I dzięki Izulku za te obserwacje - w ten weekend, bez względu na pogodę wyprowadzam 2 bukszpany spod mojej ukochanej różyczki...chatte pisze:Może i róże z bukszpanem ładnie wyglądają, ale jak się przekonałam, jakie korzenie potrafi mieć bukszpan i jak potrafi odjeść i odwodnic wszystko co rośnie w poblizu, nie zaryzykowałabym takiego sąsiedztwa.
Moje zielone cztery kąty 2010 cz.2
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje zielone cztery kąty 2010 cz.2
Witam Was
No... nie powiem, żeby ta dyskusja (za którą gorąco dziękuję) ułatwiła cokolwiek
Każdy z nas ma własne doświadczenia... popełnia błędy... przesadza potem... i tak w kółko
Piotrek... Goczałkowice kiedyś zaliczę a jeśli chodzi o Pisarzowice... hmmm... moim zdaniem najzdrowsze rośliny, a przy tym w przystępnych cenach były w szkółce "Pudełko", ich ogród japoński też niczego sobie...
"Pudełek" tak sobie... no ale miał plac zabaw dla dzieci , a "Kubiczek" z kolei rośliny takie sobie, ale mnóstwo fajnych terenów do połażenia...
A teraz:
Tadam... tadam...
Kojarzycie moją ściankę z kratkami, po której pną się hortensja, kobea i wisteria?
Jesteśmy właśnie po drugiej jej stronie!
Nie pisałam wcześniej, żeby nie zapeszyć, ale teraz mamy już umowę i klucze do garażu... tym razem z przyległościami
Chaszczowisko, ale damy radę
Będzie to teren bardziej rekreacyjny (tiaaa... już ja tam coś przemycę ), ze starym ogródkiem połączony wąskim przejściem przy szopce...
Niewiele przed zimą zrobimy, ale ten weekend planujemy poświęcić na odgracanie, bo po kątach badziewia pełno, wycinanie chwastów i chaszczy, samosiejek klonów i śliwek...
Trzeba będzie chyba kontener zamówić
W każdym razie jest potencjał
I będę miała miejsce na kompostownik
No... nie powiem, żeby ta dyskusja (za którą gorąco dziękuję) ułatwiła cokolwiek
Każdy z nas ma własne doświadczenia... popełnia błędy... przesadza potem... i tak w kółko
Piotrek... Goczałkowice kiedyś zaliczę a jeśli chodzi o Pisarzowice... hmmm... moim zdaniem najzdrowsze rośliny, a przy tym w przystępnych cenach były w szkółce "Pudełko", ich ogród japoński też niczego sobie...
"Pudełek" tak sobie... no ale miał plac zabaw dla dzieci , a "Kubiczek" z kolei rośliny takie sobie, ale mnóstwo fajnych terenów do połażenia...
A teraz:
Tadam... tadam...
Kojarzycie moją ściankę z kratkami, po której pną się hortensja, kobea i wisteria?
Jesteśmy właśnie po drugiej jej stronie!
Nie pisałam wcześniej, żeby nie zapeszyć, ale teraz mamy już umowę i klucze do garażu... tym razem z przyległościami
Chaszczowisko, ale damy radę
Będzie to teren bardziej rekreacyjny (tiaaa... już ja tam coś przemycę ), ze starym ogródkiem połączony wąskim przejściem przy szopce...
Niewiele przed zimą zrobimy, ale ten weekend planujemy poświęcić na odgracanie, bo po kątach badziewia pełno, wycinanie chwastów i chaszczy, samosiejek klonów i śliwek...
Trzeba będzie chyba kontener zamówić
W każdym razie jest potencjał
I będę miała miejsce na kompostownik
Gosiu, cudownie! Gratuluję powiększenia ogrodu
Ale będziesz miała teraz pole do popisu Aż Ci zazdroszczę - najpierw pomysł, koncepcja, planowanie, potem szkółking, a na końcu sadzenie, sadzenie i ...podziwianie przez forumków
Ale będziesz miała teraz pole do popisu Aż Ci zazdroszczę - najpierw pomysł, koncepcja, planowanie, potem szkółking, a na końcu sadzenie, sadzenie i ...podziwianie przez forumków
To ja spieszę z gratulacjami! Super! Należy Ci się więcej przestrzeni do zagospodarowania! Jest jakaś sprawiedliwość na świecie!
Gratuluję Wreszcie tyle miejsca na iglaki
Gratulacje! Teraz to będziesz mogła rozwinąć skrzydła. A kompostownik to podstawa! Dzisiaj wydobywałam to złoto pod Grahama Thomasa. Oj bedzie on zadowolony
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To i ja gratuluje....
