Wystawy storczyków w 2010r - fotorelacje, komentarze...
Re: Wystawy storczyków w 2010r - fotorelacje, komentarze...
Dziękuję ;-)
Ja mam tu dużo bliżej, niż do Warszawy (1,5 h), więc nie była to jakaś wielka wyprawa, ale byłam podekscytowana... Wszelakie cattleye dominowały tą wystawę, ale okazy przepiękne, a wielkości niektórych kwiatów przyprawiały o zawrót głowy...
Następnym razem chętnie się umówię, będzie okazja do rozmów i relaksu... (teraz na plecach wisiał mi dwulatek, z czasem zgłodniał i wszystko działo się w matczynym stresie... ;-) )
Pozdrawiam!
Ja mam tu dużo bliżej, niż do Warszawy (1,5 h), więc nie była to jakaś wielka wyprawa, ale byłam podekscytowana... Wszelakie cattleye dominowały tą wystawę, ale okazy przepiękne, a wielkości niektórych kwiatów przyprawiały o zawrót głowy...
Następnym razem chętnie się umówię, będzie okazja do rozmów i relaksu... (teraz na plecach wisiał mi dwulatek, z czasem zgłodniał i wszystko działo się w matczynym stresie... ;-) )
Pozdrawiam!
Ale cuda! Niestety rozchorowałam się i wystawy nie odwiedziłam, tym większe więc "dziękuję" dla Was za te zdjęcia!
A czy ten kwiat:
http://img440.imageshack.us/i/dsc04345g.jpg/
To jakaś mieszanka? Czy ma swoją nazwę? Mam w domu identyczną roślinę i bardzo jestem ciekawa:)
A czy ten kwiat:
http://img440.imageshack.us/i/dsc04345g.jpg/
To jakaś mieszanka? Czy ma swoją nazwę? Mam w domu identyczną roślinę i bardzo jestem ciekawa:)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To jest Miltoniopsis, zwany też Miltonia.
Ale jedno czy drugie? W sieci znalazłam informacje, według których one różnią się między sobą...
- Storczykowa
A gdzie go zamówiłaś? tez chce takiego. A coral isles mi się bardzo podoba, ale też słyszałam, że nie da się go spotkać.kasiunieczka_32 pisze:Dusiu to Phal. Lea Marie Salazar . Nie mogłam się oprzeć i zamówiłam Jest wspaniała, ale właśnie dlatego że jest krzyżówką z Coral Isles która tak bardzo mi się podoba, ale niestety już nie do dostania podobnoStorczykowa pisze:Wszystkie cudne, ale najbardziej podoba mi się to:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/067 ... ea539.html
Ten Phal. jest fantastyczny!!! Uwielbiam taki kształt kwiatów. Czy ktoś może wie, jak to cudo się zwie?
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusiu to była ekspozycja OG więc zgadnij
I ja mam teraz spokojnie zasnąć
WIELKIE DZIĘKI Kasiunieczce, AniL i Ewatre za piękne fotorelacje i trud włożony, by nam to wszystko pokazać.
Każda z wystaw miała swój własny, niepowtarzalny klimat. Fajnie, że znajdują się osoby, które poświęcają czas, pokonują masę kilometrów
aby te wspaniałości oglądać na żywo, a my przy okazji też korzystamy. Za to wszystkim Dziewczynom
WIELKIE DZIĘKI Kasiunieczce, AniL i Ewatre za piękne fotorelacje i trud włożony, by nam to wszystko pokazać.
Każda z wystaw miała swój własny, niepowtarzalny klimat. Fajnie, że znajdują się osoby, które poświęcają czas, pokonują masę kilometrów
aby te wspaniałości oglądać na żywo, a my przy okazji też korzystamy. Za to wszystkim Dziewczynom
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tyle zdjęć z cudownej wystawy.... Oglądam i wzdycham. Nawet nie wiem co napisać...
chyba jedno słowo wszystko Wam powie : DZIĘKUJĘ
chyba jedno słowo wszystko Wam powie : DZIĘKUJĘ
- Storczykowa
To ja też sobie muszę kupić, mam nadzieję, że jeszcze będą mieli, bo jest super.kasiunieczka_32 pisze:Dusiu to była ekspozycja OG więc zgadnij
A Vandowate cudne!!!
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Również zapraszam na wystawę do Berlina i prezentację zdjęć Odbyła się ona w dniach 24-26 września w Berlińskim Ogrodzie Botanicznym. Mnie udało się być w sobotę - dzień przed tragicznym wypadkiem autokaru i maratonem. Wystawa, oczywiście, większa niż te w Polsce. Asortyment sprzedaży był także większy - było 10 stoisk, które widać na ostatnich dwóch zdjęciach. Można było znaleźć wiele gatunków i hybryd - jednak, wbrew pozorom, hybryd Phalaenopsis (takich "marketowych", nie mam na myśli rasowych krzyżówek) nie opłaca się tam kupować, bo są one w cenach mniej więcej 18-25?. Pozostałe rodzaje jak najbardziej warto, bo jest naprawdę duży wybór wśród storczyków, których w Polsce się nie znajdzie. A teraz krótka fotorelacja (później wstawię ciąg dalszy):
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Aniu wspaniałe fotki i dużo pracy poświęciłaś na opisywanie zdjęć
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Dziękuję, za możliwość pobycia w tak pięknych miejscach
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P