Ot... chwastowisko marcyjanny.
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ot... chwastowisko marcyjanny.
Priam, ja kilka razy na tydzień zastanawiam się, po jaką ch...ę człowiek sadzi te rózne, dziwaczne rosliny w ogrodzie i potem chodzi, dogląda, podziwia, zamartwia się chorobami. No nie powinno być w tym sensu. Lepiej i pozyteczniej byłoby nasadzić kartofli czy kapusty. Przynajmniej w razie wojny byłoby co żreć, a tak to można by ewentualnie herbatkę z igieł sosnowych uwarzyć
Witaj Paulinko! Kociaki to nie tylko ozdoba, ale i miłe towarzystwo podczas tych mnie ciekawych zajęc ogrodowych. Chodzą za mną i pomagają. To najbardziej udany łup ze sklepu z roslinami
Tak popatrzyłam na zdjęcia z pierwszej strony i muszę przyznać, że przez ten rok trochę sie zagęściło. Tylko aksamitki te same, bo samosiejki.
Witaj Paulinko! Kociaki to nie tylko ozdoba, ale i miłe towarzystwo podczas tych mnie ciekawych zajęc ogrodowych. Chodzą za mną i pomagają. To najbardziej udany łup ze sklepu z roslinami
Tak popatrzyłam na zdjęcia z pierwszej strony i muszę przyznać, że przez ten rok trochę sie zagęściło. Tylko aksamitki te same, bo samosiejki.
- marcyjanna
- 200p
Flash w końcu wystawił róże i zamówiłam 32 sztuki Głupia ja głupia, znów będę sadzić do zimy. A znając flasha, to dołoży facet kilka sztuk gratis, więc i kilka dodatkowych dołów dojdzie do kopania
A czekaja na sadzenie zakupy sobotnie:
i wczorajsze (mam męża sosnoholika - gdzie mam go wysłac na leczenie?)
A z tą sosenką mam zagwozdkę, bo na metce stoi: sosna Tomayosho compacta, tyle że google nie pokazuje mi żadnej podobnej nazwy.
- Jagoda 68
- 50p
- Od: 26 lip 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twój ogród pięknieje z dnia na dzień a jakie zakupy poczyniłaś ja osobiście uwielbiam sadzic nowo zakupione roślinki
Pozdrawiam Jagódka
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Małgosiu, mam pomysł, przyślij go do mnie Taki M to skarb Piekne zakupy, a gdzie to poczynione?
32 róże kobieto, a kiedy Ty to obrobisz ale jak zakwitną to będzie widok
Cóż to za pendulowaty świerczek na pierwszym zdjęciu?
32 róże kobieto, a kiedy Ty to obrobisz ale jak zakwitną to będzie widok
Cóż to za pendulowaty świerczek na pierwszym zdjęciu?
Witaj Gosiu Piękne iglaczki, a ta niewiadoma to na 99% Tanyosho Compacta. Wg wielu źródeł jest to odmiana identyczna z Umraculifera i nawet specjaliści nie są w stanie jakoś jednoznacznie podać różnic pomiędzy nimi.marcyjanna pisze: A z tą sosenką mam zagwozdkę, bo na metce stoi: sosna Tomayosho compacta, tyle że google nie pokazuje mi żadnej podobnej nazwy.
- marcyjanna
- 200p
Dzięki Pawełku! Dobra wiadomość to taka, że faktycznie istnieje sosna Tanyosho Compact, a zła - Umbraculiferę też kupiliśmy
.
Jola, to może się zamienimy mężami na chwilę, bo mój kupuje, ale nie sadzi, a Twój sadzi
Zakupy to od pana Wnuka, i z Kurowa, bo my tylko w niedzielę możemy jeździć, a w Końskowoli wszyscy świętują. A ten świerczek to Procumbens.
.
Jola, to może się zamienimy mężami na chwilę, bo mój kupuje, ale nie sadzi, a Twój sadzi
Zakupy to od pana Wnuka, i z Kurowa, bo my tylko w niedzielę możemy jeździć, a w Końskowoli wszyscy świętują. A ten świerczek to Procumbens.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu jakie róże zamówiłaś i po ile i gdzie ?
- marcyjanna
- 200p
Gosiu, zamówiłam u Flasha:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5841835
W tamtym roku kupowałam u niego też i ma pięęękne sadzonki. W dodatku to miły facet.
Jagoda, witaj i zapraszam na sadzenie, bo ja juz wysiadam
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5841835
W tamtym roku kupowałam u niego też i ma pięęękne sadzonki. W dodatku to miły facet.
Jagoda, witaj i zapraszam na sadzenie, bo ja juz wysiadam
Na tej Lubelszczyźnie to chyba coś w powietrzu jest, że tak wszyscy szalejecie z zakupami
- marcyjanna
- 200p
Oj tak! ja juz od dawna podejrzewam, że szkółkarze z lubelszczyzny rozsiewają jakieś zarazki zakupoworoslinne. No bo żeby tak z całej Polski się zjezdżali na zakupy ludzie?
Podejrzana sprawa...
Podejrzana sprawa...
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A na Kaszubach to niby nierispetto pisze:Na tej Lubelszczyźnie to chyba coś w powietrzu jest, że tak wszyscy szalejecie z zakupami
To chyba raczej coś na forumowych łączach się rozprzestrzenia a że na lubelszczyźnie specjaliści od promocji pracują, niesty nie opłacani przez szkółkarzy , to ruch przyjazdowy wzrósł w ostatnim czasie
Małgoś chyba nici z wymiany, bo jeden nie kupuje, drugi nie sadzi no to zawsze tylko połowa szczęścia.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgoś ależ nakupiłaś cudeniek i taka ilość róż, ale się będzie działo.......szpadle w dłoń....
Ale efekt będzie wspaniały, jak to wszystko będzie się rozrastało i kwitło
Ale efekt będzie wspaniały, jak to wszystko będzie się rozrastało i kwitło
Czesc Malgosiu
jestem zainteresowana kupnem roz ale kiedy wchodze na strone podana przez Ciebie pojawiaja sie jakies domeny czy moglabys mi pomoc poniewaz nie wiem jak to zrobic. Czekam na odpowiedz i z gory dziekuje.
POZDRAWIAM
Jola
jestem zainteresowana kupnem roz ale kiedy wchodze na strone podana przez Ciebie pojawiaja sie jakies domeny czy moglabys mi pomoc poniewaz nie wiem jak to zrobic. Czekam na odpowiedz i z gory dziekuje.
POZDRAWIAM
Jola