Gosiu...teren rekreacyjny?
to jaki to jest.....
bo wiesz...ja mam taką działkę ....
rekreacja jak Ch*****
co dokładnie planujesz tam zrobić?
tylko nie mów że trawniczek
to zazdroszczę ale jednocześnie..współczuje
bo życie nie kończy się na działce... chyba, że planujesz zarobić się tam na śmierć
Gosiu...teren rekreacyjny?
to jaki to jest.....
bo wiesz...ja mam taką działkę ....
rekreacja jak Ch*****
co dokładnie planujesz tam zrobić?
tylko nie mów że trawniczek
to zazdroszczę ale jednocześnie..współczuje
bo życie nie kończy się na działce... chyba, że planujesz zarobić się tam na śmierć
Grześ... pamiętliwa bestio ... moje ogródki razem nie mają nawet 200 m2, wiec bez obaw
Trawniczek... też... bo wiesz... tam pod spodem jest całkiem fajna trawka ze stokrotkami... jeszcze dwa lata temu teren był użytkowany i regularnie koszony...
Rekreacyjny... tzn. żeby było gdzie leżaczki postawić... grill jest, więc i pobiesiadować
W piłkę pograć...
Nie planuję wielu nasadzeń
Na pewno chcę opleść garaż i szopkę pnączami...
Krzewami powypełniać puste miejsca w ogrodzeniu...
Pod nimi jakieś cebulowe może...
Ale to dopiero w przyszłym roku...
Dalu... obawiam się, że ten proces będzie znacznie rozciągnięty w czasie (zwłaszcza do ostatniego etapu )... no ale nie od razu Kraków... i tak dalej
Marta... sprawiedliwość... i prawo... czy jakoś tak
Paweł... myślisz? Bo ja nie
Dagmara... złoto będę produkować z zapałem, już nawet wiem, gdzie stanie mój skarbiec
Trawniczek... też... bo wiesz... tam pod spodem jest całkiem fajna trawka ze stokrotkami... jeszcze dwa lata temu teren był użytkowany i regularnie koszony...
Rekreacyjny... tzn. żeby było gdzie leżaczki postawić... grill jest, więc i pobiesiadować
W piłkę pograć...
Nie planuję wielu nasadzeń
Na pewno chcę opleść garaż i szopkę pnączami...
Krzewami powypełniać puste miejsca w ogrodzeniu...
Pod nimi jakieś cebulowe może...
Ale to dopiero w przyszłym roku...
Dalu... obawiam się, że ten proces będzie znacznie rozciągnięty w czasie (zwłaszcza do ostatniego etapu )... no ale nie od razu Kraków... i tak dalej
Marta... sprawiedliwość... i prawo... czy jakoś tak
Paweł... myślisz? Bo ja nie
Dagmara... złoto będę produkować z zapałem, już nawet wiem, gdzie stanie mój skarbiec
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i dobrze że weszłam Gorzatko do Ciebie ,,,,,
Jestem pełna podziwu dla twego uporu i pracy ,,,masz fajną działkę,
włożyłaś całe serce w jej ulepszanie ,,,zresztą to wyraźnie widać
Jestem pełna podziwu dla twego uporu i pracy ,,,masz fajną działkę,
włożyłaś całe serce w jej ulepszanie ,,,zresztą to wyraźnie widać
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No, to urodziły się nowe cztery kąty
Wszystkiego najlepszego z okazji zielonych ośmiokątów
Wszystkiego najlepszego z okazji zielonych ośmiokątów
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Jejku, takie wiadomości!
Gratuluję bardzo, należy Wam sie jak chłopu ziemia w końcu ktos musi profesjonalnie upiększać świat. Nie wątpię, że coś przemycisz
I oczywiście ,zazdrosć mnie zżera...
Gratuluję bardzo, należy Wam sie jak chłopu ziemia w końcu ktos musi profesjonalnie upiększać świat. Nie wątpię, że coś przemycisz
I oczywiście ,zazdrosć mnie zżera...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Przydadzą Ci się wiosną dżdżownice kalifornijskie
Cieszę się razem z Tobą . A już myślałaś, że nie trzeba kosiarki .
Cieszę się razem z Tobą . A już myślałaś, że nie trzeba kosiarki .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oooo! Gosiu, cieszę się z Tobą! Niby cebulowe pod krzewami to niewiele, ale ... Ty juz coś wymyslisz, zeby tam nie rosła sama trawka ;)