Czy Wasze chryzantemy też już kwitną?
Moja żółta już zaczyna dziwne, bo zawsze kwitły z końcem października...
Czyżby jesień zbliżała się wieeelkimi krokami?
Moja nawet już przekwita te zdjęcia maja już jakieś dwa tygodnie.
Już widzę, że coraz mniej ma moja chrystka pączków i niedługo nie będzie już co się miało rozwijać.Szkoda bo szczerze lubie te kwiatki
Witam moj problem jest następujący posiadam chryzantemy ok20 sztuk i mam problem ponieważ jest już 14 pażdziernika a one są wzłej kondycji pąkowej
Czy to ma jeszcze szanse sie rozwinąć i czy jest jakiś sposób by im pomóc dodam że przykrywam je na noc czarną folią skracając dzień.
Może zacząć ogrzewać tunel.
Moje wyglądają jeszcze gorzej. Mój znajomy obiecał mi oprysk na przyśpieszenie kwitnienia, ale ciągle go zapomina, Chętnie przeczytam co inni wiedzą na temat przyśpieszenia kwitnienia kwiatów.
Witam wszystkich miłośników chryzantem u mnie białe kwitną mam tez inne kolory postaram sie wrzucić jakieś zdjęcia jak na razie pierwsze będą wspominane białe
Mam je pierwszy rok ,kupione jako dwu centymetrowe sadzonki w kwietniu. Wiec jeszcze nie zimowały,ale jak mnie zapewniała
Aga Empuza zimują jak złoto,sprawdzone gdyż ona w poprzednim roku kupowała i nie było z nimi problemów
W jakichś wiadomościach w TV też narzekali,że chryzantemy nie zdążą w tym roku zakwitnąć na czas. Moje na działce w gruncie jedne już kończą kwitnienie, a inne tylko pączki mają. Zazwyczaj to przynosiłam całe snopy pięknie kwitnących chryzantem, a w tym roku.......