Ogrody dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrody dwa

Post »

......Iwa ja mam białego zawilca japońskiego i zawilce z lasu te to dały czadu ,
jestem zadowolona i to na słońcu zakryły brzydki brzeg stoku od przejscia ;:180
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też mam takie są cudne i w ogóle niewymagające :D Miałam jeszcze greckie ale nie wiem czy przetrwały rewolucję. Szkoda by było.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

....no proszę myślałam że to ja tylko lubię te codowności , a jakie są piękne jak po przekwitnięciu ,
wygladaja jak bawełna -tylko jak nie leje ,w tym roku nie było tego uroku -zdjęcie dam za kilka dni :wit
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

No nareszcie jakieś zdjęcia Iwonko :wit
Widzę,że ty też lubisz wyprzedaże w ogrodniczych :D Oj ile ja już też tam rzeczy kupiłam (tylko, że w Nomi).A zdradzisz w jakiej cenie żurawka?A iglaczka daj naszym ekspertom do identyfikacji- oni wszystko wiedzą :uszy
Masz świetną ścieżkę z kamieni ;:138
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Widzę, że zakupy wielce udane :)
A te zdechlaczki to nawet w całkiem niezłej kondycji.... spodziewałam się czegoś gorszego.... sądzę, że się dobrze przyjmą :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Cześć Paula :wit , zdjęcia u mnie zazwyczaj pojawiają się po niedzieli, bo wtedy są roboty ogrodnicze, albo na wsi albo w mieście. Jak czasem uda mi się coś zrobić w tygodniu rano to już nie ma czasu na zdjęcia, a wieczorem jak wracam z pracy to już ciemno :? Żurawka jak dobrze pamiętam nn duża bylina 7...z czymś a Creme Brule coś koło tego, obie poniżej dychy, ale one są z centrum ogrodniczego na Modlińskiej w stronę Legionowa, super polecam. Dróżka z kamieni jeszcze w rozbudowie ale materiału zbrakło :;230 trawa tam nie rośnie bo ciągle się tam łazi do kompostownika, a my lubimy kamień w ogrodzie, miło mi , że Ci się podoba.
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Wiolu też tak sądzę, a zdjęcia piękne, nie ma to jak duże ogrody, ta przestrzeń....miodzio
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem jak to jest z kamieniem- sama teraz chodzę i zbieram :;230 (potrzebny mi na murki do rabat)
To powiem Ci że drogo jak na zdechlaki :? Nigdy nie lubiłam zakupów w OBI bo ceny to mają takie zabawne, że aż ich szkoda ;:29 Byłam z tydzień temu to tak się uśmiałam..
A ja nie z Warszawy kochana :wink:
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Paula żurawki nie z OBI, tylko iglaczki, żurawki normalna cena :D Iglaczki były po 7 zł duże rośliny, przecenione z 49
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie bo już sobie pomyślałam ' o przecenę dali :roll: '
Gapa :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-d-a

Post »

Witaj Iwonko w ten poniedziałkowy, deszczowy dzień :!:
U mnie leje od wczoraj, zimno i smutno się zrobiło...
Dobrze, że można pobuszować po forumkowych ogrodach z filiżanką gorącej herbatki i miłą muzyczką w tle... Obejrzałam Twoje zakupy - Ten Rh całkiem zdrowo wygląda, wcale nie na zdechlaczka ;:224
A zawilce japońskie u mnie wcale się tak bardzo nie rozłażą, a też nie miałabym nic przeciwko temu, żeby kępa mi się rozrosła :lol:
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Iwonko :wit .widzę że u ciebie wciąż coś się zmienia,ja coś ostatnio załapałam lenia- a dziś jak mam ochotę na ogród to pada :evil:
Ale to nic biorę się za prasowanie,którego nie cierpię ;:223
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

aovin pisze:Wiolu też tak sądzę, a zdjęcia piękne, nie ma to jak duże ogrody, ta przestrzeń....miodzio
Dzięki :)
Jak ma się do dyspozycji kilka czy kilkanaście hektarów to można poszaleć :D
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Witaj Iwonko! :D
Z wielką przyjemnością prześledziłam Twój wątek i pospacerowałam po Twoich ogrodch. Mały "miastowy" ogrodek przeuroczy - to niesamowite że na takim skrawku ziemi można zrobic tak cudowny zakątek! Ach, gdyby tak każdy budynek komunalny miał tak zaadoptowany trawnik! :D Iwonko, wspaniale że z mężem możesz z pasją adoptowac jeszcze większy teren! Zazdroszczę Wam tych początków... Domek za miastem nad rzeką naprawdę jest klimatyczny. Z ciekawością będą tu zaglądac i obserwowac Wasze poczynania! Serdecznie pozdrawiam i zapraszam w swe skromne progi! :wink:
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Paula czasem rzeczywiście przeceny są śmieszne, albo rośliny w takim stanie, że powinni oddawać za darmo. Właściwie teraz też tak było, my wzięliśmy te iglaczki bo były w całkiem niezłym stanie i ja je bardzo lubię, ale inne były w gorsze. Były też wrzosy, cały stół 10m długi zatkany przesuszonymi wrzosami :( wrzosowy holokaust po 99 gr. Jakbym jechała na wieś to pewnie bym wzięła ze 20 na uratowanie, ale niestety.

Dalu u nas dziś też, deszczowo i chłodno, ale wczoraj jeszcze było ciepełko, to prawda, że forum wprawia w dobry nastrój. Rh to azalia :D , masz rację, wygląda całkiem dobrze, ale w tym sklepie mają bardzo zadbane rośliny, więc nawet te przecenione są ok, a zawsze trochę taniej. jeśli chodzi o zawilce to tak jak pisałam niech się rozłażą jak najbardziej, mam gdzie sadzić.

Kasiu u mnie faktycznie jest co robić, a prasowanie nie takie straszne, dobra muzyczka w tle i jakoś leci :D

Wiolu oj tak, można spełnić wszystkie chciejstwa ;:108

Kasiu witaj, cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Niestety nie wszyscy podzielają Twoje zdanie, miejsce przecież można wykorzystać lepiej, ogródki nie przynoszą przecież żadnych korzyści. Na szczęście mam już miejsce, w którym spełniam się bez ograniczeń :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”