Mój ogród dopiero powstaje
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Motyle pięknie pozowały Niedziela była ciepła całe mnóstwo motyli przyleciało ale teraz za zimno. Ostatnio dowiedziałem się, że motyle tak jak ptaki odlatują na zimę
Zapomniałem dopisać, że mam kotkę bardzo podobnie ubarwioną do Twojego kota
Zapomniałem dopisać, że mam kotkę bardzo podobnie ubarwioną do Twojego kota
Aniu odwiedziłam twój olbrzymi i piękny ogród, podziwiałam dużo różnych krzewów i kwiatów, wrażenie robią tulipany, rabata bez końca. Ostatnie zdjęcia z trawami wspaniale się prezentują, piękne ujęcia. Nie wszystkie zdjęcia mogłam obejrzeć, ponieważ nie otwierają się.
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
ANIU-widac już efekty Twojej pracy,teraz szczególnie pięknie wyglądają wrzosy, hortensja,no i oczywiście ładnie wyprowadzona na drzewko krzewuszka.A tulipany przypominają ,że będziemy zaraz tęskinic za wiosną.
Jolu- oczywiście ten ruchomy środek to główny urok dalii
Jacku masz rację- w cieplejsze dni jeszcze dużo motyli, a że odlatują na zimę
Gęsi to odlatują
Irenko bardzo dziękuję za miłe słowa, olbrzymi ?- no malutki nie jest tyle że jeszcze nie zagospodarowany, piękny?- mam nadzieję kiedyś będzie, a trawy bardzo lubię i mam nadzieję że będzie ich przybywać niestety nie wiem dlaczego nie wszystkie zdjęcia się otwierają
Zuziu dziękuję za miłe słowa, choć z tymi efektami...
Jacku masz rację- w cieplejsze dni jeszcze dużo motyli, a że odlatują na zimę
Gęsi to odlatują
Irenko bardzo dziękuję za miłe słowa, olbrzymi ?- no malutki nie jest tyle że jeszcze nie zagospodarowany, piękny?- mam nadzieję kiedyś będzie, a trawy bardzo lubię i mam nadzieję że będzie ich przybywać niestety nie wiem dlaczego nie wszystkie zdjęcia się otwierają
Zuziu dziękuję za miłe słowa, choć z tymi efektami...
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu piękny obrazek odlatujących dzikich gęsi.
Tylko szkoda, że trochę smutno się robi.
W Twoim wątku dowiedziałam się, że motyle na zimę odlatują.
Pozdrawiam .
Tylko szkoda, że trochę smutno się robi.
W Twoim wątku dowiedziałam się, że motyle na zimę odlatują.
Pozdrawiam .
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aneczko piękne nowe nabytki.
Wrzosy pączkowe długo kwitną, prawda? Ciekawa odmiana jałowca, teraz w sklepach są coraz piękniejsze roślinki w sprzedaży. Cudowny widok nieba po zachodzie słońca sfotografowałaś.
Wrzosy pączkowe długo kwitną, prawda? Ciekawa odmiana jałowca, teraz w sklepach są coraz piękniejsze roślinki w sprzedaży. Cudowny widok nieba po zachodzie słońca sfotografowałaś.
- Una
- 200p
- Od: 16 kwie 2009, o 09:56
Anuś ale pięknie u Ciebie. Piękne zdjęcia.
Mnie najbardziej przypadło do gustu trzecie.
Ja też bardzo lubię słoneczną jesień ale ma ona jedną wadę, do wiosny daleko.
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
- Aga2
- 200p
- Od: 31 mar 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Od września też u mnie rośnie Rozplennica japonska , zobaczymy jak przez zime przetrzyma.
Czy ją zciąć wiosną ?co ty robisz przy niej?
Czy ją zciąć wiosną ?co ty robisz przy niej?
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Mój ogród
Tajeczko bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa Nabytki skromne, miałam nadzieję jeszcze w ten weekend trochę je powiekszyć ale straszą mrozami więc się zastanawiam czy to ma sens
Dawidzie witam serdecznie i bardzo dziękuję , uwielbiam wrzosy (no i oczywiście iglaczki wszelkiej maści i rh a teraz doszły trawy )
Agnieszko- Aga2- witam w moich skromnych progach , Ja nie mam doświadczenia w innych trawach, bo w tym temacie raczkuję , ale co do rozplenicy to uważam że jest to trawa zupełnie bezproblemowa . Moja ma przeszło dwa lata, zimy przetrzymuje bez żadnego okrywania, na wiosnę jak widzę że rusza- przycinam i ....patrzę jak rośnie . No i co dla mnie jest ważne- nie jest ekspansywna, rozrasta się w kępie, nie rozsiewa się
Na koniec tak trochę zimowo:
Agnieszkowitam u mnie i bardzo dziękuję za miłe słowa . Ja też bardzo lubię to zestawienie, tym bardziej że Rheingold zaczyna się już przebarwiać A co do wad jesieni- no cóż nie można mieć wszystkiegoUna pisze:Anuś ale pięknie u Ciebie. Piękne zdjęcia.
Dawidzie witam serdecznie i bardzo dziękuję , uwielbiam wrzosy (no i oczywiście iglaczki wszelkiej maści i rh a teraz doszły trawy )
Agnieszko- Aga2- witam w moich skromnych progach , Ja nie mam doświadczenia w innych trawach, bo w tym temacie raczkuję , ale co do rozplenicy to uważam że jest to trawa zupełnie bezproblemowa . Moja ma przeszło dwa lata, zimy przetrzymuje bez żadnego okrywania, na wiosnę jak widzę że rusza- przycinam i ....patrzę jak rośnie . No i co dla mnie jest ważne- nie jest ekspansywna, rozrasta się w kępie, nie rozsiewa się
Na koniec tak trochę zimowo:
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Wpadłam Aniu z rewizytą. Dziękuję za ciepłe słowa na temat mojej działeczki. Wybacz, że szczegółowo Twój ogród zwiedzę zimą jak będzie więcej czasu, ale już mi się podoba to co widziałam. Ja również w temacie traw jestem zielona, gdyż jeszcze rok temu mówiłam, że trawy mnie nie biorą, gdyż wcześniej miałam przykre doświadczenie z mozgą trzcinowatą. Dopiero ubiegłoroczna jesień i zima pokazała mi ich piękno i urok. W dodatku tyle obecnie jest ich odmian. Dlatego prosiłam aby mi ujęto w planach sporą osobną rabatkę. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Gęsi odleciały...słoneczko zaszło...a u Ciebie Aniu nadal fantastycznie kolorowo nawet Twoje "trochę zimowo" robi wrażenie (nie LUBIĘ zimy) nad wyraz podoba mi się twoje spojrzenie na świat