Witajcie storczykowo zakręceni ! :)
- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witajcie storczykowo zakręceni ! :)
Kasiu dziękuję za słowa otuchy Mój MM co prawda wydłuża pęd cały czas i kwitnie ,ale tylko jednym lub dwoma kwiatami.Ale to kwitnienie już nie jest takie ważne, jak z roslinką się coś dzieje złego.Tak mi szkoda, bo to jeden z moich ulubionych tak długo czekałam zanim sobie go kupiłam.Najpierw nie miałam kasy a potem jak już miałam to nie mieli na OG.Mam cichą nadzieję że nie będzie jednak tak żle ;:149
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Oj dziewczynki nie mówcie takich rzeczy ja tu czytam i już myślę jaki mi się egzemplarz trafił .Kupiłam na wystawie mam go dopiero drugi dzień i teraz zamiast się nim cieszyć będę myślała i gapiła się na niego czy nic mu nie jest.Aniu będę trzymała kciuki z Twojego i pogadaj z nim
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu a w jakich warunkach go uprawiasz?
Bo z opisu wydaje mi się, że ma za suche powietrze wokoło siebie.
Bo z opisu wydaje mi się, że ma za suche powietrze wokoło siebie.
- pani_storczyk
- 500p
Asiu wydaje mi się że miałam pecha i po prostu kupiłam już taką słabowitą roślinkę W pokoju gdzie stoi jest duża wilgotność (aż za duża) wszystki inne rosną świetnie listki, korzonki ,wszystkie mają zdrowe i grube pędziki.Ech... ja już tak mam, ze zawsze mi się coś sknoci na czym mi bardzo zależy. Jak mnie odwiedzisz i go zobaczysz to może coś we dwie wydumamy jak go uratować
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Aniu,smutne to.
Faktycznie pokaż go,może Dziewczyny coś podpowiedzą.
A ja?,no cóż,mogę tylko trzymać za niego kciuki.
Faktycznie pokaż go,może Dziewczyny coś podpowiedzą.
A ja?,no cóż,mogę tylko trzymać za niego kciuki.
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ja też mam taki problem z MM ( też z OG)- kupiłam go na wiosnę i nawet ładnie rósł, ale od pewnego momentu przestał wypuszczać liście i korzenie, a te liście, które wcześniej wypuścił są karłowate, ze "starych" został mu tylko jeden, który i tak żółkniepani_storczyk pisze:(...) ale najgorsze jest to że mój ulubiony MM coś mi marnieje zauważyłam na dwóch liściach żółte czubki . Wypuścił dwa następne liście, ale są one miniaturkowe i coś nie rosną. Dodam że wyszły one równocześnie. Okropnie się martwię że go stracę Może ktoś miałby pomysł co mu dolega i jak by mu pomóc.
Nie wiem, co mu jest, ale Dziewczyny pisały mi kiedyś, że to kapryśny Phal....
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu wreszcie dotarłam i do Ciebie ty u mnie byłaś już nie raz a ja ale obiecuję poprawę i postaram się być na bieżąco
Piękną masz kolekcję i niektóre śliczności też mam
Piękną masz kolekcję i niektóre śliczności też mam
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu ja mam Mini Marka z OG i muszę przyznać, że gdy przesadziłam go w swoje podłoże, bo sklepowemu nie ufam ruszył i pięknie rośnie.Zauważyłam, że listki które wypuścił u mnie są dorodniejsze niż sklepowe. Nie wiem czy zaglądałaś mu w korzonki Może tam się coś dzieje Pokaż zdjęcie wtedy będzie łatwiej coś doradzić. Jeśli zechcesz na pw. mogę napisać więcej o podłożu i pielęgnacji by mu pomóc.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Mój MM (też z OG) też tak sobie rósł, dlatego dostał eksmisję do akwarium. Tam z kolei szaleje. Listki ma jędrne i błyszczące i puścił 2 pędziki.
Spróbuj zwiększyć mu wilgotność. Może to coś pomoże.
Spróbuj zwiększyć mu wilgotność. Może to coś pomoże.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Aniu
Zajrzałam do Twojego wątku i oniemiałam masz śliczną gromadkę Phal. hybryd, botaników,dendrobium, itp .
Ciesze się że u ciebie dobrze kwitną przynajmniej możemy sobie je pooglądać
Przedszkolaki też sa cudowne aby się szybko rozrosły
MM i equestrisie ślicznie kwitną teraz czekam na kwiatki pantherinie
Zajrzałam do Twojego wątku i oniemiałam masz śliczną gromadkę Phal. hybryd, botaników,dendrobium, itp .
Ciesze się że u ciebie dobrze kwitną przynajmniej możemy sobie je pooglądać
Przedszkolaki też sa cudowne aby się szybko rozrosły
MM i equestrisie ślicznie kwitną teraz czekam na kwiatki pantherinie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Aniu /L/,jeżeli Ania Storczyk pozwoli,wpisz na jej wątku.Przyda się również innym.Jeśli zechcesz na pw. mogę napisać więcej o podłożu i pielęgnacji by mu pomóc.
- pani_storczyk
- 500p
Kochani dziękujępięknie za odwiedziny
Venus9 dziękuję za miłe słowa ja też z niecierpliwością czekam na pierwszy kwiatuszek na pantherinie myślę że to już niedługo
Arletko dziękuję Zaglądam do Ciebie z przyjenmnością
Wiolu może mój i Twój to bracia bliżniacy
Aniu L W korzonki mu nie zaglądałam ponieważ cały czas kwitnie i nie chcę go ruszać. Ale chyba będę zmuszona to zrobić,może faktycznie tam tkwi problem. Aneczko pisz na wątku ,dobre rady mile widziane.Może jeszcze komuś się to przyda
Henryku oczywiście że pozwalam
to teraz fotki MM
pantherina equestris nadal kwitnie i rośnie drugi pędzik drzewko keiczek z pędzikiem maluszki listeczek na tetraspisie ładnie podrósł
Venus9 dziękuję za miłe słowa ja też z niecierpliwością czekam na pierwszy kwiatuszek na pantherinie myślę że to już niedługo
Arletko dziękuję Zaglądam do Ciebie z przyjenmnością
Wiolu może mój i Twój to bracia bliżniacy
Aniu L W korzonki mu nie zaglądałam ponieważ cały czas kwitnie i nie chcę go ruszać. Ale chyba będę zmuszona to zrobić,może faktycznie tam tkwi problem. Aneczko pisz na wątku ,dobre rady mile widziane.Może jeszcze komuś się to przyda
Henryku oczywiście że pozwalam
to teraz fotki MM
pantherina equestris nadal kwitnie i rośnie drugi pędzik drzewko keiczek z pędzikiem maluszki listeczek na tetraspisie ładnie podrósł
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu pięknie u Ciebie a maluszki niech Ci zdrowo rosną