
Tort z mięsa mielonego :) Pycha
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3726
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: dolnośląskie
- Kontakt:
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Ja robiłam z proszkiem i szczerze mówiąc nie był wyczuwalny podczas jedzenia 

- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 6999
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Tak jak napisała Lorrie to serowe ( proszkowe ) jest delikatne .
To drożdżowe smakuje jak biszkopt > puszyste .
Obydwa cista często robię i gdyby coś z nimi było nie tak to z pewnością bym ich nie polecała .
To drożdżowe smakuje jak biszkopt > puszyste .
Obydwa cista często robię i gdyby coś z nimi było nie tak to z pewnością bym ich nie polecała .
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Dzięki za porady. Zrobie obydwa rodzaje.
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Figo oderwać się od komputera przez Twoje cudne przepisy nie mogę.Jeśli poczujesz ,ze ktoś idzie za Tobą na forum to JAhihihi.Kolejny fajny przepis na któryś dzień Świąt.
A co by było gdyby zamiast mięcha dodać prażone jabłuszka z cynamonem
.No było by pysznie na słodko(tak mi się wydaje)


-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2317
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: między Łodzią a Warszawą
- Kontakt:
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Skąd masz grzybnię ??
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 6148
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
OOO jaki fajny torcik ... zrobie go na Sylwestra
Dzięki za przepis


Dzięki za przepis



- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3726
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: dolnośląskie
- Kontakt:
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Polecam, naprawdę pycha!
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Posty: 6509
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Działka na Warmii
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Właśnie się piecze
Nie na Sylwestra, tylko na dzisiejszy obiad
Już za chwileczkę, już za momencik...


"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Posty: 6509
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Działka na Warmii
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
No dobra, już ochłonęłam
Po kolei:
- zrobiłam ciasto z mielonego twarogu i kubka śmietany plus dwie szklanki mąki i proszek, wyszło fantastyczne!!!
- do mięska dodałam tymianek, a nie pietruszkę, nie dodałam za to pomidorów
- mięsko było pół na pół indycze z wieprzowym
- na mięsko położyłam marchewki w plasterkach i seler w kosteczkę (z rosołu), rolada zrobiła się więc grubsza...
- pokroiłam w za cienkie plastry, więc wyszło mi za płasko w tortownicy, za to zostały dwa grubsze plastry do upieczenia w małej keksówce
- reszta szczegółów zgodnie z przepisem.
Wyszło fantastycznie!!!
Najpierw chrupiąca zarumieniona skórka, w środku miękkie i puchate ciasto, głębiej aromatyczne mięsko z kolorową marchewką. Pyszne!!! Doskonałe na codzienny obiad, na gorącą kolację, ale równie dobrze można podać gościom i będą zachwyceni
Ale to porcja na cztery albo i więcej osób, a nas tylko dwoje, zjedliśmy mniej niż połowę... No i teraz nie wiem jak to jutro odgrzać, żeby nie stwardniało, ale też nie rozmiękło... W sosie? Czy na sucho w gorącym piekarniku? A może przykryć folią i grzać dłużej w mniej nagrzanym? A może w mikrofalówce? Albo odsmażyć?

Po kolei:
- zrobiłam ciasto z mielonego twarogu i kubka śmietany plus dwie szklanki mąki i proszek, wyszło fantastyczne!!!
- do mięska dodałam tymianek, a nie pietruszkę, nie dodałam za to pomidorów
- mięsko było pół na pół indycze z wieprzowym
- na mięsko położyłam marchewki w plasterkach i seler w kosteczkę (z rosołu), rolada zrobiła się więc grubsza...
- pokroiłam w za cienkie plastry, więc wyszło mi za płasko w tortownicy, za to zostały dwa grubsze plastry do upieczenia w małej keksówce
- reszta szczegółów zgodnie z przepisem.
Wyszło fantastycznie!!!
Najpierw chrupiąca zarumieniona skórka, w środku miękkie i puchate ciasto, głębiej aromatyczne mięsko z kolorową marchewką. Pyszne!!! Doskonałe na codzienny obiad, na gorącą kolację, ale równie dobrze można podać gościom i będą zachwyceni

Ale to porcja na cztery albo i więcej osób, a nas tylko dwoje, zjedliśmy mniej niż połowę... No i teraz nie wiem jak to jutro odgrzać, żeby nie stwardniało, ale też nie rozmiękło... W sosie? Czy na sucho w gorącym piekarniku? A może przykryć folią i grzać dłużej w mniej nagrzanym? A może w mikrofalówce? Albo odsmażyć?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3726
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: dolnośląskie
- Kontakt:
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Nalewko, też miałam z tym problem. Odgrzewałam w mikrofalówce i nie polecam. Ciasto było za suche ... polane zrobionym wcześniej sosem czosnkowym smakowało za to nieźle. Jednak też będę wdzięczna za porady - jak odgrzać to co zostało, bo nie sposób zjeść wszystko na raz!
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 6999
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Tort z mięsa mielonego :) Pycha
Ja takiego problemu nie miałam > jest nas 6 :P
Syn kiedyś zabierał do domu i odgrzewał w mikrofali > mówił że wyszło dobrze > może to zależy od mocy, albo czasu
Ja bym zwilżyła ( posmarowała pędzelkiem ) trochę wodą i wstawiła do piekarnika :P
Syn kiedyś zabierał do domu i odgrzewał w mikrofali > mówił że wyszło dobrze > może to zależy od mocy, albo czasu

Ja bym zwilżyła ( posmarowała pędzelkiem ) trochę wodą i wstawiła do piekarnika :P