Ogród IGI , część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród IGI , część 8

Post »

Igo u mnie takich widoków zimowych nie ma jeszcze w ogrodzie , poza na tych działkach zaniedbanych był szron a u mnie tylko troszkę w niektórych miejscach .
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ciężko będzie Ci się pozbyć tego nieproszonego gościa.
Ja już kilka lat walczę i nic ... Nie pomogły wibratory ;:224 , jakieś różniaste specyfiki. Ostatnio m sypał karbit, a on kopce nadal nowe kopie. :evil:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Iga - widzę ,że u Ciebie klimat podobny do mojego :lol:
U mnie też rano od kilku już dni szron na roślinach ,ale jakoś im to nie szkodzi . :roll:
Barbula tylko z liści opadła ,a reszta się dzielnie trzyma :lol:
Krety u mnie też buszują ;:108
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Iguś, zdjęcia z wakacyjnego wypadu wspaniałe, w Hiszpańskich klimatach można się zatracić :) zdjęcie z cedrem udowodniło mi tylko kolejny raz jak wspaniałe i majestatyczne jest to drzewo, a i zaraz zrodziło się pytanie jak mój sprawi się w naszym klimacie, póki co ma się dobrze, a w tym roku zdecydowałem się na jego zabezpieczenie przed zimnym wiatrem i mrozami, więc czeka mnie nie małe wyzwanie w dziedzinie ogrodowej architektury osłaniającej :D :D szadź na zdjęcia w ogrodzie wspaniała, żurawki dalej pełne wdzięku i uroku, a i cały ogród wygląda zupełnie inaczej, ale jak zawsze pięknie do czego już nas przyzwyczaiłaś :)
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten Twój kret to chyba z linijką te kopce robił :shock: :;230
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

Obrazek

Igo tak mnie oczarowały zdjęcia, że zapomniałam spytać o imię tej żurawki, piękna jest, będę miała ściągawkę na wiosnę :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko, ta żurawka to Mahogany. :lol:

Sylwek, cedry są tam wielkimi drzewami, ale cóż , inny klimat, powodzenia w zimowaniu , ja już rezygnuję z roślin które trzeba zawijać.Raz ,ze to kłopot, a drugi ogród zimowy nie wygląda wtedy ładnie.Można stosować okrycie z iglaków, ale włókninie mówimy - nie. ;:224

Bożenko, wyobrażam sobie Twoje krety , na takim terenie to mają pole do popisu , u mnie to raczej jedynaczek, bo widać co dzień jak się przesuwa. :evil:

Wiolu, kret to u mnie nie nowość , od 2 lat stały gość, na razie złapaliśmy w tym roku 4 sztuki, ale ten jakiś sprytny , omija pułapki. ;:224

Gieniu, Ty to druga strona Wisły, jest inny klimat. :lol:

Jesienne klimaty.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagoda 68
50p
50p
Od: 26 lip 2010, o 15:24

Post »

Witaj Igo miałaś cudowne wakacje piękne miejsca nam pokazałaś :roll: :roll: :roll: a Twój oszroniony ogród bajeczny.Jednak każda pora roku ma swój urok :D
Pozdrawiam Jagódka
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Igo witaj. :wit
Prawie codziennie oglądam Twój ogród i nie mogę wyjść z zachwytu.
Cudowne widoki, dla mnie nie spełnione marzenia, ale marzenia nic nie kosztują, prawda?
Cudowna kolekcja żórawek. :roll:
Czy ten krzew czerwonolistny, to oczar?
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj pourlopowa, wypoczęta Igo ;:196 .
Widzę, że i u ciebie mocno przymroziło. Hosty u mnie tez tak wyglądają, niestety.
Choć trzeba przyznać, że fotki szadzi są przepiękne, szkoda tylko, że tak wcześnie przyszło nam je podziwiać.
Po twoim ogrodzie absolutnie nie widać tak długiej nieobecności gospodyni. Ład i porządek ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Dorotko, nie uwierzysz, ale na ogrodzie nie robię nic, jest przeziębiona i po powrocie z pracy wygrzewam się w łóżeczku.Teraz przy takich temperaturach chwasty nie rosną. :roll:

Tajko, ten krzew to Fortegilla , przebarwia się tak pięknie,na oczar nie mam miejsca, to duże krzewy.Mój ogród marzeniem.....???
No cóż , miło mi bardzo. :lol:

Jagódko, masz rację, w naszym klimacie jest bardzo pięknie, chyba nie podobało by mi się tam , gdzie spędziłam urlop , rośliny raczej niezmienne, stale ciepło.To dobre na chwilę, ale nasze kolory jesieni są wspaniałe , i ta młoda zieleń na wiosnę, uważam ,że żyjemy w bardzo ciekawym klimacie. ;:224
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Igo, rozmawiacie z Sylwkiem o cedrach - otóż we Wrocławiu niektóre odmiany cedra znakomicie rosną i zimują :P
Nie wiem jakiego cedra ma Sylwek, ale u mnie w ogrodzie rośnie wielki cedr atlaski - jest przepiękny, ma śliczne niebieskie igły i malutkie zgrabne szyszeczki. Nigdy go nie przykrywałam przed zimą, ale to juz kilkunastoletnie drzewo!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguniu piękne jesienne widoki, hosty jak płynne złoto :D i krzewy wspaniale wybarwione, ja obawiam się, że moje zanim się przebarwią, to przymrozki strącą je z drzew :roll: U mnie przeważnie jeszcze zielono....a tak czekam na te niesamowite ogniste kolorki drzew i krzewów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”