Moi domownicy

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja bugenwila wygląda jak kupka nieszczęścia, może to taka pora roku...
A rozmaryn - padł w ciągu kilku dni od przeniesienia do domu, wyglądał jakby usechł, choć ziemia była stale leciutko wilgotna :shock:
Mój strzałkowiec ma na razie 3 listki na krzyż, ukorzenił się w wodzie.

Jakby nie porównywać - jestem daleko w tyle :D Masz przepiękne roślinki, Dorotko, tylko pozazdrościć ;:228
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj Dorotko!
czy będziesz kiedyś przycinać swój rożmaryn?jeśli tak to ja bardzo poproszę o kawalunio dla mnie? będę mogła ci zaproponować jakieś inne roślinki...
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Piękne gerbery.Miałam już kilka razy w domu te kwiaty ale nigdy nie udało mi się utrzymać ich dłużej .Po przekwitnięciu zasychały i nigdy nie odbijały ponownie. Może w domu nie da się ich hodować,albo ja coś źle robiłam
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Danio pisze:Witaj Katarzynko, cieszę się, że podobają ci się moje kwiatuszki. Sadzonkę strzałkowca dostałam od znajomej, w tym roku bardzo się rozrósł, trochę traci fason, więc na wiosnę będzie trzeba go poprzycinać. Mam nadzieję, że uda się go rozmnożyć.
mam nadzieje, ze jak będziesz cięłato o mnie pomyślisz :oops:

bungewilie przywiozłam iedys z egiptu, różową i pomarańczową, ale neistety nie ukorzeniła się
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Witaj Dorotko!
Dopiero trafiłam do Ciebie -jest na co popatrzeć,czekam na resztę roślinek! :P
perla
500p
500p
Od: 18 lis 2007, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne roslinki, bugenwilla szczególnie. Gratuluje takze pięknych gerber:)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Witam!
Troszkę zaniedbałam forum, bo zachorowała moja psinka. Uciekła mojej córce w czasie spaceru i przecięła sobie łapki. Bardzo mocno krwawiła i trzeba było jechać do weterynarza na zszywanie. Dziś jeszcze nie może chodzić i jest bardzo biedna :(
Postaram się wkleić parę fotek moich roślinek fiołki i falki reaktywacja / po przekwitnięciu wypuszczają nowe pędy kwiatostanowe /
Obrazek Obrazek Obrazek
Może jutro uda się więcej.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Witaj Danio.Pokazałaś bardzo ładne roślinki, mam nadzieję na jeszcze. Piękne te gerbery miniaturowe ;:26
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Kari napisała:
A rozmaryn - padł w ciągu kilku dni od przeniesienia do domu, wyglądał jakby usechł, choć ziemia była stale leciutko wilgotna
Myślę, że przyczyną była właśnie ta lekko wilgotna ziemia, rozmaryn lubi, gdy ziemia pomiędzy podlewaniami trochę przeschnie.
Oczywiście, przy wiosennych zabiegach, będzie sporo sadzonek i z przyjemnością się nimi podzielę. Bardzo lubię rozmnażać roślinki, a teraz jeszcze dodatkowo mam dla kogo.
Dziś spróbuję wkleić trochę fotek z mieszkania i z klatki schodowej, czyli mojej zimowej przechowalni. Właściwie, tych roślin nie powinno się teraz pokazywać, bo nie grzeszą urodą, ale właśnie tak mają wyglądać, żeby w następnym roku zakwitnąć.
Obrazek
Araukaria i szeflera
Obrazek
Juka i nolina

Obrazek
Oliwka

Obrazek
Bugenwilla na zimowisku
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Danio pisze:Kari napisała:
A rozmaryn - padł w ciągu kilku dni od przeniesienia do domu, wyglądał jakby usechł, choć ziemia była stale leciutko wilgotna
Myślę, że przyczyną była właśnie ta lekko wilgotna ziemia, rozmaryn lubi, gdy ziemia pomiędzy podlewaniami trochę przeschnie.
Oczywiście, przy wiosennych zabiegach, będzie sporo sadzonek i z przyjemnością się nimi podzielę. Bardzo lubię rozmnażać roślinki, a teraz jeszcze dodatkowo mam dla kogo.
Dziś spróbuję wkleić trochę fotek z mieszkania i z klatki schodowej, czyli mojej zimowej przechowalni. Właściwie, tych roślin nie powinno się teraz pokazywać, bo nie grzeszą urodą, ale właśnie tak mają wyglądać, żeby w następnym roku zakwitnąć.
Obrazek
Araukaria i szeflera
I daktylowiec kanaryjski - phoenix canariensis w tyle. :D :D :D
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I masz taki sam kwietnik jak mój! :P
To ja już wiem,czemu mój rozmaryn padł-ale to było ze 2 latka temu,epoka przedforumowa :P ,właśnie usychał więc mu pić nie żalowałam,no i długo nie popił! :oops:
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

fajna oliwka!czy ty ją kupiłaś czy zasadziłaś ze szczepki?ja uśmierciłam już 3 szczepki ,ukorzenianie oliwki wcale mi nie wychodzi,teraz jeszcze zasadziłam pestki-zobaczę czy mi się uda wkońcu wyhodować oliwkę...
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też mam namoczone pestki i dalej nic się z nimi nie dzieje a to już ze 2 m-ce? :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”