Witajcie storczykowo zakręceni ! :)
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie storczykowo zakręceni ! :)
Masz rację one zawsze niefortunnie spadają i łamią to co najcenniejsze ..Ale jak u mnie napisałaś będą następne i takie podejście mi sie bardzo podoba
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani dziękuję za odwiedziny
Króciutka relacja; Pędziki rosną, jest ich 26 plus jedno "coś" jeszcze nie widać dokładnie ,jest też Kilka rozgałęzień. Equestris i MM od maja kwitną na przedłużeniach.Najbardziej czekam na pączki phal.pantheriny bo pędzik bardzo pomału rośnie.Dendrobium phal. kończy kwitnienie. Maluszki mają się chyba dobrze bo nic się z nimi złego nie dzieje. I pochwalę się że mam jedną nowość,którą dostałam od M z okazji rozpoczęcia nowej pracy. W piątek byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i udało się Tak się cieszę choć dwa dni chodziłam w duzym stresie
aha, fotki zrobię dopiero w sobotę i wrzucę
I znowu czasu jak na lekarstwo
Życzę Wszystkim miłego i weekendu
Króciutka relacja; Pędziki rosną, jest ich 26 plus jedno "coś" jeszcze nie widać dokładnie ,jest też Kilka rozgałęzień. Equestris i MM od maja kwitną na przedłużeniach.Najbardziej czekam na pączki phal.pantheriny bo pędzik bardzo pomału rośnie.Dendrobium phal. kończy kwitnienie. Maluszki mają się chyba dobrze bo nic się z nimi złego nie dzieje. I pochwalę się że mam jedną nowość,którą dostałam od M z okazji rozpoczęcia nowej pracy. W piątek byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i udało się Tak się cieszę choć dwa dni chodziłam w duzym stresie
aha, fotki zrobię dopiero w sobotę i wrzucę
I znowu czasu jak na lekarstwo
Życzę Wszystkim miłego i weekendu
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Aniu to miło czytać że masz nową pracę obyś była z niej zadowolona i koleżanek i atmosfera fajnej bo to najważniejsze i czekam na zdjęcia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Aniu, gratuluję nowej pracy
No i czekam na fotki nowści
A może Pokażesz te 26 pędzików, to bylby widok
No i czekam na fotki nowści
A może Pokażesz te 26 pędzików, to bylby widok
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu z niecierpliwością czekam na zdjęcie nowości a gdy czytam u Ciebie o 26 pędzikach, to aż nie mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądało kwitnienie ich wszystkich
U mnie nie wiem, czy zliczyłabym 10 u phalaenopsisów
U mnie nie wiem, czy zliczyłabym 10 u phalaenopsisów
- pani_storczyk
- 500p
Katarzynko,Justynko i Kasiunieczko Dziękuję Wam z całego
Zrobiłam dzisiaj obiecane fotki, bo po południu było jeszcze fajne słoneczko
Justynko jak w któryś dzień będę miała więcej czasu to postaram się sfocić te pędziki. tylko nie wiem jak będzie z opisem bo niektóre nie pamiętam, w której doniczce jaki falek
Moja nowość; jest bardzo podobny do tego którego dostałam ostatnio ale jednak inny. Tak wyglądają dwa razem I zagadkowe "coś" pędzik na Pantherinie MM przedłuża pęd Kilka innych fotek to kropek który otworzył dwa pączki na przedłużeniu pędzika to ostatni kwiatuszek na Miltonii
Zrobiłam dzisiaj obiecane fotki, bo po południu było jeszcze fajne słoneczko
Justynko jak w któryś dzień będę miała więcej czasu to postaram się sfocić te pędziki. tylko nie wiem jak będzie z opisem bo niektóre nie pamiętam, w której doniczce jaki falek
Moja nowość; jest bardzo podobny do tego którego dostałam ostatnio ale jednak inny. Tak wyglądają dwa razem I zagadkowe "coś" pędzik na Pantherinie MM przedłuża pęd Kilka innych fotek to kropek który otworzył dwa pączki na przedłużeniu pędzika to ostatni kwiatuszek na Miltonii
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
- kasiunieczka_32
- 1000p
Aniu zagadkowe "coś" wygląda jak podwinięty pędzik
Piękny pęd na phal. pantherina bardzo Ci go zazdroszczę, bo moja coś nie spieszy się aby mnie takim uraczyć
Piękny pęd na phal. pantherina bardzo Ci go zazdroszczę, bo moja coś nie spieszy się aby mnie takim uraczyć
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Piękne kwitnienia i jeszcze piękniejsze pędziki bo one zawsze dają nam tę odrobinę adrenaliny A nowość naprawdę śliczna
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Aniu też mi się wydaje, że to "coś" to zwinięty pęd. Podobnie wyglądał u Henryka
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
To "coś" to najprawdopodobniej pędzik tylko trochę zaplątany, musisz spróbować go wydostać bo w przeciwnym razie uschnie.
pozdrawiam
pozdrawiam
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Aniu- przybiegłam z re-wizytą do Ciebie A tu...same niespodzianki.
