Nowy ogród Jacka 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-d-a

Re: Nowy ogród Jacka 2010

Post »

Jacku, oglądając piekne fotki Twoich astrów zastanawiam się, dlaczego w moim ogrodzie tak mało jest jesiennych kwiatów :?:
Chyba ich nie doceniałam i skupiłam się na pnaczach i krzewach, których liści wybarwiają się jesienią, albo mają ładne owocki...
Teraz trochę mi brakuje kwitnących roślinek, bo same marcinki i róże to zdecydowanie za mało :(
Pozdrawiam słonecznie i jesiennie :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku ten żółty marcinek ma andowan twierdzi że jest bezproblemowy , a ma go już przynajmniej 3 lata .
Ja bardzo późno swój kupiłam i nie przykryłam na zimę a wiesz że zima była nie typowa bardzo mroźna . wiosną napiszę jak przetrwa zimę.
Genia :wit
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam . Z opóźnieniem ,ale też podziwiałem astry .Całkiem spora kolekcja .
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

u mnie też sporo astrów -marcinków rozrzuconych po całym ogrodzie ale teraz podobają mi się rzędy z marcinków biało- liliowo -niebieskie , ładnie wygląda taki kwitnący żywopłot gdy na dworze już jesienna plucha ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

To już się cieszę :tan Z pewnością jest więcej kolorów tych astrów, podobnie jak krzaczastych i nowobelgijskich, ale mnie całkowicie zadowoli ten kolor :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, podziwiam Twoje astry!! I trochę zazdroszczę :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dziś podczas zakupów sprawiłem sobie miniprezent - chryzantema w doniczce za - 0,49zł :;230 Sprawdzę, czy przezimuje.

Dalu, znajdź astrom trochę słonecznego miejsca i zaproś je do swojego ogrodu :) Niech rozświetlają jesienne dni. Choć słońca póki co nie brakuje ;:3

Będę Geniu kibicował Twojemu astrowi żółtemu. To dość nietypowy kolor w tej grupie roślin.

Aleksander, opóźnienia nie ma, bo astry nadal kwitną więc tak, jakbym je wkleił dzisiaj :D

Janko, robię z astrów krzaczastych obwódkę ogródka ziołowego, bo na razie mało mam bukszpanów. Astry nieźle je zastępują w roli małego żywopłotu :)

Izo, tak, nawet dziś zobaczyłem w kolorze lila astra nowoangielskiego w pobliskim ogródku. Tylko że potem zapominam u kogo, bo bym poprosił o kawałek.

Moniko, no troszkę Cię rozumiem. Astry jesienne to kwiaty krótkiego dnia ale potrzebują dużo słońca.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

będą ładnie wyglądać razem z ziołami .. może ja zrobię obwódkę wokół traw . ,też powinno ładnie wyglądać .. tylko jeszcze mam za mało astrów średnich bo wysokie zasłonią trawy..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Piękne masz astry Jacku :uszy ja mam też kilka ale moje jakoś się zacieły...częściowo rozkwitły ale mają jeszcze wiele pąków które stoją jak zaklęte i ani myślą rozkwitnąc,podobnie mają się chryzantemy...chyba wcześniej zmarzna niż rozkwitną :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Co to za aster w takiej korzystnej cenie? :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maniusiu, a jakie to "astry średnie" :?: Mi przychodzi do głowy tylko aster gawędka ale on się nie nadaje na obwódki, bo się rozłazi. Astry krzaczaste są raczej niskie.

Grażynko, z dnia na dzień coraz więcej astrów rozkwita a słońce temu sprzyja. Jeszcze z tydzień takiej pogody by się przydało, to wszystkie astry i chryzantemy się rozwiną. U mnie też te ostatnie jedna odmiana w pączkach.

Aniu, strzeliłem gafę - kupiłem małą chryzantemę :oops:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jacku, moje astry - zawsze uważałam, że to są krzaczaste - mają ok. 0,5 m wysokości.
Mam też takie, które nie przekraczają 30 cm - tych nigdy nie zidentyfikowałam i mówię o nich po prostu : niskie :D Czy Mówiąc "astry niskie" masz na myśli te 50 czy te 30 centymetrowe?
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Jacku widzę że u ciebie astrową rozmowa więc ja też myślę że jeszcze tydzień pogody aby mogły rozwinąć się chryzantemy bo astry u mnie się rozwinęły też mam niskie i wysokie niskie mam białe i fioletowe a wysokie to takie jak u mnie na zdjęciach no jedna średnia bordowa ale jej nie robiłam zdjęcia a wczoraj kupiłam lilie Swiętego Józefa wsadziłam w doniczkę i zaniosę na działkę pozdrawiam :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, właśnie krzaczaste to astry niskie. U mnie dorastają do 30cm ale może przy dobrych warunkach rosną wyżej :?:

Pestko, też mam astra w kolorze bordowym i faktycznie jest "średni" bo nie przekracza metra. Właściwie nie wiem, czy to również nowobelgijski czy może mieszaniec :?:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Kurcze nigdy nie mierzyłam swoich astrów ?i nie wiem ile cm mają .

Ale u Ani- andowan przeczytałam że ten żółty w tym roku ma 1.80 m już się z niego tak nie cieszę, wolę te niskie .
Genia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”