Martuś widocznie u mnie nie ma roślin typowo jesiennie się przebarwiających
Dużo mam iglaków.Jednak winobluszcze już łyse,kalinom zbrązowiały liście od przymrozków.
Powoli ,powoli ogród przygotowywany do zimy,jeszcze tylko czekam aż wszystkie liście poopadają,
codziennie grabię po trochu,nie mam liściastych za wiele,więc mało grabienia,czasem tylko pozbieram
No niestety ,przez najbliższe miesiące tylko takie widoki będą (o śnieg mi chodzi)jak ja nie lubię zimy
Halinko napisz mi co pod ta butelką ukrywasz ,też myślałam ,żeby takie osłonki porobić ,czy to się sprawdza i roślinki nie przemarzają
Bożenko jest nas więcej takich co nie lubią zimy
Pod tą butlą jest patyk róży,później ją zdejmę,i okryję ziemią i trocinami czy gałązkami.
Resztę dopełni śnieg.Nie przechowywałam nic przez zimę pod butlami
O rany a u nas na szczęście jeszcze brak takich widoków-a tak blisko jesteśmy,u nas pokropił deszczyk może z 15 min-uff-kończę obiad i śmigam na ogród-dokupiłam ziemi i kolejną partię róż może uda się wsadzić-chociaż leń mnie nęka i łepetyna boli
Rybko u nas z samego rana padała deszcz,ale później już ze śniegiem.
Jednak szybko zginął,bo
Praktycznie to mam porobione,nic wielkiego już do zimy robić nie muszę.
Chyba,że mrozy przyjdą to trochę po opatulam co nieco
To pierwszy śnieg tej jesieni znaczy zima będzie czy chcemy czy nie ;)
Wolę lato, choć mój synek dzisiaj był bardzo zawiedziony, że u nas nie padał śnieg mimo prognozy
Ola ma fajne jabłuszka - takie bąbki na drzewie
Obejrzałam twoją nicandrę (wcześniej przeoczyłam ) - też ci ładnie wybujała . Ciekawe czy się zasieje?
Ewuniu pierwszy to on jest na pewno,ale szkoda,że nie ostatni... ten śnieg
Dzieci bardzo lubią zimę ,jak byłam dzieckiem to ona mi też nie przeszkadzała
Nikandra się może wysiać sama Ja mam dużo nasionek