Piękna nowość, widziałam podbne <białe> w Obi ;) Myślałam, że to miniaturki, ale jednak nie... Kwiaty maleńkie, ale za to ich ilość jest oszałamiająca. Twoje to potwierdzają
Śliczny kwiatuszek miltonii i... fotka Z Equetrisem podczas zachodu słońca utkwiła mi w głowie, piękne dwa zjawiska przyrody Uwieczniłaś. Gratuluję pomysłu i kwitnień
Piękna nowość, widziałam podbne <białe> w Obi ;) Myślałam, że to miniaturki, ale jednak nie... Kwiaty maleńkie, ale za to ich ilość jest oszałamiająca. Twoje to potwierdzają
Śliczny kwiatuszek miltonii i... fotka Z Equetrisem podczas zachodu słońca utkwiła mi w głowie, piękne dwa zjawiska przyrody Uwieczniłaś. Gratuluję pomysłu i kwitnień
- pani_storczyk
- 500p
Witam po krótkiej przerwie Tak w skrócie co u mnie;
Przyjemne;pączek na phanterinie coraz większy ,equestris od lipca kwitnie i wypuszcz drugi pędzik ,reszta pędzików też pięknie rośnie myślę że niedługo otworzy się pierwszy pączek na' białasku' Maluszki żyją
Nieprzyjemne; Oczywiście mieliście rację to" coś" było zawiniętym pędzikiem, chciałam mu pomóc i złamałam ale najgorsze jest to że mój ulubiony MM coś mi marnieje zauważyłam na dwóch liściach żółte czubki . Wypuścił dwa następne liście, ale są one miniaturkowe i coś nie rosną. Dodam że wyszły one równocześnie. Okropnie się martwię że go stracę Może ktoś miałby pomysł co mu dolega i jak by mu pomóc
Fotki zrobię w czwartek jak będzie wolne, bo popołudnia ciemne i pochmurne.
Przyjemne;pączek na phanterinie coraz większy ,equestris od lipca kwitnie i wypuszcz drugi pędzik ,reszta pędzików też pięknie rośnie myślę że niedługo otworzy się pierwszy pączek na' białasku' Maluszki żyją
Nieprzyjemne; Oczywiście mieliście rację to" coś" było zawiniętym pędzikiem, chciałam mu pomóc i złamałam ale najgorsze jest to że mój ulubiony MM coś mi marnieje zauważyłam na dwóch liściach żółte czubki . Wypuścił dwa następne liście, ale są one miniaturkowe i coś nie rosną. Dodam że wyszły one równocześnie. Okropnie się martwię że go stracę Może ktoś miałby pomysł co mu dolega i jak by mu pomóc
Fotki zrobię w czwartek jak będzie wolne, bo popołudnia ciemne i pochmurne.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
- kasiunieczka_32
- 1000p
Aniu wspaniałe wieści o pantherinie i equestrisie - czekam niecierpliwie na foteczki
A co do MM: ja do tego, który zakupiłam w OG nie mam już zupełnie siły i stwierdziłam: co ma być to będzie. U mnie Aniu nie dość, że od razu po zakupie zrzucił wszystkie kwiaty, to jeszcze zupełnie zahamował wzrost nowego listka oraz przedłużenie pędu. Wygląda jakby się ... zatkał Żeby coś poradzić przesadziłam go w szkło. Oczywiście: wypuszcza coś z przyciętego już pędu oraz dwa nowe pędy Ale ... listek już nie rośnie i prawdopodobnie to już jego koniec.
Tak więc nie martw się, głowa do góry. Mini Marki są urocze ale i bardzo kapryśne. Trzeba chyba trafić na odpowiedni egzemplarz, żeby być z niego długo zadowolonym. Trzymam kciuki
A co do MM: ja do tego, który zakupiłam w OG nie mam już zupełnie siły i stwierdziłam: co ma być to będzie. U mnie Aniu nie dość, że od razu po zakupie zrzucił wszystkie kwiaty, to jeszcze zupełnie zahamował wzrost nowego listka oraz przedłużenie pędu. Wygląda jakby się ... zatkał Żeby coś poradzić przesadziłam go w szkło. Oczywiście: wypuszcza coś z przyciętego już pędu oraz dwa nowe pędy Ale ... listek już nie rośnie i prawdopodobnie to już jego koniec.
Tak więc nie martw się, głowa do góry. Mini Marki są urocze ale i bardzo kapryśne. Trzeba chyba trafić na odpowiedni egzemplarz, żeby być z niego długo zadowolonym. Trzymam kciuki