moje początki cz. 2
- lampart111
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 gru 2009, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: moje początki cz. 2
O drugi wątek!!!
Roślinki extra!
Roślinki extra!
Kaktusowa szklarnia nr.1 i nr.2 |
Pozdrawiam! Jasiu
Pozdrawiam! Jasiu
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam,
Ooo, widzę, że w szczególnym momencie tutaj trafiłem. Nie wiem co powiedzieć, jak się zachować...
Nowe mieszkanie, własne - super sprawa. Gratuluję. I życzę, żeby w nim tak wspaniale rośliny Ci rosły jak w poprzednim.
Przejrzałem co u Ciebie jestem zauroczony. Na co nie patrzeć - tylko pochwalić wypada. Co niniejszym z przyjemnością czynię.
Będę tutaj zaglądał - warto!
Chociaż jestem zdeklarowanym hodowcą i miłośnikiem kaktusów i sukulentów to dzięki tym wszystkim których tutaj spotykam coraz bardziej ineresuję się też tym co zielone.
Pozdrawiam
Henryk
Ooo, widzę, że w szczególnym momencie tutaj trafiłem. Nie wiem co powiedzieć, jak się zachować...
Nowe mieszkanie, własne - super sprawa. Gratuluję. I życzę, żeby w nim tak wspaniale rośliny Ci rosły jak w poprzednim.
Przejrzałem co u Ciebie jestem zauroczony. Na co nie patrzeć - tylko pochwalić wypada. Co niniejszym z przyjemnością czynię.
Będę tutaj zaglądał - warto!
Chociaż jestem zdeklarowanym hodowcą i miłośnikiem kaktusów i sukulentów to dzięki tym wszystkim których tutaj spotykam coraz bardziej ineresuję się też tym co zielone.
Pozdrawiam
Henryk
Gratuluję
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Henryku Serdecznie Ciebie witam w moim wątku i zapraszam jak często tylko chcesz. Widziałam Twoje skarby i muszę powiedzieć, że są piękne.
mmax
Dzisiaj przywiozłam cisusa (zdjęcie pokażę później) mam nadzieję że tym razem się z nim dogadam i go nie uśmiercę.
Za to pokażę okna w nowym mieszkanku zdjęcia robione późnym popołudniem w ciągu dnia pokoje są jasne.
mały pokój..............................................duży pokój..............................................................kuchnia
mmax
Dzisiaj przywiozłam cisusa (zdjęcie pokażę później) mam nadzieję że tym razem się z nim dogadam i go nie uśmiercę.
Za to pokażę okna w nowym mieszkanku zdjęcia robione późnym popołudniem w ciągu dnia pokoje są jasne.
mały pokój..............................................duży pokój..............................................................kuchnia
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- hen_s
Renatko - ile Ty masz teraz parapetów
Ile można na nich zmieścić różności zielonych
I piszesz, że jasne. Toć raj dla roślinek.
Super!
Ile można na nich zmieścić różności zielonych
I piszesz, że jasne. Toć raj dla roślinek.
Super!
- nuta23
- 1000p
Kuchnia ma parapet południowo-wschodni a pokoje północno-zachodnie. W kuchni planuję postawić sucholubki, w dużym fiołki i co się zmieści a w małym grudniki i zobaczymy co.
moje początki
moje początki
- KASANDRA77
- 50p
- Od: 27 paź 2010, o 18:00
cisus do odratowania ale myślę, że w Twoich rękach zmieni się w prawdziwą piękność
- nuta23
- 1000p
Hej siostra. Wieczorkiem zajrzę mu w korzenie i przesadzę od razu do nowej ziemi. U ciebie pięknie postawił listki a dziewczyny w razie czego pomogą mi jak będę miała z nim problemy.
moje początki
moje początki
Śliczne masz kwiatuszki
na pewno będą ładnie rosły na nowym mieszkaniu
na pewno będą ładnie rosły na nowym mieszkaniu
Renatko widnej przestrzeni to Ci nie zabraknie jak widzę; spore okna, dużo światła- rewelacyjne miejsce dla zielonasków
Przemiłe chyba uczucie urządzać tak fajną przestrzeń
Przemiłe chyba uczucie urządzać tak fajną przestrzeń
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- hen_s
Ooo, to pewnie kilka zamierzasz sprowadzać tych sucholubków. To sukulenty, jeśli się nie mylę czyli to co "tygrysy lubią najbardziej". Polacam się jak już przyjdzie do wyboru - coś mogę doradzić w tym względzie.nuta23 pisze:Kuchnia ma parapet południowo-wschodni a pokoje północno-zachodnie. W kuchni planuję postawić sucholubki, w dużym fiołki i co się zmieści a w małym grudniki i zobaczymy co.
A na tym dużym oknie fiołeczki... myślę będą rajem dla oczu.
Już zamawiam fotki tych pięknych widoków choć do nich jeszcze troszkę.
Jeszcze wąteczek bardziej osobisty - jestem z pochodzenia Twoim krajanem, urodziłem się bardzo niedaleko Świdnicy i niejednokrotnie w niej w dzieciństwie bywałem.
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Gratuluje własnych czterech kątów. Parapety widzę duże i jeszcze przedłużone do końca ściany, będzie tak kwiatuszką dobrze
- nuta23
- 1000p
AniuAgnieszko w pokoju owszem ale w kuchni to przedłużenie porażka bo będzie się nakładać z ladą na meblach.
Henryku te sucholubki to 3 crasule, Cotyledon orbiculata v.oblonga, Portulacaria afra variegata. sedum, kaktus. Jak zostanie jakieś miejsce to pomyślę co jeszcze. W dużym pokoju będą fiołki, storczyki i co się zmieści, planuję też na ścianach kilka półeczek. Jak fiołeczki zakwitną możesz liczyć na fotki. ( można wiedzieć w jakim mieście?)
maribat to cudowne uczucie urządzać wszystko tak jak chcemy.
misiaj19
A teraz obiecane fotki cissusa. Wstępnie odratowanego przez moją siostrę.
I jak widać rokuję bardzo dobrze.
H. C. tricolorka pokazała pierwsze listki.
Henryku te sucholubki to 3 crasule, Cotyledon orbiculata v.oblonga, Portulacaria afra variegata. sedum, kaktus. Jak zostanie jakieś miejsce to pomyślę co jeszcze. W dużym pokoju będą fiołki, storczyki i co się zmieści, planuję też na ścianach kilka półeczek. Jak fiołeczki zakwitną możesz liczyć na fotki. ( można wiedzieć w jakim mieście?)
maribat to cudowne uczucie urządzać wszystko tak jak chcemy.
misiaj19
A teraz obiecane fotki cissusa. Wstępnie odratowanego przez moją siostrę.
I jak widać rokuję bardzo dobrze.
H. C. tricolorka pokazała pierwsze listki.
moje początki
moje początki