Witaj Marku(jeśli mogę się tak zwracać).Weszłam tutaj do Ciebie przypadkiem i oniemiałam.Kwiatki cudeńka.I bardzo dobrze,że Henrykowi udało się namówić Ciebie na ukazanie innym i Twoich okazów.Bo zapewne nie wiedzielibyśmy, że takie piękności istnieją.Wielu z nas forumowiczów to przeciętni laicy.Pokazuj nam pokazuj te swoje ślicznotki,a my będziemy roztaczać nad nimi swoje achy i ochy.Ceropegie preśliczne,aż brak mi słów.Też na te kwiatuszki mówię latarenki.Tak mi się przynajmniej kojażą.Wypowiadać się nie będę tylko podziwiać, bo znawcą nie jestem.Miłoby było jakbys mógł udzielić kilka podstawowych informacji ogólnych o chodowli podanych roślinek.Sama mam tylko c.woode.Wiem tylko,że nie lubi mokro i małą doniczkę(ale może się mylę)I to przypadkiem znalazła się u mnie.Ale i tak jestem nią zachwycona.....Gdybyś mógł to ja i myślę że i inni forumowicze byśmy chieli zobaczyć nie tylko kwiatek,ale też całą rośinkę jak wygląda(chodzi też o listki-ich kształt i kolor itd).O ile to nie sprawia problemu....Stapeliowate Marku też masz piękne okazy.Wszystkie bez wyjątku.I tutaj przepraszam za uwagę,ale miłoby nam było także jakbyś powstawiał nazwy tych piękności pod obrazkiem każdym lub nad..Sama mam dwie i dopiero zaczynam przygodę z nimi.Więc na podstawie takiego zapalonego miłośnika i znawcy jak Ty, moglibyśmy zidentyfikować na podstawie łodyżek swoje skromniutkie okaziki

(I jeżeli któryś by się spodobał i chciałoby się zkupić to byłoby wiadomo pod jaką nazwą szukać.Lub gdybyś sam chciał odsprzedac kiedyś swoje nadwyżki)Stapelie już dawno mnie urzekły swojją wyjątkowością,urodą i swoją podstępną naturą. Za uwagi bardzo przepraszam.Mam nadzieję że nie zrazilam...............Przy takich rarytaskach jakie posiadasz Marku i jakie ma Henryk, ja nawet już chyba swojego wątku nigdy nie założę.Bo to co tutaj widać i u kolego naprawdę powala na kolana.Czekam na dalsze dzielenie się pięknymi widoczkami.Niech i nasze oczka chociaż się napatrzą.Pozdrawiam Iwona