Moje i córki, Bożena - Babopielka
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Babopielka
- Babopielka
Gucia a co do opuncji (dla mnie to wszystkie kłujące to kaktusy) to teraz powinno sie ograniczyć podlewanie prawie do zera i zimować je w chłodnym miejscu-ja tak robię stoją sobie na werandzie bo tam najchłodniej i pić nie dostają prawie wcale .W marcu przenoszę je do domku zaczynam podlewać stopniowo coraz więcej wody ale nie od razu ,no i odwdzięczają się za to kwiatkami
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to ja, po przesadzeniu, swoją podlałam i pewnie padnie na amen.Babopielka pisze:Gucia a co do opuncji (dla mnie to wszystkie kłujące to kaktusy) to teraz powinno się ograniczyć podlewanie prawie do zera i zimować je w chłodnym miejscu-ja tak robię stoją sobie na werandzie bo tam najchłodniej i pić nie dostają prawie wcale .W marcu przenoszę je do domku zaczynam podlewać stopniowo coraz więcej wody ale nie od razu ,no i odwdzięczają się za to kwiatkami
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Moja begonia korzenie ma już duże, jutro muszę się zabrać za wsadzanie, to co robić?kari pisze:Oj, dziewczyny - uważajcie (ja znowu straszę forumowiczów ;) ) - obawiam się, że ukorzeniacza nie powinno się sypać na korzonki, bo on zawiera jakieś tam hormony pobudzające związki zgromadzone w tzw. oczkach i to na nie powinno dawać się ukorzeniacz. Lepiej omijać już wykształcone korzonki...
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- gucia
- Przyjaciel Forum
Leży zupełnie na boku, ale te małe uszy są jeszcze twardawe, a w ukorzeniaczu zanużyć?basga pisze:Jak jeszcze całkiem nie klapła ta opuncja to oddziel zdrowsze człony i posadż bez podlewania.
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Super Przemku, ale aż wstyd ja pokazać. Wkleję ją zaraz do siebie.Przemo pisze:Pokaż ją guciu zaradzimy i z opuncją.gucia pisze:Leży zupełnie na boku, ale te małe uszy są jeszcze twardawe, a w ukorzeniaczu zanużyć?basga pisze:Jak jeszcze całkiem nie klapła ta opuncja to oddziel zdrowsze człony i posadż bez podlewania.
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka