KRYSTYNO,HALINKO,BOŻENKO ,OLU, KASIU ,GRAŻYNKO ,dziękuję .
Co do kiszenia kapusty ,to jedyna reguła jest taka ,że na 100 kg musi wystarczyć 1 kg soli .
Szatkuję heblem ,solę i do garów .Dodaję tartą marchew ,ubieram nadmiar wydzielającego się soku i ugniatam bardzo dokładnie .Nie może być luzów .Nie napiszę w jaki sposób ubijam ,bo będziecie się śmiać
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
.Mam specjalny tłuczek do tego przeznaczony ,ale go nie używam ,bo on rozgniata kapustę ,a nie ubija .Małe ilości najlepiej ubijać własnymi rękami .
Stroiki już troszkę poprzerabiałam .Troszkę dołożyłam ,troszkę ujęłam ,poprawiłam ................
Co do wiosennego spotkania ,to wszyscy chętni mile widziani .Termin do ustalenia .Bliżej wiosny będziemy podawać próbne terminy .Każdy się może wypowiedzieć i rzucić jakiś odpowiedni termin .