W dyskusji internetowej o ziemniakach co prawda nie w workach tylko w pojemnikach co jest mniej więcej to samo zobaczyłem teraz prawie świeże opinie ludzi o tej hodowli z właśnych doświadczeń.Fleur 78 pisze:Na francuskim forum o którym wspominałam nie udało mi się niestety zdobyć informacji, na które liczyłam. Po pierwsze, pomyliłam daty. Posty które mnie interesowały były z 2005 roku a nie z 2007 a po drugie, osób które zarzekały się, że podzielą się swoimi doświadczeniami już od dawna na tamtym forum nie ma. Znalazłam jednak jeszcze inne wątki na ten temat i niestety zdecydowana większość osób twierdzi, że eksperyment okazał się fiaskiem. Kilka co prawda twierdziło, że miały dobre wyniki, ale nie było to bardzo przekonywające oraz brakowało zdjęć na poparcie.
Zdecydowanie straciłam zapał do tego eksperymentu... Napaliłam się na własne ziemniaczki, więc zasadzę ich z pewnością troszeczkę metodą klasyczną, ale czy zrobię próbę w worku... ?... nie wiem... Jeśli zrobię, powiem w tym wątku co mi z tego wyszło (lub nie wyszło! )
A najbardziej jestem rozczarowana tym, że o metodzie "workowej(wieżowej)" uprawy ziemniaków nie słyszałam "gdzieś w internecie" tylko w TV!
Niech przeczyta kto ma ochotę o tym czytać po angielsku:
http://www.idigmygarden.com/forums/show ... hp?t=27578