Ogródek pstrokaty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pstrokaty
No, to musiałbyś zbyt długo czekać od jedenastej. Pierwsi forumowicze pojawili się chyba około czternastej.
Edytowałam post i dodałam link z forumowego spotkania.
W ofercie Florexpolu były tulipany pulchella 'Tete a Tete', ale pewnie je masz...
Edytowałam post i dodałam link z forumowego spotkania.
W ofercie Florexpolu były tulipany pulchella 'Tete a Tete', ale pewnie je masz...
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Skalniak ma jedną wadę.Jak tylko śnieg zaczyna topić się,już coś zakwita by pod koniec czerwca już prawie nic nie kwitło.
Ale świat wymyślił coś co zastępuje kwiat.Ten,na dodatek urośnie wszędzie.
zdj.nr 64-rozchodnik kamczacki.

Ale świat wymyślił coś co zastępuje kwiat.Ten,na dodatek urośnie wszędzie.
zdj.nr 64-rozchodnik kamczacki.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JANKU
Czy chodzi o krzewy liściaste czy iglaste.
Czy chodzi o krzewy liściaste czy iglaste.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JANKU
Widzę, że lubisz dzwonki.
Ja też - teraz poluję tylko za nieekspansywnymi i jedno korzeniowcami.
Widzę, że lubisz dzwonki.
Ja też - teraz poluję tylko za nieekspansywnymi i jedno korzeniowcami.
- magry
vita wątek lubelski przeczytany.Biesiadę znam.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja tam nie widzę nic groźnego tylko wszystko piękne nawet trawka ładnie macha kłosami ..
skalniak piękny ,jeszcze na swój nie wsadzałam swoich goździków , dopiero wiosną je dosadzę . Też zachaczyłam o ogrodnika ,ale przecen nie było ,więc dokupiłam sobie kila hiacyntów i tulipanów na skalniak , dokupiłam 5 lilii,nawet zostały ładne kolory oraz 20 krokusów bo zapomniałam posadzić je na początku rabatki przy pierwszym skalniaku .. ..
Teraz zostało mi oglądanie kwiatów w szkółkach i zamawianie na wiosnę ..
skalniak piękny ,jeszcze na swój nie wsadzałam swoich goździków , dopiero wiosną je dosadzę . Też zachaczyłam o ogrodnika ,ale przecen nie było ,więc dokupiłam sobie kila hiacyntów i tulipanów na skalniak , dokupiłam 5 lilii,nawet zostały ładne kolory oraz 20 krokusów bo zapomniałam posadzić je na początku rabatki przy pierwszym skalniaku .. ..
Teraz zostało mi oglądanie kwiatów w szkółkach i zamawianie na wiosnę ..
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witaj!
Skalniak cudo a niektóre rośliny na nim rosnące to już dla mnie wyższa szkoła jazdy.
Ale taki np. dzwonek gargański czy goździk to znam
Skalniak cudo a niektóre rośliny na nim rosnące to już dla mnie wyższa szkoła jazdy.
Ale taki np. dzwonek gargański czy goździk to znam

- magry
Pora na ostatni obrazek oczywiście w dniu dzisiejszym.Na pozostały wieczór,konwersacja z żoną bo jej się nudzi i od
komputera mnie odpędza.
Zawilec narcyzowy na zdjęciu.Wcześniej mówiłem o moich trudach w ich rozmnażaniu.Coś się jednak pojawiło,w ilości sztuk 1,
wysianego na zakopiańskiej ziemi.Teraz nie wiem gdzie to schować na zimę aby nie przepadło.
zdj.nr 65-Zawilec narcyzowy.

komputera mnie odpędza.
Zawilec narcyzowy na zdjęciu.Wcześniej mówiłem o moich trudach w ich rozmnażaniu.Coś się jednak pojawiło,w ilości sztuk 1,
wysianego na zakopiańskiej ziemi.Teraz nie wiem gdzie to schować na zimę aby nie przepadło.
zdj.nr 65-Zawilec narcyzowy.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Janku wspaniałe skalniaki, tyle tam ciekawych roślin, wśród tych głazów malutkie kwiatuszki tak pięknie wyglądają. Na ostatnim zdjęciu interesujący jest zawilec, nie spotkałam takiego.
- Jany-15
- 50p
- Od: 25 maja 2005, o 13:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Najlepszy zapylacz nie pomoże, anemony muszą przejść stratyfikację. Wysiej już teraz do doniczki (aby nasiona przed nastaniem mrozów napęczniały)w świeżą ziemię pół na pół zmieszaną ze żwirkiem i przykryj nasiona bardzo cienka warstwą piaseczku. Doniczkę pozostaw w ogrodzie i oczekuj wiosennych wschodówmagry pisze:Ja próbuję cztery lata rozmnożyć z nasion zawilca narcyzowego i nic.
Ostatnio doszukuję się,że problem może jest w glebie.Przywiozłem więc trochę ziemi z Zakopanego ponieważ w Tatrach on rośnie.Póki co nic nie ma.Jeszcze liczę na przemrożenie nasion.Jeżeli dalej nic nie wyjdzie ,wniosek jest jeden.Zapylacz jest do bani i będzie kicha.

Ładne masz roślinki, cieszę się ,że campanula isophylla 'Napoli' przyjęła się i ładnie Ci kwitnie.
pozdrawiam
Wiesia -Jany
Wiesia -Jany
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku zazdroszczę Ci tego zawilca narcyzowego.
Piszesz że ze skalniakiem kłopot bo pod koniec czerwca nic już nie kwitnie , ale to nie prawda , wystarczy posadzić delospermę fioletową , portulakę i skalniak kolorowy do tego roślinki o pstrych liściach .
Genia
Piszesz że ze skalniakiem kłopot bo pod koniec czerwca nic już nie kwitnie , ale to nie prawda , wystarczy posadzić delospermę fioletową , portulakę i skalniak kolorowy do tego roślinki o pstrych liściach .
Genia

- magry
Witam
Irena37 zawilca narcyzowego można spotkać wyłącznie u bardzo zaawansowanych kolekcjonerów.Nie spotkałen go
w szkółkach ani na allegro.Kupiłem malutkie roślinki z oferty,wiele lat temu,w Suwałkach.Jednego przekazałem w prezencie,drugi
z niewiadomych mi powodów odszedł do wieczności.Został jeden i dlatego bardzo mi na nim zależy ponieważ zdaję sobie sprawę
że nigdzie następnych nie kupię.Nie wiem też dlaczego ale bardzo pociągają mnie wszystkie roślinki mające w nazwie
"narcyzowy".Dlatego szukam uparcie czosnka narcyzowego.
Jany-15 cieszę się,że zawitałaś.Z nasionami zawilca narcyzowego tak zrobiłem z tą różnicą,że wysiałem je miesiąc po
zbiorze.Miałem ich jednak w tym roku mało ale może za rok uda się.Dzwonek przyjął się i nie tylko on.Wszystko rośnie.Doszedłem
póżniej do wniosku,że jednak przydałoby się więcej tych roślinek.Ale już niedługo jest nowy rok i może?
e-genia nie zazdrość tylko modły wznoś aby coś wykiełkowało na wiosnę.Lewizja będzie ale na kwaśny skalniak.

Irena37 zawilca narcyzowego można spotkać wyłącznie u bardzo zaawansowanych kolekcjonerów.Nie spotkałen go
w szkółkach ani na allegro.Kupiłem malutkie roślinki z oferty,wiele lat temu,w Suwałkach.Jednego przekazałem w prezencie,drugi
z niewiadomych mi powodów odszedł do wieczności.Został jeden i dlatego bardzo mi na nim zależy ponieważ zdaję sobie sprawę
że nigdzie następnych nie kupię.Nie wiem też dlaczego ale bardzo pociągają mnie wszystkie roślinki mające w nazwie
"narcyzowy".Dlatego szukam uparcie czosnka narcyzowego.
Jany-15 cieszę się,że zawitałaś.Z nasionami zawilca narcyzowego tak zrobiłem z tą różnicą,że wysiałem je miesiąc po
zbiorze.Miałem ich jednak w tym roku mało ale może za rok uda się.Dzwonek przyjął się i nie tylko on.Wszystko rośnie.Doszedłem
póżniej do wniosku,że jednak przydałoby się więcej tych roślinek.Ale już niedługo jest nowy rok i może?
e-genia nie zazdrość tylko modły wznoś aby coś wykiełkowało na wiosnę.Lewizja będzie ale na kwaśny skalniak.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 500p
- Od: 6 sty 2008, o 07:24
co prawda już ładnych kilka lat temu zakończyłem zabawę z roślinami skalnymi
ale lubię oglądać piękne ogrody skalne
szczerze gratuluję
ale lubię oglądać piękne ogrody skalne
szczerze gratuluję

pozdrawiam
Jacek
Jacek
- magry
A w maju tawuły kwitną."Dzikie pola" już nie kolorowe.Teraz wszystko co tam rośnie,łodyżkami trzęsie aby nasiona
rozsypać najdalej od siebie.Czyli wszystko po staremu jak na całym świecie.Kręci się to wokół jednego.Rozmnażajmy się.One
tylko po to kwitły.
zdj.nr 66-tawuły kwitną.

rozsypać najdalej od siebie.Czyli wszystko po staremu jak na całym świecie.Kręci się to wokół jednego.Rozmnażajmy się.One
tylko po to kwitły.
zdj.nr 66-tawuły kwitną.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.