Marchew- wszystko o odmianach i uprawie.Cz.1
Re: Karłowata marchew
Marchew lubi lekką, przepuszczalną , bez zastoin wodnych i dobrze uprawioną ziemię.Może masz bardziej zlewną, gliniastą i nadmiernie przez to wilgotną.Nie lubi też świeżego obornika czy nierozłożonego dobrze kompostu.
Re: Karłowata marchew
Dziękuję za odpowiedz,faktycznie marchew jest obficie podlewana i obornikiem też była nawożona.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- image
- 200p
- Od: 23 lip 2010, o 16:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wczesna marchew i inne
A czy znacie może odmianę marchewki taka mini, nie mam tu na mysli tej małej okrągłej ?
Pozdrawiam! Róża
Mini marchewki są wycinane z duzych , pewnie ci coodzi taką w typie rzodkiewki paluszek ?
- image
- 200p
- Od: 23 lip 2010, o 16:53
- Kontakt:
Nie były wycinane, były to małe marchewki, nawet miały natkę, były tulko umyte i ugotowane nie były obierane.
Były bardzo smaczne dlatego zainteresowało mnie jaka to odmiana.
Pozdrawiam! Róża
- KONdzio1156
- 100p
- Od: 30 lip 2010, o 14:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękne macie te marcheweczki
- zelwi
- 500p
- Od: 27 cze 2007, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak przechowuje się wczesna marchew siana w marcu? Zebrałem jeszcze kilka z grządki.
Tomek
- Piotr-eko
- 50p
- Od: 11 wrz 2009, o 01:58
Napiszcie coś o marchwi sianej jesienią,czy to specjalna odmiana?
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
A znacie taki problem, że marchew przechowywana staje się gorzka? Jak jest młoda, jest pyszna i słodka. Pomijam też problem tego, że jest dziurawa ale tym, to już wiem jak się zająć 

- Piotr-eko
- 50p
"Marchew dziurawa "znaczy się robaczywa?U mnie marchew podgryzają jakieś nornice,ale nie robaki tak jak cebulę.
[quote="Piotr-eko"]Napiszcie coś o marchwi sianej jesienią,czy to specjalna odmiana?
[/quote
To żadna specjalna odmiana. Każdą marchew możesz tak wysiać a najlepiej wczesną. Tylko jedno ale...termin siewu trzeba dobrać tak, by nasiona nie puściły kiełków bo zmarzną.

PS. Znam podobną maksymę. " Co masz zrobić dziś- zrób jutro, co masz wypić jutro - wypij dziś "
[/quote
To żadna specjalna odmiana. Każdą marchew możesz tak wysiać a najlepiej wczesną. Tylko jedno ale...termin siewu trzeba dobrać tak, by nasiona nie puściły kiełków bo zmarzną.

PS. Znam podobną maksymę. " Co masz zrobić dziś- zrób jutro, co masz wypić jutro - wypij dziś "
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 mar 2011, o 13:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marchew
Witaj, jaką odmianę polecacie, siałem flacoro super się rodzi ale kolor blady, Jak marchew się dobrze przechowuje, jest plenna i ma ładny czerwony kolor? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
- Piotr-eko
- 50p
Bo można się odwodnić
.Dzięki za odp.marchew jeszcze nie wzeszła.Ciekawy jestem plonów.

To odmiana o nazwie- " Paryska "image pisze:Nie były wycinane, były to małe marchewki, nawet miały natkę, były tulko umyte i ugotowane nie były obierane.
Pozdrawiam
- GrzegorzR
- 200p
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze - będziesz mieć dwa dni wolnego.forumowicz pisze: Znam podobną maksymę. " Co masz zrobić dziś- zrób jutro, co masz wypić jutro - wypij dziś "
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!