Nowy ogród Jacka 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010

Post »

Grażynko, pokazuję :lol:
Zastanawiałem się, jakie inne rośliny pokazać w logicznym ciągu i temat jest oczywisty: "takie różne owoce" :)

Obrazek
owoców ma dużo ale już nie urosną wiele

Obrazek
chyba zostanie dla ptaków, bo mi się nie chce nic z niego robić ;:19

Obrazek
to moja najnowsza kalina i radość, że już u mnie rośnie :heja

Obrazek
gdyby nie ta seria zdjęć, to chyba nigdy nie pokazałbym tego ekspansywnego draba :twisted:

Obrazek
dojrzałe, czyli czerwone owocki też są ale mój aparat coś nie mógł złapać na innych kulkach ostrości :?

NO I TA NAJWAŻNIEJSZA :!: (bardzo się cieszę, bo kupiłem ją sobie na urodziny :D )
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Oj piękne te fioletowe koraliki :shock: :shock: :D,
a i innym owockom nic nie brak,tykwa super ;:108
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku ;:3 ,
pokazałeś wspaniałe portrety roślin, tykwa i pieknotki ;:63 pięknie uchwycone ...

Mam pytanie ... co to za roślina - ta srebrna , zaraz po lewej stronie (z brzegu) , podobno to przegorzan, ale jaki ? mam je , ale nic o nich nie wiem ...

Obrazek[/quote]
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetne zdjęcia ,ale coś nie widać jesieni o której wspominasz ,same kwitnące kwiaty ,no może troszkę liści .A te owocki to chyba nie wszystkie jadalne .Jacku wybacz do Grety -to raczej oset ozdobny ,rósł sobie kiedyś u mnie .A przegorzan mam od lat .
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku :wit pozwoliłam sobie pospacerować po twoim ogrodzie ;:65 . Zaczęłam spacer od początków- piękne stare drzewa i masa chwastów. Środeczek na pewno uzupełnię Wpisy tegoroczne- ogród uporządkowany, masa kwiatów, paleta barw. Widać jak wiele pracy i serca wkładasz w tworzenie ogrodu ;:180 I piękne robisz zdjęcia ;:224

PS. wątek kulinarny też 'zwiedziłam'- jutro praktyka ;:36
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, jesień to też czas owocowania i zbiorów, dlatego te portrety na czasie :) Taką jesień lubię :)

Greto, gdyby nie funkcja macro w aparacie, niektórym owockom ciężko byłoby się przebić w gąszczu zieleni i kwiatów :) Tykwy są niewielkie, owoce pięknotki też.
Roślina, o którą pytasz, to popłoch. Towarzyszy mi, odkąd tu przybyłem i nie było jeszcze ogrodu, dlatego zostawiłem na pamiątkę 8-)

Aleksander, wszystkie te owoce są jadalne - dla ptaków i innych zwierząt :) Tykwę pierwszy raz spróbuję :) Kusząco wyglądające poziomkówki - zupełnie bez smaku, a czarny bez - może jeszcze się zmobilizuję, by zrobić parę słoiczków ;:137

Witaj Aniu - nowy, miły gościu :) Tak, początek to było karczowanie roślin takich jak ten popłoch :) Teraz trochę nad tym panuję.
Dziękuję, że zajrzałaś do wątku kulinarnego. Coś tam cicho ostatnio więc i ja nie wstawiam nowych przepisów ;:19
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ale koralikowo się u Ciebie zrobiło :uszy ...ta tykwa jest niezła :;230 A pięknotka...mmmm nie napróżno się tak nazywa ;:138
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku twój ogród wystroił sie we wspaniałe korale. Masz dużo roślin, które zawiązują piękne owocki :D Kalikarpa jest niesamowita- ten kolor kuleczek jest odjazdowy, przyciąga wzrok z daleka :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

u mnie też sporo owoców zostaje na krzakach ,przecież i ptaki muszą coś jeść ,zawsze robię tylko tyle aby mi starczyło do nowych zbiorów .. pięknie zdobią ogród rózno-kolorowe owoce a nie długo i liście pokażą swój urokliwy kolorowy przepych .. pięknotka śliczna ,moja w tym roku nie ma owoców ale trochę kwitła jak padały deszcze ..może na drugi rok ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jacku, bardzo dziękuję ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Witaj cudne masz kszewy i rośliny, już mam apetyt na pięknotkę :D tylko co wyrzucić z mojego małego areału :P

:wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, tykwa mnie zaskoczyła, tym że w ogóle chciała rosnąć, pięknie kwitnąć i w końcu - zaowocować :heja A wszystko dlatego, że ktoś podarował mi - przeterminowane nasionka :;230

Agnieszko, dziękuję :) Koralików będzie coraz więcej, bo zależy mi na kolorach zimą, na dokarmianiu ptaków no i moje ulubione krzewy - kaliny często mają koraliki :)

Janko, mam nadzieję, że uda mi się dobrze przezimować pięknotkę, by w przyszłym roku też była taka ładna :)

Moniko, niech dobrze rosną ;:3

Mateusz dzięki :) Pięknotka nie jest duża więc może nic nie będziesz musiał wyrzucać, tylko zrobić korektę nasadzeń :idea:
x-d-a

Post »

Jacku, wiosna i lato to czas kwiatów, a jesień - owoców :!:
A jeśli ktoś - tak jak Ty - ma w ogrodzie takie bogactwo owocujących drzew i krzewów, jesień jest piękną i kolorową porą roku :P
No i jeszcze do tego śliczne zdjęcia makro, tak wspaniale pokazujące malutkie owocki, że aż ma się wrażenie, że wystarczy sięgnąć ręką i je dotknąć...są takie naturalne i ...rzeczywiste :lol:
Miłego dnia :wit
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Jacku twój wątek kulinarny zdecydowanie zasługuje na szersze upowszechnienie ;:180 .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dalu :!: U mnie brak drzew owocowych, to przynajmniej owoce dzikie cieszą oko :) Za rok więcej krzewów powinno zaowocować.

Aniu, cieszę się, że Tobie się spodobało w wątku kulinarnym, ale nie wszyscy przepadają za gotowaniem ;:137 Ja się tym pasjonuję no więc coś tam pichcę :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”