Wwwiola - moje domowe roślinki
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wwwiola - moje domowe roślinki
Śliczny jest , uwielbiam takie pstrokatki , niech rośnie Ci zdrowo
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo mi się podobają takie variegatki Jak dla mnie to nawet nie musi kwitnąć i tak jest piękny
Śliczne maluszki ja mam jednego pstrokatego ale wcale sie tak ładnie nie chce wybarwic czy one muszą mieć jakieś specjalne warunki??
Kaśka
Fiołki - Fiołka
Fiołki - Fiołka
Podobno muszą mieć mniej słońca i chłodniej czyli zima im pasuje.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiolu napiszę krótko, nie byłam tu, bo nie trafiłam, czego już żałuję, ale teraz będę tu zaglądała zatkało mnie nie dość że masa cudnych fiołasków to jeszcze przecudne inne zielone i storczyk w ciapki to już szczyt moich marzeń
Niestety wątek strasznie zakurzony, ale zapraszam serdecznie.
Właściwie z większości nieodmianowych rezygnuję, brakuje miejsca i niestety coś trzeba wybrać. Decyzja bywa trudna, ale co zrobić, w końcu rozwój kolekcji idzie w dobrym kierunku, więc trzeba sie cieszyć .
Mam takiego fiołka róż z odcieniem pomarańczu, piękny kolor, ale teraz z niego rezygnuję, zakwitł mi Grandma's Love, oprócz koloru tamtego, ma dodatkowo granatowe ciapki .
Właściwie z większości nieodmianowych rezygnuję, brakuje miejsca i niestety coś trzeba wybrać. Decyzja bywa trudna, ale co zrobić, w końcu rozwój kolekcji idzie w dobrym kierunku, więc trzeba sie cieszyć .
Mam takiego fiołka róż z odcieniem pomarańczu, piękny kolor, ale teraz z niego rezygnuję, zakwitł mi Grandma's Love, oprócz koloru tamtego, ma dodatkowo granatowe ciapki .
Odkurzam :
Hojowe początki:
Episcia cuperata
Barwy lata:
Fiołkowi ulubieńcy:
Irish Creame
Purple Passion
Hello There
Tropic Heat
Sunset Beach
??????
Hojowe początki:
Episcia cuperata
Barwy lata:
Fiołkowi ulubieńcy:
Irish Creame
Purple Passion
Hello There
Tropic Heat
Sunset Beach
??????
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Wiolu piękne skrętniki i fiołeczki. Wpadły mi w oko te dwa ostatnie fiołeczki.
Zresztą wsztstkie Twoje rośliny są piękne.
Ta cichutko to już się mnie stąd nie pozbędziesz
Zresztą wsztstkie Twoje rośliny są piękne.
Ta cichutko to już się mnie stąd nie pozbędziesz
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11
Witaj moja Imienniczko
Masz piękne fiołeczki i bardzo duże kwiaty mają Gloksynie też sliczne kolorki,szkoda tylko,że one nie kwitną dłuzej
Masz piękne fiołeczki i bardzo duże kwiaty mają Gloksynie też sliczne kolorki,szkoda tylko,że one nie kwitną dłuzej
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Wiolu wspaniała kolekcja hoj
Episcje jakie dorodne Ach kiedy moje takie będą
Gloksynie, skrętniki i fiołeczki kwitną przepięknie....widoczki nie z tej ziemi
Episcje jakie dorodne Ach kiedy moje takie będą
Gloksynie, skrętniki i fiołeczki kwitną przepięknie....widoczki nie z tej ziemi
Serdecznie dziękuję za miłe słowa .
Episcie dostałam w tym sezonie, nie podziewałam się, że tak szybko urosną. Dostałam je z instrukcją "hodować jak fiołka" i hoduję, trochę żałuję, że nie wsadziłam ich do jednej doniczki , był tez pomysł na podparcie ich drabinkami, ale sama nie wiem. One wypuszczają takie śmieszne pędy, ciekawa jestem co dalej z tego wyrośnie, mam nadzieję, że nie zaczną pełznąć po podłodze .
Gloksynie powalają wielkością kwiatów, teraz powinny sobie odpocząć, muszę je poznosic do domu, bo nadal stoją na zewnątrz .
Episcie dostałam w tym sezonie, nie podziewałam się, że tak szybko urosną. Dostałam je z instrukcją "hodować jak fiołka" i hoduję, trochę żałuję, że nie wsadziłam ich do jednej doniczki , był tez pomysł na podparcie ich drabinkami, ale sama nie wiem. One wypuszczają takie śmieszne pędy, ciekawa jestem co dalej z tego wyrośnie, mam nadzieję, że nie zaczną pełznąć po podłodze .
Gloksynie powalają wielkością kwiatów, teraz powinny sobie odpocząć, muszę je poznosic do domu, bo nadal stoją na zewnątrz .