Ogród Grety
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Grety
Witaj Greto
Przepiękna podłoga, kolor ścian, okno, parapet i dekoracje.
Bardzo mi się podoba.
pozdrawiam Elżbieta.
Przepiękna podłoga, kolor ścian, okno, parapet i dekoracje.
Bardzo mi się podoba.
pozdrawiam Elżbieta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Greciu podoba mi się wszystko u Ciebie , łącznie z tymi ślicznymi prymulkami na oknie .
Zazdroszczę dziko rosnących szachownic .
Genia
Zazdroszczę dziko rosnących szachownic .
Genia
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Greto tak na wszelki wypadek - czy przypadkiem przewód kominowy nie jest otwarty , stare kominki mają bardzo duży przekrój kanału dymnego, w parę minut wyciąga całe ciepło z pomieszczenia, ale chyba fachowcy uszczelnili dolny i górny wylot więc niepotrzebnie się wymądrzamGreta pisze:... kominek jest może i ładny , ale ciągle musze w nim palić , aby było ciepło w salonie , bo wystarczy , że płomień w nim zgasnie to zimno wieje okropne ...
pamiętasz tę audycję
Przez cały kraj, idziemy dwaj, czy słońce czy śnieżek czy słota!
Niezbędna jest, czy chce ktoś, czy nie, w pionie usług fachowa robota.
Czy to sens ma kląć, że ten świat z kiepskiego zrobiony surowca?
Bo dobry Bóg już zrobił, co mógł, teraz trzeba zawołać fachowca!
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Greciu,masz artystyczną rękę nie tylko do zdjęć,ale i do otoczenia,którre cię otacza.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Greciu, a może warto by było to sprawdzić o tym co pisze Zbyszek ??ZbigniewG pisze:Greto tak na wszelki wypadek - czy przypadkiem przewód kominowy nie jest otwarty , stare kominki mają bardzo duży przekrój kanału dymnego, w parę minut wyciąga całe ciepło z pomieszczenia, ale chyba fachowcy uszczelnili dolny i górny wylot więc niepotrzebnie się wymądrzamGreta pisze:... kominek jest może i ładny , ale ciągle musze w nim palić , aby było ciepło w salonie , bo wystarczy , że płomień w nim zgasnie to zimno wieje okropne ...
Ta szachownica jest piękna i tak sobie dziko rośnie. Wspaniały widok.
- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie miłych gości !
Kasiu - przyjemnie mi bardzo , że podoba się moja "graciarnia" , faktem jest , że ściągam do domu sporo starych , czasem nikomu nieprzydatnych , zapomnianych przedmiotów , ale to jest moj nałóg , coś mnie zawsze przyciąga na bazary , giełdy staroci i zawsze coś ciekawego wypatrzę ,
Elu - podłoga kamienna , okna i parapety są bardzo stare , zostawiłam je takie jakie były przeszło sto lat temu ...
Ganiu - widok torfowiska porośniętego szachownicami , storczykami i bajkowo ukwieconego jest wspaniały , dla mnie to raj dla oczu .
Zbyszku - przewód kominowy jest zabezpieczony , ale pomieszczenie jest spore , szyby są pojedyńcze , na podłodze kamień , a w piwnicy woda , czyli ... sama sobie jestem winna ...
oczywiście , że pamiętam , ale ukochałam bardzo Rodzinę Poszepszyńskich np http://youtu.be/mRYHie1N64k i Kocham pana , panie Sułku http://youtu.be/S56ylf8VPrQ , to jest to ...
http://youtu.be/z4dMWaI6MBY i jeszcze coś odnośnie fachowców ...
Kasiu - przyjemnie mi bardzo , że podoba się moja "graciarnia" , faktem jest , że ściągam do domu sporo starych , czasem nikomu nieprzydatnych , zapomnianych przedmiotów , ale to jest moj nałóg , coś mnie zawsze przyciąga na bazary , giełdy staroci i zawsze coś ciekawego wypatrzę ,
Elu - podłoga kamienna , okna i parapety są bardzo stare , zostawiłam je takie jakie były przeszło sto lat temu ...
Ganiu - widok torfowiska porośniętego szachownicami , storczykami i bajkowo ukwieconego jest wspaniały , dla mnie to raj dla oczu .
