Mój ogródek - cilla77
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogródek - cilla77
Kasiu, co to za śliczna hortensja o wielkich, białych pomponach na pierwszym planie? Czy to Limelight?

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No i się doczekałam
Hortensie masz przepiękne. Limelight jest w moich planach na przyszły rok.
Jaka to budleja u Ciebie tak pieknie kitnie? Ma niesamowite kwiaty

Hortensie masz przepiękne. Limelight jest w moich planach na przyszły rok.
Jaka to budleja u Ciebie tak pieknie kitnie? Ma niesamowite kwiaty
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Cieszę się ogromnie, że pokazałaś hortensje. Cały rok czekałam na te foty.
Oczywiście słów brakuje, aby opisać to, jak pięknie masz w ogrodzie. Kompozycje rabatowe wychodzą Ci po mistrzowsku
Budleję masz piękną. Moje wyrastają na giganty powyżej 2 m i takie wielkie już mi się nie podobają. Chciała bym aby były wielkości tej twojej
Oczywiście słów brakuje, aby opisać to, jak pięknie masz w ogrodzie. Kompozycje rabatowe wychodzą Ci po mistrzowsku

Budleję masz piękną. Moje wyrastają na giganty powyżej 2 m i takie wielkie już mi się nie podobają. Chciała bym aby były wielkości tej twojej

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Kasiu
w Twoim ogrodzie widać dopiero ,że nie sztuką jest posadzić roślinę ,trzeba jeszcze wiedzieć gdzie ją wkomponować...a Tobie się to udaje znakomicie
.Pięknie masz!!!

Marynka a rację, pod tym względem jesteś mistrzynią... tak wszystko przemyślane, bez przypadkowych roślin w przypadkowych miejscach... a nie korci Cię czasem jakaś roślina... myślisz od razu czy pasuje do Twojego ogrodu, czy czasem kupujesz bez zastanowienia?
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Hortensje pierwsza klasa
To, co u Ciebie jest niesamowite, to harmonia roślin. Są optymalnie wyeksponowane, skomponowane i wypielęgnowane 

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu jakie piękne hortensje
Róże też ...a grzyby? Czy rosną w pobliżu Twojej działki?
Jak zwykle można się uraczyć u Ciebie ...

Róże też ...a grzyby? Czy rosną w pobliżu Twojej działki?
Jak zwykle można się uraczyć u Ciebie ...
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, pięknie masz dobrane rośliny, szczególnie kolorem tak pięknie zgrane, nic nie wyskakuje z całości. Ale widzę że nie masz wcale żółci,
w ostateczności pomarańcz z ciepłych kolorów w tej pieknej róży Belweder.
A Pinky Winky wybarwiona i ukwiecona jak z katalogu.
Uściski
w ostateczności pomarańcz z ciepłych kolorów w tej pieknej róży Belweder.
A Pinky Winky wybarwiona i ukwiecona jak z katalogu.

Uściski

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- LaViol
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 17:16
Kasiu, zawędrowałam do Twojego ogrodu i z przyjemnością pospacerowałam po nim 
Jak ładnie dojrzał przez te blisko 4 lata. Czy dobrze dostrzegam w nim nutę stylu romantycznego?

Jak ładnie dojrzał przez te blisko 4 lata. Czy dobrze dostrzegam w nim nutę stylu romantycznego?

"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2

Kasiu jestem z rewizytą, widziałam co prawda tylko małą cząstkę wątku, właściwie tylko początek i koniec ale i tak poczułam się tu jak u siebie. Nie dam rady dziś obejrzeć wszystkiego, chociaż bardzo bym chciała ale będę oglądać od początku. Pięknie tu 

