Mój ogród w cieniu sosen - Ewelina - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: Mój ogród w cieniu sosen - Ewelina - cz.4

Post »

Ewelina pisze:
[Iza] pisze: A na brzydkie, chłodne, szare dni, naleweczka jak znalazł :wink:
Mam nadzieję , że wpadniesz i podegustujemy razem :)
Z przyjemnością :wink:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojej....jak pięknie..... ;:170 niektórzy to mają talent...czego sie nie złapią to im wychodzi :uszy (mówię o Tobie...rzecz jasna)
piękna i ciekawa ilustracja wiersza.....naleweczka....hmmmmm.....i grzybki....no,no....same pyszności ;:224 ciesz się że daleko mieszkam :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelino-jak zawsze z przyjemnością oglądam kolejne odsłony z Twego wysmakowanego ogrodu.Tym razem zaglądałam zobaczyć rudbekie i się nie zawiodłam.Ostatnio dostałam błyskotliwą a dziś nabyłam nagą Goldquelle,mam nadzieję na ich długotrwałe kwitnienie w kolejnym sezonie.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Ewelino patrząc na te stojące słoje radość mam w sercu :;230 u mnie w tym roku bida i nie było żadnej wisienki ...

mam jeszcze info , jeśli masz słoje takie jak ja , porównując z wyglądu to uważaj bo lubią pękać uchwyty....
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelino - piękne wejście w jesień. Jak zawsze zachwycam się Twoim ogrodem. Zawsze znajduję w nim spokój i pogodę.
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Weekend w południowej Wielkopolsce był cudownie ciepły, czy w Poznaniu również?
Już nie mogę się doczekać nowych zdjęć z Twojego przepięknego ogrodu.
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witaj Ewelinko
Dawno mnie u Ciebie nie było.
Jak zwykle gdy do ciebie zagladam widzę wspaniałe widoki.
Strasznie podobaja mi się Twoje kompozycje doniczkowe. Podziwiam Cię, bo trzeba się nabiegać, żeby dać pić tym wszystkim roślinkom doniczkowym.
Ale warto. Są piękne.
Pomyziaj ode mnie sunię.
Adrian
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 15:05

Post »

cześć, piękny ogród!
Można by zachwycać się nad nim godzinami...

na razie mam tylko skromniutkie pytanie: czy bluszcz nie przeszkadza Twoim rhododendronom? (tzn. jak daleko od nich musi być posadzony od ich korzeni) Bo widzę, że stanowi efektowną i skuteczną zasłonę dla podłoża

pozdrowienka :wit
Adrian
Awatar użytkownika
alegra101
50p
50p
Od: 15 wrz 2010, o 10:15

Post »

Ewelinko,
Jestem u Ciebie pierwszy raz, ale Twój ogród tak mnie zauroczył, że nie mogłam oderwać oczu i musiałam przebrnąć przez cały wątek ... jeszcze zostaja mi 3 poprzednie części :lol:
U Ciebie w ogrodzie pięknie o każdej porze roku, masz cudne rośliny i urocze ozdoby ;:167
Chyba muszę się wziąć też za swój ogród bo do Twojego dużo mu brakuje ;:108 Zresztą ja od niedawna się tym interesuje...
Naprawdę gratuluję pomysłów i uprzedzam, że będę zaglądać częściej ;:224

Miłego popołudnia!
Pozdrawiam,
Dorota i Moi Zieloni Przyjaciele
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

alegra101 pisze:Ewelinko,
Jestem u Ciebie pierwszy raz, ale Twój ogród tak mnie zauroczył, że nie mogłam oderwać oczu i musiałam przebrnąć przez cały wątek ... jeszcze zostaja mi 3 poprzednie części :lol:
U Ciebie w ogrodzie pięknie o każdej porze roku, masz cudne rośliny i urocze ozdoby
Chyba muszę się wziąć też za swój ogród bo do Twojego dużo mu brakuje Zresztą ja od niedawna się tym interesuje...
Naprawdę gratuluję pomysłów i uprzedzam, że będę zaglądać częściej
Z przyjemnością Cię witam i ...zapraszam częściej :)
Adrian pisze: mam tylko skromniutkie pytanie: czy bluszcz nie przeszkadza Twoim rhododendronom? (tzn. jak daleko od nich musi być posadzony od ich korzeni) Bo widzę, że stanowi efektowną i skuteczną zasłonę dla podłoża
Wcale nie przeszkadza, tym bardziej ,że można go absolutnie dowolnie ciąć . Szczepki BLUSZCZU posadzone były bardzo blisko pni, część wspięła się na drzewa , a niektóre pędy pełzając po ziemi ,w ciągu kilku lat zadarniły ładnie dół.
Margo2 pisze: Jak zwykle gdy do ciebie zagladam widzę wspaniałe widoki.
Strasznie podobaja mi się Twoje kompozycje doniczkowe. Podziwiam Cię, bo trzeba się nabiegać, żeby dać pić tym wszystkim roślinkom doniczkowym.Ale warto. Są piękne.Pomyziaj ode mnie sunię.
Rzeczywiście podlewanie donic to spora praca , zwłaszcza w upalne lato ( choć tegoroczne takie nie było).Ale też uważam ,że warto się pomęczyć , więc choć co roku obiecuję sobie ,że już nigdy nie będę miała tylu donic ... to i tak nie wytrzymuję i mam :).
Sunia "pomiziana" - dziękuje :)
EwkaEs pisze:Ewelino-jak zawsze z przyjemnością oglądam kolejne odsłony z Twego wysmakowanego ogrodu.Tym razem zaglądałam zobaczyć rudbekie i się nie zawiodłam.Ostatnio dostałam błyskotliwą a dziś nabyłam nagą Goldquelle,mam nadzieję na ich długotrwałe kwitnienie w kolejnym sezonie.

