Ogród Grety
- Greta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Grety
Wieczór jesienno - zamglony ... w powietrzu unosi się zapach wilgoci , dymu , wychłodzonej ziemi ...
Krysiu - kula jest ich parę to taka wiklinowa dekoracja ... tak je rozkładam w lesie i przy rzeczce ...
Krzysztofie - ten ciemiernik zakwita zawsze w połowie pażdziernika i kwitnie do końca kwietnia ...
Projektując mój ogród , kierowalam się tym , aby był zielony jesienią i zimą ...
Sadziłam rosliny zimo-zielone , iglaki , rhododendrony , wrzosy , wrzośce , runianki japońskie i wiele innych
dziś pokaże ułamek tych roślin ...
...
oraz zapraszam na ciepła herbatę i ogrzanie się przy kominku ...
Krysiu - kula jest ich parę to taka wiklinowa dekoracja ... tak je rozkładam w lesie i przy rzeczce ...
Krzysztofie - ten ciemiernik zakwita zawsze w połowie pażdziernika i kwitnie do końca kwietnia ...
Projektując mój ogród , kierowalam się tym , aby był zielony jesienią i zimą ...
Sadziłam rosliny zimo-zielone , iglaki , rhododendrony , wrzosy , wrzośce , runianki japońskie i wiele innych
dziś pokaże ułamek tych roślin ...
...
oraz zapraszam na ciepła herbatę i ogrzanie się przy kominku ...
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Greciu super fotki, ale ostatnia bije resztę! Och, jak ja marzę o kominku!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
To poproszę herbatkę taką smaczną jak ty potrafisz robić.
- Greta
Tosiu , Krysiu i Małgosiu - własmie zapraszamy na kanapkę , bo my z mamą pijemy herbatkę czarną z mielonymi migdałami i brazowym cukrem ... ja zajadam marcepanki , mamcia gorzką czekoladę ... a sadełko rośnie ...
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Zazdroszczę tych pyszności, a przede wszystkim mamci.
- Greta
Gosiu - mamcia to ogromny skarb ... Ty też jesteś skarbem dla syna
Witaj Greta.
Wczoraj też się zatrzymałam w swoim ogródku, bo zdziwiła mnie kwitnąca stokrotka, ponieważ pada nie uwieczniłam tego zdjęciem.
Oglądam Twój ogród z nostalgią i z zachwytem.
A nastroje tworzysz apetyczne, takie do schrupania, tym co piszesz i jak piszesz.
Co jakiś czas tu wpadam i rozmyślam.
Wczoraj też się zatrzymałam w swoim ogródku, bo zdziwiła mnie kwitnąca stokrotka, ponieważ pada nie uwieczniłam tego zdjęciem.
Oglądam Twój ogród z nostalgią i z zachwytem.
A nastroje tworzysz apetyczne, takie do schrupania, tym co piszesz i jak piszesz.
Co jakiś czas tu wpadam i rozmyślam.
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Greciu, przy takim kominku to ja się wygrzewać mogę przez 25 godz/dobę na okrągło. Proszę o rezerwację miejscówki dla mnie przy nim.
- Greta
Witam ...
Zbigniewie odlew piekny , mam ogromny sentyment do starych piecy , kominków , krat ozdobnych , wszystkich przedmiotów z historią ...
Smutno i pusto się u mnie zrobiło , dla rozweselenia dam pare fotek z maja ... ciekawostka dla botaników i znawców ...
Koło mojej miejscowości są naturalne stanowiska szachownic ... w maju przyjeżdrzają całe autokary botaników i biologów , szkolne wycieczki i podziwiają to cudo przyrody ...
a resztę zostawiam na ponure , szare , smutne , zimowe wieczory ...
Zbigniewie odlew piekny , mam ogromny sentyment do starych piecy , kominków , krat ozdobnych , wszystkich przedmiotów z historią ...
Smutno i pusto się u mnie zrobiło , dla rozweselenia dam pare fotek z maja ... ciekawostka dla botaników i znawców ...
Koło mojej miejscowości są naturalne stanowiska szachownic ... w maju przyjeżdrzają całe autokary botaników i biologów , szkolne wycieczki i podziwiają to cudo przyrody ...
a resztę zostawiam na ponure , szare , smutne , zimowe wieczory ...
- Greta
Witaj Krysiu ... zapraszam serdecznie , kominek jest może i ładny , ale ciągle musze w nim palić , aby było ciepło w salonie , bo wystarczy , że płomień w nim zgasnie to zimno wieje okropne ...
Greto, ogród masz taki tajemniczy, zaskakujący ale dom... dom jest zapewne nie mniej fascynujący niż ogród.
Dużo można znieść mieszkając w takim otoczeniu
Dużo można znieść mieszkając w takim otoczeniu
Kasia