-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
vertigo - zgadza się, to hortensja bukietowa Limelight - kwiaty tej hortensji można rozpozna c od razu. Przepięknie przebarwiają się na kolor różowy! Warto ją miec w swojej kolekcji:)
Margo2, tulipanka - dziękuje za miłe słowa i już wam odpowiadam w temacie budleji. Niestety nie mam pojęcia jaka to odmiana budleji - gdy kupuję te krzewy zwracam uwagę na wielkoś kwiatu i ta rzeczywiscie ma sliczne duże stożki. Po za tym moje budleje co roku przyciinam na wys 15 cm nawet gdy nie przemarznie. Dzięki temu cięciu cudownie się rozkrzewia i ma większe kwiaty! po za tym rzucam wiosną troszkę "żarełka":)
marpa - dzięki! Chyba zamiast wkomponowa powinnaś użyc słowa "wcisnąc". Bo tak czasami powstają moje kompozycje - od wciskania kupionych po wpływem silnych emoocji roślin:)
snowflake - dziękuje
! Czy mnie korci, czy się zastanawiam! ?? Zawsze korci i nigdy się nie zastanawiam!
Jacku - dziękuje za pochwały, ale z tą pielegnacją nie jest do końca prawda...
Krysiu - jak miło że mnie odwiedziłaś! Stęskniłam się za wami....gdybym tylko mogła byc częsciej, ale cóż są ważniejsze sprawy...tak grzyby są działkowe,...a hortensje jak co roku stroją ogród. Twoja szczepka ogrodowej pięknie mi zakwitła i robi się z niej dorodny krzaczek!
abeille - witam serdecznie! Mam trochę zółci a ogrodzie , ale w tym roku jestem ograniczona czasowo i jeszcze nie pokazałam wszystkich fotek A więc złocienie, rudbeki i bodziszki w kolorze żółtym się pojawią!
Laviol, aovin - witajcie!
C.D

Limelight

Pinky Winky

Anabelle

Chopin

Nostalgie

Margo2, tulipanka - dziękuje za miłe słowa i już wam odpowiadam w temacie budleji. Niestety nie mam pojęcia jaka to odmiana budleji - gdy kupuję te krzewy zwracam uwagę na wielkoś kwiatu i ta rzeczywiscie ma sliczne duże stożki. Po za tym moje budleje co roku przyciinam na wys 15 cm nawet gdy nie przemarznie. Dzięki temu cięciu cudownie się rozkrzewia i ma większe kwiaty! po za tym rzucam wiosną troszkę "żarełka":)
marpa - dzięki! Chyba zamiast wkomponowa powinnaś użyc słowa "wcisnąc". Bo tak czasami powstają moje kompozycje - od wciskania kupionych po wpływem silnych emoocji roślin:)
snowflake - dziękuje

Jacku - dziękuje za pochwały, ale z tą pielegnacją nie jest do końca prawda...

Krysiu - jak miło że mnie odwiedziłaś! Stęskniłam się za wami....gdybym tylko mogła byc częsciej, ale cóż są ważniejsze sprawy...tak grzyby są działkowe,...a hortensje jak co roku stroją ogród. Twoja szczepka ogrodowej pięknie mi zakwitła i robi się z niej dorodny krzaczek!
abeille - witam serdecznie! Mam trochę zółci a ogrodzie , ale w tym roku jestem ograniczona czasowo i jeszcze nie pokazałam wszystkich fotek A więc złocienie, rudbeki i bodziszki w kolorze żółtym się pojawią!
Laviol, aovin - witajcie!
C.D

Limelight

Pinky Winky

Anabelle

Chopin

Nostalgie

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
W przyszłym roku planuję zakupić limelight. Mam już dla niej miejsce.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
o dżisis...
Kasia... no słow brakuje... za to mam motyle w brzuchu... te hortensje, budleje, te dalsze i bliższe widoki...
Robisz urzekające zdjęcia.

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ależ piękne zawilce

-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Twój ogród Kasiu wygląda przepięknie. I Twoje hortensje.
Aż by się chciało prosić o więcej i więcej...
Tym bardziej, że Twoje zdjęcia tchną takim spokojem i tęsknotą za czymś nieuchwytnym, nieosiągalnym....
Aż by się chciało prosić o więcej i więcej...
Tym bardziej, że Twoje zdjęcia tchną takim spokojem i tęsknotą za czymś nieuchwytnym, nieosiągalnym....
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka