Ogródek KaRo cz. 1
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bo ketmia syryjska Hibiskus syriacus to krzew Timko,natomiast Hibiskus rosa-sinensis to chińska róża uprawiana w doniczce.Kwiaty i liscie mają bardzo podobne.Z wymaganiami jest lepiej,krzew nie jest tak kapryśny,nie zrzuca liści z byle powodu,oraz nie wymaga tak dużej wilgotnosci powietrza.Za to,na jego piękny wygląd,każdego roku trzeba długo czekać.Wygląda jak przemarznięty prawie przez całą wiosnę.Ale potem jest śliczny...
Pokazałam Wam kwitnące pierwiosnki,biały i różowy,ale ......za chwilę zaserwuję oznaki nadchodzącej jesieni już występujące w moim ogrodzie. A może jeszcze nie chcecie....wystarczą dwa głosy na nie .
Pokazałam Wam kwitnące pierwiosnki,biały i różowy,ale ......za chwilę zaserwuję oznaki nadchodzącej jesieni już występujące w moim ogrodzie. A może jeszcze nie chcecie....wystarczą dwa głosy na nie .
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Poraz pierwszy wyhodowałam z nasion dature inną niż dotychczas.Dobrze,że wysiałam bezposrednio w ogrodzie.Zanim zakwitła cuchneła na odległość.Teraz pachnie również na odległość.
Dyskusja na jej temat na innym forum,poparta podglądem w sieci, sugeruje,że może to być roślina zarówno wieloletnia jak typowe datury ,jak i jednoroczna,której nie da sie przechować przez zimę.
Czy wiecie coś "pewnego " o niej?
Dyskusja na jej temat na innym forum,poparta podglądem w sieci, sugeruje,że może to być roślina zarówno wieloletnia jak typowe datury ,jak i jednoroczna,której nie da sie przechować przez zimę.
Czy wiecie coś "pewnego " o niej?
Proszę bardzo może nocne fotki.KaRo pisze:dziękuję,mam zamiar tak jeszcze potrzymać,tylko czy si ę uda?
A gdzie mogę zobaczyć Twój ogród,działkę czy może tylko balkon?Lubię oglądać,podgladać i sciągac do siebie
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a16 ... 2a9b9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c24 ... eedc1.html
"Nie ma ludzi nieomylnych" pozdrawiam Jacek