Kwiatowe rozmaitości Heliofitki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kwiatowe rozmaitości Heliofitki
Witam serdecznie w moim pierwszym wątku
co prawda na forum przyciągnęły mnie ogrody, ale niestety zbliża się zima, a jak wiadomo, w tym czasie ogrodnik uprawia głównie pogodę. Ja w tym czasie zajmuję się moimi domowymi kwiatuszkami. Nie mam żadnej wielkiej kolekcji, ot...po prostu trochę kwiatków, do obejrzenia których serdecznie zapraszam
Na pierwszy ogień idą grudniki, bo właśnie teraz nadszedł ich czas
co prawda na forum przyciągnęły mnie ogrody, ale niestety zbliża się zima, a jak wiadomo, w tym czasie ogrodnik uprawia głównie pogodę. Ja w tym czasie zajmuję się moimi domowymi kwiatuszkami. Nie mam żadnej wielkiej kolekcji, ot...po prostu trochę kwiatków, do obejrzenia których serdecznie zapraszam
Na pierwszy ogień idą grudniki, bo właśnie teraz nadszedł ich czas
Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki
Witaj
Zaczęłaś z grubej rury, możesz mi powiedzieć co Ty im robisz, że kwitną tak obficie?
Przepiękne.
Zaczęłaś z grubej rury, możesz mi powiedzieć co Ty im robisz, że kwitną tak obficie?
Przepiękne.
-
-
Alinko jesteś moim pierwszym gościem, zatem witam Cię bardzo serdecznie :P Jeżeli chodzi o kwitnienie grudników, to nie było łatwo. Biegałam z doniczkami po całym domu, a im nigdzie nie pasowało. Dopiero, kiedy wylądowały na wschodnim parapecie i ograniczyłam im podlewanie, doczekałam się burzy kwiatów. Kwitną dwa razy do roku październik/listopad i marzec/kwiecień
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko
Twoje grudniczki widziałąm już w wątku im poświęconym, ale tutaj oczywiście też wypada je pochwalic, bo są śliczne
Ciekawi mnie co tam się jeszcze ukrywa na Twoich parapetach.
Twoje grudniczki widziałąm już w wątku im poświęconym, ale tutaj oczywiście też wypada je pochwalic, bo są śliczne
Ciekawi mnie co tam się jeszcze ukrywa na Twoich parapetach.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Iwonko jestem pod wrażeniem tak obficie kwitnących grudników
Moje mają pąki ale nie aż tyle
Jeśli chodzi o zmianę kolorków kwiatów znalazłam taki wątek
Moje mają pąki ale nie aż tyle
Jeśli chodzi o zmianę kolorków kwiatów znalazłam taki wątek
Czemu zmienił kolor nie wiem ale jestem pod ogromnym wrażeniem, chyba jeszcze nie widziałam tak dużo kwiatów na jednej roślince.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hurra, hurra. Iwonka ma nareszcie swój wątek! A ja myślałam, że się już go nie doczekam. Zaczęło sie bardzo pięknie i kolorowo. Od uroczych grudników, a szczególnie tego delikatnego jasnoróżowego. Pokazuj Iwonko dalej, pokazuj...
-
dziękuję za odwiedziny i cieplutkie przyjęcie sukcesywnie będę pokazywać kolejne kwiatki, bo nie mam ich znowu tak dużo. Fakt, gdyby zmartwychwstały wszystkie wykończone przeze mnie roślinki, to niejedna kwiaciarnia mogłaby zaopatrywać się u mnie w towar niestety mam jedną przypadłość...przelewam kwiatki, a one niestety nie potrafią pływać Andziu dziękuję za link, idę poczytać...
- Tryamour
- 500p
- Od: 22 cze 2010, o 22:03
Nareszcie masz swój wątek Grudniczki przepiękne Ciekawy jest ten zmieniający kolor Ciekawe jak zakwitnie w przyszłym roku Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
To i ja zapukam z wizytą . Wiesz te grudniczki bardzo mi się kojarzą z dzieciństwem. U mojej babci na każdym parapecie stała doniczka z takim cudem i rozweselała smutne, zimowe miesiące. A Twoje kwitną na potęgę. Jak zaczarowane. Piękne.
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Iwonko moze nie masz wiele kwiatów ( w co troszkę wątpię) ale za to jakie okazy. Piekne masz te grudniki i jak rozrosniete
Grudniki spowodowały jakiś dziwny zawrót głowy u mnie w tym roku a zawsze uważałam je za takie babcine kwiatki
Grudniki spowodowały jakiś dziwny zawrót głowy u mnie w tym roku a zawsze uważałam je za takie babcine kwiatki
- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Ogólnie grudniki nie robią na mnie wrażenia, ale twoje są boskie