Zbyszku - przewód kominowy jest zabezpieczony , ale pomieszczenie jest spore , szyby są pojedyńcze , na podłodze kamień , a w piwnicy woda , czyli ... sama sobie jestem winna ...
oczywiście , że pamiętam , ale ukochałam bardzo Rodzinę Poszepszyńskich np http://youtu.be/mRYHie1N64k i Kocham pana , panie Sułku http://youtu.be/S56ylf8VPrQ , to jest to ...
http://youtu.be/z4dMWaI6MBY i jeszcze coś odnośnie fachowców ...
- ZbigniewG
Greto to są nie tylko perełki ale prawdziwe diamenty (Sułek i sp.),
na zdjęciu nie widać czy jest jeszcze wylot ciepłego powietrza górą nad główną komorą rura spalinowa grzeje najbardziej,jeżeli nie to tam gromadzi się większość gorącego powietrza, mój kominek ma zaledwie 14KW a ogrzewam nim cały dom, mam tylko swobodną dystrybucję ciepłego powietrza i rurę spalinową którą wyprowadziłem na poddasze , tam dopiero wprowadziłem do komina - grzeje całą górę aż miło
na zdjęciu nie widać czy jest jeszcze wylot ciepłego powietrza górą nad główną komorą rura spalinowa grzeje najbardziej,jeżeli nie to tam gromadzi się większość gorącego powietrza, mój kominek ma zaledwie 14KW a ogrzewam nim cały dom, mam tylko swobodną dystrybucję ciepłego powietrza i rurę spalinową którą wyprowadziłem na poddasze , tam dopiero wprowadziłem do komina - grzeje całą górę aż miło
- Greta
Zbyszku - właśnie całe ciepło od rury idzie w komorę spalinową i w komin , nie mam żadnych krat odprowadzających ciepłe powietrze na pomieszczenie , jedynie co trzyma ciepło to ściana i cegły , to wszystko
- ZbigniewG
Greto gdyby nie było tak daleko to można by było szybciutko naprawić
jeżeli nie ma możliwości wyprowadzić te nagrzane powietrze kratką to można wymusić -mały wentylatorek kominkowy i elastyczna rura aluminiowa- nie trzeba robić dziur, pijecie herbatkę a ciepełko dołem idzie na stopy
jeżeli nie ma możliwości wyprowadzić te nagrzane powietrze kratką to można wymusić -mały wentylatorek kominkowy i elastyczna rura aluminiowa- nie trzeba robić dziur, pijecie herbatkę a ciepełko dołem idzie na stopy
- Greta
Zbyszku - bardzo dziękuję za chęć niesienia pomocy , trochę się boję ruszać obudowę kominka , bo ona taka jak na moje oko postawiona na słowo honoru , jak cos ruszę to się pewno wszystko zawali , traktuje go jako miłą ozdobę i podgrzewacz do dzbanka z herbatą , jak zaczynamy marznąć to odpalamy ogrzewanie podłogowe na piętrze i przenosimy zabawki na górę ...
- Greta
Dobry wieczór wszystkim
Dziś cały dzień leje deszcz , woda w piwnicy podniosła swoje lustro o przeszło 8 cm , cały dzień chodziła pompa , ale to jest walka z wiatrakami , bo tu woda jest wypompowywana , a nowa podsiąka od podłoża ...
Mam pytanie dla Krzysztofa01 , kupiłam Kapturnice purpurową , chyba , bo roślina jest z wyprzedaży za 3 euro , bez oznakowania i mam dylemat czy posadzic ją do gruntu , czy poczekać z tym do wiosny i przezimować ją w domu.
Załączam fotkę do określenia
...
Dziś cały dzień leje deszcz , woda w piwnicy podniosła swoje lustro o przeszło 8 cm , cały dzień chodziła pompa , ale to jest walka z wiatrakami , bo tu woda jest wypompowywana , a nowa podsiąka od podłoża ...
Mam pytanie dla Krzysztofa01 , kupiłam Kapturnice purpurową , chyba , bo roślina jest z wyprzedaży za 3 euro , bez oznakowania i mam dylemat czy posadzic ją do gruntu , czy poczekać z tym do wiosny i przezimować ją w domu.
Załączam fotkę do określenia
...
Witaj Greto.
To jest Kapturnica Purpurowa
Przy okazji Gratuluję Złotka
To jest Kapturnica Purpurowa
Przy okazji Gratuluję Złotka