czerwone łodygi
czerwone łodygi
Witam, poszukuję nazwy krzewu o czerwonych zdrewniałych łodygach (chyba dość pospolity i szybko rosnący)
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: czerwone łodygi
tak chodziło mi o dereń, wielkie dzięki , a czy można rozmnażać go przez sadzonki zdrewniałe?
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dzięki ,czyli nie można ukorzenić kawałka łodygi bez liści?
a można wiedzieć jak?
dzięki , czyli jeśli teraz sadzonki umoczę w ukorzniaczu i wsadzę do stale wilgotnego piasku w piwnicy to na wiosnę będą już korzonki?, czy może zamiast w piwnicy trzymać to w jakimś cieplejszym miejscu (ciemnym miejscu)?
Jest duża szansa, że sadzonki trzymane w piwnicy przez zimę w wilgotnym piasku wytworzą do wiosny korzonki, ale trzeba pilnować by piasek był cały czas wilgotny.
Według mnie prościej jest derenia rozmnożyć wczesną wiosną: dwa, trzy tygodnie po rozmarznięciu ziemi naciąć sadzonki i powtykać je do ziemi na zagonach. Pamiętać o podlewaniu, a ukorzenią się w dużym procencie w ciągu kilku miesięcy.
Według mnie prościej jest derenia rozmnożyć wczesną wiosną: dwa, trzy tygodnie po rozmarznięciu ziemi naciąć sadzonki i powtykać je do ziemi na zagonach. Pamiętać o podlewaniu, a ukorzenią się w dużym procencie w ciągu kilku miesięcy.
Roman