Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
Mister Lincoln. Róża, która rosnąc między dwiema chorującymi Gloriami Dei przez całe lato nie złapała ani jednej plamki. Tak, jak wszystkie, jest u mnie pierwszy rok. Nie urosła zbyt wysoka - około 50 cm. Pokrój ładny, smukły. Ładnie pachnie Niestety mój aparat nie stanął na wysokości zadania. Kolor w rzeczywistości był nieco ciemniejszy. Pierwsze kwitnienie: 4 kwiaty. Drugie - tylko jeden. Pierwszy raz zakwitł u mnie w połowie lipca i z tego czasu pochodzą zdjęcia.
Niestety, z niektórych zdjęć nie dało się usunąć nie ściętej trawy... w tym roku 2 razy zepsuła mi się kosiarka :x Raz właśnie wtedy, drugi raz we wrześniu. Chyba tym razem będzie trzeba rozejrzeć się za kolejną, lepszą.
Niestety, z niektórych zdjęć nie dało się usunąć nie ściętej trawy... w tym roku 2 razy zepsuła mi się kosiarka :x Raz właśnie wtedy, drugi raz we wrześniu. Chyba tym razem będzie trzeba rozejrzeć się za kolejną, lepszą.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Asiu śliczne róże , czuję ich zapach .
Nie mogę doczekać się aż zakwitną mi moje
nowo zakupione .
Genia
Nie mogę doczekać się aż zakwitną mi moje
nowo zakupione .
Genia
- camellia
Geniu dziękuję. Ja również nie mogę się doczekać swoich nowo kupionych, czekam jeszcze na 2 przesyłki z różami, kusi mnie, żeby jeszcze coś zamówić...
- camellia
Jowito dziękuję za identyfikację Teraz będę wiedziała o co pytać w ogrodniczym... Bardzo przypadła mi ona do gustu.
- camellia
Mi ten pąk nie przypomina Glorii Dei. Gloria ma tylko brzegi płatków w różu. Może na zdjęciu aparat odrobinkę przekłamał ale ta obwódka miała kolor różowy. U Ciebie cały pąk wpada w odcienie pomarańczy. I w dodatku ma inny kształt.
A propo Twin Set to od jakiegoś czasu się nad nią zastanawiam, widziałam ją w obi teraz nawet jest po 2 zł ale jakieś słabe zdjęcie na opakowaniu a na hmf nie mogę tego znaleźć. Zaraz obejrzę ją u Ciebie.
A propo Twin Set to od jakiegoś czasu się nad nią zastanawiam, widziałam ją w obi teraz nawet jest po 2 zł ale jakieś słabe zdjęcie na opakowaniu a na hmf nie mogę tego znaleźć. Zaraz obejrzę ją u Ciebie.
ale ja właśnie niestety nie mam zdjęcia otwartego kwiatu, bo zawsze jak rozkwitał, to mnie nie było na działce; jedynie w domu udało mi się go zobaczyć i bardzo mi przypominał Glorię; w ogóle nie był w odcieniu pomarańczowymcamellia pisze:Mi ten pąk nie przypomina Glorii Dei. Gloria ma tylko brzegi płatków w różu. Może na zdjęciu aparat odrobinkę przekłamał ale ta obwódka miała kolor różowy. U Ciebie cały pąk wpada w odcienie pomarańczy. I w dodatku ma inny kształt.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Camelio,
piekna sesja Linkolna! Ma taki lekki dodatek koralowej czerwieni?
mam pienną o podobnych kwiatach, może to Linkoln
piekna sesja Linkolna! Ma taki lekki dodatek koralowej czerwieni?
mam pienną o podobnych kwiatach, może to Linkoln
- camellia
Ewo chyba nie... Aparat tu sporo przekłamał, w rzeczywistości kwiaty były ciemno czerwone (nie aż tak ciemne, żeby wpadały w czerń).
już wiem, o co chodzi - jesienią niektóre kwiaty tracą swój intensywny kolor, jak np. Haendel - teraz kwitnie prawie biało; to i może dlatego kwiat Twin Set zrobił się również bladyamelia35 pisze:ale ja właśnie niestety nie mam zdjęcia otwartego kwiatu, bo zawsze jak rozkwitał, to mnie nie było na działce; jedynie w domu udało mi się go zobaczyć i bardzo mi przypominał Glorię; w ogóle nie był w odcieniu pomarańczowymcamellia pisze:Mi ten pąk nie przypomina Glorii Dei. Gloria ma tylko brzegi płatków w różu. Może na zdjęciu aparat odrobinkę przekłamał ale ta obwódka miała kolor różowy. U Ciebie cały pąk wpada w odcienie pomarańczy. I w dodatku ma inny kształt.
- camellia
Dzisiaj wpadłam na głupi (?) pomysł aby posadzić parę bylin w ogródku. Ale czy to nie jest za późno? Przejrzałam ofertę jednego z internetowych sklepów, ceny takie w miarę i wybrałam sobie takie oto:
Bodziszek korzeniasty
Brunnera wielkolistna
Czosnek Mars
Czosnek olbrzymi
Dąbrówka rozłogowa 'Burgundy Glow'
Gunnera olbrzymia
Rozchodnik okazały
Śnieżyca letnia
Proszę, jeśli roślinki nie mają teraz szans to wybijcie mi to z głowy
Bodziszek korzeniasty
Brunnera wielkolistna
Czosnek Mars