U Dawida =)
Re: U Dawida =)
Dzisiaj troszkę dłuższy wpis Bo nie wiem od czego nawet zacząć, no ale zacznę od tego, iż wybrałem się dzisiaj wraz z koleżanką do Gliwickiej Palmiarni - przyszykuję dla Was osobny wątek z fotorelacją (jeszcze chyba dzisiaj to zrobię) w Palmiarni oczywiście był sklep, ale specjalnie wiozłem ze sobą tylko 20 zł, aby nie za dużo kupić - bo znając siebie wykupiłbym cały sklep Zakupiliśmy z koleżanką sobie tylko po Grudniku, ja różowy, a koleżanka białego - akurat dwie ostatnie sztuki :x Ale abyśmy mieli po dwa takie same to wymieniliśmy się listkami Oto one :
Mój różowiutki
Biały od koleżanki (już jeden zakwitł):
no i listek z białego - myślę, że się uda
Następny temat to : KIWI , wsadziłem do ziemi 6 pestek kiwi - czytałem, że jest łatwą rośliną o ciekawych listkach - zobaczymy co wyjdzie :
I ostatni temat: miałem Wam pokazać dwa staruszki epipremnum pinnatum mam zamiar je "zlikwidować" i porobić z nich kilka małych sadzonek :
Mój różowiutki
Biały od koleżanki (już jeden zakwitł):
no i listek z białego - myślę, że się uda
Następny temat to : KIWI , wsadziłem do ziemi 6 pestek kiwi - czytałem, że jest łatwą rośliną o ciekawych listkach - zobaczymy co wyjdzie :
I ostatni temat: miałem Wam pokazać dwa staruszki epipremnum pinnatum mam zamiar je "zlikwidować" i porobić z nich kilka małych sadzonek :
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczny grudniczek Dawidzie. Ten koleżanki też jest bardzo ładny.
Trzymam kciuki, żeby nie pogubił pączuszków (lubi tak robic, jak mu coś nie pasuje ) i niech ucieszy Ciebie i nas
kwiatuszkami.
Trzymam kciuki, żeby nie pogubił pączuszków (lubi tak robic, jak mu coś nie pasuje ) i niech ucieszy Ciebie i nas
kwiatuszkami.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny nabytek-niech ci kwitnie i całą zime i cieszy kolorami podczas jesienno-zimowej szarugi
- Tryamour
- 500p
- Od: 22 cze 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny zakup Niech listeczek od koleżanki szybciutko puszcza korzonki A kiwi jest bardzo ładną roślinka Na pewo uda Ci się wyhodować własne
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Śliczny grudnik i trzymam kciuki za kiwi.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
Fajny ten grudnik. Ja nie mogę się doczekać kiedy mój zakwitnie :/
Pozdrawiam forumowiczów - Piotr
Moje maleństwa
Moje maleństwa
Tak się zastanawiam, czy na wiosnę nie zakupić działki sobie
Muszę się zastanowić, czy znajdę czas, aby na niej popracować i trochę na niej pobyć
Marzy mi się mała szklarenka
Pozdrawiam, jutro pochwalę się nowymi szczepkami
Muszę się zastanowić, czy znajdę czas, aby na niej popracować i trochę na niej pobyć
Marzy mi się mała szklarenka
Pozdrawiam, jutro pochwalę się nowymi szczepkami
no to pochwalę się dwiema nowymi szczepkami :
Geranium - kocham ten zapach
Zielistka (kiedyś już miałem, ale kot mi całą zeżarł, teraz będę chronić bo to bardzo wdzięczna roślinka ) :
Geranium - kocham ten zapach
Zielistka (kiedyś już miałem, ale kot mi całą zeżarł, teraz będę chronić bo to bardzo wdzięczna roślinka ) :
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne,niech ci zdrowo urosną,u zielistki widać już chyba korzenie
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Zielistka jest bardzo fajna równie ciężka do wykończenia jak kaktusy. Geranium piękne ale ja tego zapachu nigdy nie znosiłam i byłam szczęśliwa jak mama się jej pozbyła. Niech szybciutko i zdrowo Tobie rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Bardzo ładna i gęściutka ta szczepka zielistki. Niech Ci pięknie rośnie.
Ja też nie należę do fanów zapachu Geranium. Nie lubię go.
Ja też nie należę do fanów zapachu Geranium. Nie lubię go.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Dziś w końcu przesadziłem mojego grudnika- choć jestem na niego zły wszystkie swoje pąki mu podczas jednej nocy opadły Nie mam pojęcia czemu, stoi na parapecie a w nocy jest taka sama temperatura u mnie co w dzień , no ale trudno. Wsadziłem także do ziemi Zielistkę puściła już korzonków troszkę więc już sobie może "żyć" . Moja babcia ma balkon i kiedyś miała na nim śliczną agawę, niestety przez ogromny wiatr jakoś wyleciała z balkonu (6 piętro) i była nie do odratowania (to było z 2 lata temu) . Babcia mówi mi zawsze, że chciałaby znów mieć Agawę, więc specjalnie dla niej mam zamiar ją wyhodować załatwiłem sobie już sadzonkę, ale chce aby troszkę podrosła a później oddam w ręce babci
Zielistka :
wredny grudnik
i Agawa
Zielistka :
wredny grudnik
i Agawa
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Witam spora i zadbana kolekcja.Widać ze bardzo lubisz kwiaty. Ta roślina na ostatnim zdjęciu skojarzyła mi się bardziej z sansevierwią niż agawą, pewnie dlatego ze jak są malutkie to sa podobne. Ale właściciel wie najlepiej co ma. Ja mam 3 rodzaje agaw.Pozdrawiam