Tak , RUDBEKIE dłuuugo kwitną i za to je lubię. Warto mieć je w ogrodzie.
dodad pisze:Przepiękne Ewelino są twoje jesienne kompozycje.
- :oops:
dala pisze:Ewelinko, u Ciebie strawa dla duszy i uczta dla oczu :lol:
Piękne, nastrojowe strofy Leszka Długosza (byłam przed laty na jego koncercie w Krakowie) ilustrowane Twoimi jesiennymi kompozycjami i własnymi przetworami...
Taką jesień lubię - łagodne słoneczko, snujące się wszędzie babie lato, ostatnie jesienne kwiaty, kolorowe owocki na drzewach i krzewach .
Właśnie dziś znowu jest taka idealna , jesienna pogoda. Oby jak najdłużej ! :)
aleb-azi pisze:Ewelino - piękne wejście w jesień. Jak zawsze zachwycam się Twoim ogrodem. Zawsze znajduję w nim spokój i pogodę.
- :oops:
markonix pisze:Ewelino patrząc na te stojące słoje radość mam w sercu . u mnie w tym roku bida i nie było żadnej wisienki ...mam jeszcze info , jeśli masz słoje takie jak ja , porównując z wyglądu to uważaj bo lubią pękać uchwyty....
Marku , to może wpadniesz na degustację ? Będzie Iza... Co do słoi - nie dowierzam tym plastikowym uchwytom i raczej nie ryzykuję przenoszenia za nie tak CENNEJ ! zawartości .
grazynarosa22 pisze:Ojej....jak pięknie.... niektórzy to mają talent...czego sie nie złapią to im wychodzi (mówię o Tobie...rzecz jasna)
piękna i ciekawa ilustracja wiersza.....naleweczka....hmmmmm.....i grzybki....no,no....same pyszności ;:224 ciesz się że daleko mieszkam :uszy
Grażynko , wolałabym , żebys mieszkała bliżej... może wtedy dołączyłabyś do grona degustatorów naleweczki ?
Obrazek
lucy09 pisze:Widzę, że najlepsza naleweczka ta w środku :;230 A w ogrodach to dziś zasuwamy wszyscy...Życzmy sobie zatem słońca.
Taaaa... ;:224 Najlepiejsza ci ona jest . Owoce wchodzą dosłownie same , więc podjadam po cichu... A teraz są już cztery słoje ! Nastawiłam jeszcze "MALINÓWKĘ" :heja :heja :heja
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Marta_S pisze:Już nie mogę się doczekać nowych zdjęć z Twojego przepięknego ogrodu.
Wobec tego zanim przejdę do relacji z wypadu w jesienne góry popatrzcie na zdjęcia:

Obrazek Obrazek
Tak kwitnie ŚWIECZNICA...

Obrazek Obrazek
Tak kwitnie DATURA...
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Niezmordowane, choć nieco obżarte przez ślimaki SURFINIE miniaturowe nadal cieszą białymi dzwoneczkami ! Obok sponiewierany przez deszcz ROZCHODNIK OKAZAŁY.

Obrazek Obrazek
Tak kwitną jesienne RÓŻE ( nic to,że nie herbaciane )

Obrazek Obrazek
Tak w starej beczce kwitną AKSAMITKI vel TURKI , zwane nieładnie "śmierdzioszkami"...

Obrazek Obrazek

I jeszcze troszkę jesieni - dzisiejsze zdjęcia :

Obrazek Obrazek
BERBERYS ma gałązki malowniczo udekorowane czerwonymi koralikami

Obrazek Obrazek
Na ganku do przekwitających już RUDBEKII OWŁOSIONYCH dołączyły złociste CHRYZANTEMKI i DYNIA.

Obrazek Obrazek
A tak - śpi zmęczony pracą w ogrodzie pies ...
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Piękny ogród, to i fotki zachwycające :)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Czy po przekwitnięciu ścinasz świecznicę ?
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Tak, zwykle ścinam przekwitłe kwiatostany ŚWIECZNICY przy okazji porządkowania rabat jesienią. Po przesuszeniu można je wykorzystać do suchych bukietów.

Obrazek Obrazek
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

właśnie tez chciałam cie o to zapytać ,nabyłam świecznice- tylko ma zielone liście ,jeszcze wprawdzie nie zakwitła ale mam ją w słońcu ,nie ostrym ale jednak .czy ona bezwzględnie lubi cień czy może toleruje miejsca słoneczne,i jak ogólnie ja pielęgnować.a tak w ogóle to ten twój trawnik pielęgnują chyba piłkarze ....toż to Wembley ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”