No to jazda!
CZeresnie ;Johanna,Burlat,Karesowa,jako zapylacza polecono mi Sam,(na colcie)sasiad ma Butnere czerwoną-oj chyba mi sie to niezapyli
Wiśnie;jakaś czerecha,Keleris,Sabina miałem wcześniej Nane
Sliwy;Cacanska Lepotica,Stanley,Opal,Silwia,President,Presenta,Vanier,Najdiena,Santa Rosa,Amers,Empresss,wiekszosć na W.Wangenheima-boję sie bo mam słabą ziemie,ale nawadniana
Grusze;Kosui,Hayatama,Tse-Li,HongLi,Chojuro,Shinseiki-nie wiem na jakich podkładkach-pani ci mi sprzedawała zajmowała sie mna w zastepstwie
Grusze eur;Red Bonkreta Wiliamsa,Red Faworytka,Isolda,Daniel,lukasówka-na pigwie a jedna na kaukaskiej-niepamiętam która
Morele-Velkopavlovicka-na ałyczy-ponoć urośnie wielka i mam niebać sie jej ciąc-pytanie do forumowiczów -jak wielka?
Goldrich,Early Orange-chyba na Wegierce Wangenheima
Nektaryna;Red Gold
Brzoskwine;Harow Beauty,Reliance,Harnaś,Inka,Redhaven
Pigwa-odmiana Portugalska-tu sie boję zeby niezmarzła
JABŁONIE;
Freedom-m7
Witos,Topaz,Boiken-o ile dobrze pamiętam na M26
Gala Must
Malinowa,Antonówka,Genewa Early,Kosztela,Oliwka Zółta,Szampion,Rajka,Lired,Koksa na P14
Oto większośc co zapamiętałem, w sumie maq być ok 58 szt,ale zastanawiam sie czy jabłoni nieposadzic u rodziców.mam dopiero posadzone czereśnie,grusze i słiwy w 2 rzedach ,oddalonych o 2m,co ok 1,8-2,1 m w rzedzie,ok 2m od granicy działki, np sliwy,czereśnie rzadziej,gruszki azjatyckie gęsciej .
Wkopane paliki o srednicy 6cm i długosci 2,5.Mam zamiar ostro ciąć,poza tym niech co drugie wypadnie to i tak mi sporo zostanie,kupiłem dużo bo u nas niema wyboru-jak w sklepie zapytałem na jakiej podkładce macie jabłoń?-odpowiedziano -na ptasiej
porzeczek,agrestów niewymieniam
Co mysłicie?Mam słaba ziemie,wytworzoną na piasku,nawadniana,temp. średnioroczna 2 stopnie niżej od Poznania,gdzie wiosną-to moja obserwacja -wegetacja jest szybsza o jakieś nawet 2 tygodnie-obserwuje zboża.
Pozdrawiam