Sukulenty i kaktusy fiolimeny
Re: sukulenty i kaktusy fiolimeny
Henryk - Dziękuję Ci ślicznie za pomoc . Sadzonka ma z 7 cm tylko. Więc po przesuszeniu w takim razie chyba lepiej ją będzie wrzucić do wody
Iza dziękuję za odwiedzinki . Kolekcja się rozrasta w zastraszającym tempie .
Iza dziękuję za odwiedzinki . Kolekcja się rozrasta w zastraszającym tempie .
A tutaj kilka zdjęć miejsca, gdzie kupuję zazwyczaj moje rośliny .
(Jakość zdjęć nie jest niestety najlepsza, bo nie mogłam się skoncentrować na ich robieniu . Zazwyczaj mam rozbiegane oczka, gdy tam jadę .)
Tym razem zrobiłam zdjęcia tylko kaktusom. Może następnym razem zrobię sukulentom .
Sami widzicie, że trudno się powstrzymać, gdy ma się taki wybór. Chciałoby się mieć je wszystkie po jednym, choć najmniejszym
(Jakość zdjęć nie jest niestety najlepsza, bo nie mogłam się skoncentrować na ich robieniu . Zazwyczaj mam rozbiegane oczka, gdy tam jadę .)
Tym razem zrobiłam zdjęcia tylko kaktusom. Może następnym razem zrobię sukulentom .
Sami widzicie, że trudno się powstrzymać, gdy ma się taki wybór. Chciałoby się mieć je wszystkie po jednym, choć najmniejszym
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sadzonka mała do wody z nią
Powodzenia w ukorzenianiu życzę. Tak na pewno by się udało ale teraz pora nie jest za dobra...
Filomeno - super masz to miejsce do kupowania!!
Nie dziwię się Twoim stresom. No i rzeczywiście wydaje się, że TAM można kupić ładne i DUŻE roślinki....
Powodzenia w ukorzenianiu życzę. Tak na pewno by się udało ale teraz pora nie jest za dobra...
Filomeno - super masz to miejsce do kupowania!!
Nie dziwię się Twoim stresom. No i rzeczywiście wydaje się, że TAM można kupić ładne i DUŻE roślinki....
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
PIĘKNE Nie dziwię się Tobie ,ze oczka masz rozbiegane Tylu kaktusów naraz jeszcze nie widziałam
Też nie mogłabym się zdecydowac ,którego mam wybrac .Mogłabym tam zamieszkac
Też nie mogłabym się zdecydowac ,którego mam wybrac .Mogłabym tam zamieszkac
Niesamowity widok Chyba siłą musiałby mnie ktoś z takiego miejsca wyprowadzić Jak ja Ci zazdroszczę, że masz obok siebie taką twierdzę z kaktusami
Pozdrawiam serdecznie, Iza
Moja mini-kolekcja kaktusów
Moja mini-kolekcja kaktusów
- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja również się nie dziwię. Ciekawe po ile te duże M. hahniana z pierwszego zdjęcia i E. milii. Pamiętam jak pierwszy raz w Obi byłem w zeszłym roku wtedy się zacząłem roślinami szczególnie kaktusami interesować. Mój okrzyk zdziwienia, bo akurat po dostawie było i śmiech siostry. Z twojego sklepu to nie wiem czy bym wyszedł. Ochrona musiałaby mnie wynosić.
Jak daleko/blisko masz do tego miejsca?
Jak daleko/blisko masz do tego miejsca?
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć .hen_s pisze:Powodzenia w ukorzenianiu życzę.
Można, oj można. Troszkę zbyt blisko domu .hen_s pisze:Nie dziwię się Twoim stresom. No i rzeczywiście wydaje się, że TAM można kupić ładne i DUŻE roślinki....
Dlatego zazwyczaj kupuję rozmiarowo troszkę mniejsze (oczywiście nie maleńkie). Więcej zmieszczę u siebie i w cenie jednego większego mam dwa mniejsze. One przecież i tak urosnąnolina pisze:Też nie mogłabym się zdecydowac ,którego mam wybrac .
W to akurat wierzę . Nigdy tam nie jadę, gdy mam mało czasu, bo pewnikiem się gdzieś spóźnię .zulek84 pisze:Chyba siłą musiałby mnie ktoś z takiego miejsca wyprowadzić
Jeśli chodzi Ci o te duże Mammillarie na tym zdjęciu poniżej, (te same chyba , co na pierwszym zdjęciu), to ta po lewej 85 a dwie pozostałe 125 euro jak widzę. E. mili nie wiem .Delete pisze:Ciekawe po ile te duże M. hahniana z pierwszego zdjęcia i E. milii.
Zbyt blisko, jakieś 15 minut - licząc wyjście z domu, jazdę samochodem, zaparkowanie i dojście do kaktusów właśnie .Delete pisze:Jak daleko/blisko masz do tego miejsca?
- mgr_
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
Dzisiaj drugi raz na spokojnie przejrzałem Twój wątek. Rośliny SUPER, a zdjęcia R E W E L A C J A
Naprawdę masz do tego powołanie. Nawet na tych nieudanych wg Ciebie wszystko widać.
Naprawdę masz do tego powołanie. Nawet na tych nieudanych wg Ciebie wszystko widać.
Marek - Dziękuję Ci ślicznie za tak miłe słowa . Mam zwykłe rośliny, nie to co Twoje . A zdjęcia... cóż... to moja taka druga nowa maleńka pasja od jakiegoś czasu (amatorska pasja ). Fotografuję wszystko i wszędzie . Niektóre jednak nie są najlepsze . Zapraszam ponownie .
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Szalejesz No, ale to zrozumiałe. Mając niedaleko taki raj, ciężko jest się oprzeć pokusie
Oj, ile to ja się nazrywałem tych rozmnóżek kalanchoe przy ostatnim pryskaniu to głowa boli, a już nie piszę o zbieraniu ich z sąsiednich doniczek i usuwaniu tych, które już zdążyły sobie podrosnąć
Oj, ile to ja się nazrywałem tych rozmnóżek kalanchoe przy ostatnim pryskaniu to głowa boli, a już nie piszę o zbieraniu ich z sąsiednich doniczek i usuwaniu tych, które już zdążyły sobie podrosnąć
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
Krzysztof
Kalanchoe rzeczywiście mnoży się w zastraszającym tempie . Prawie jak niechciane zielsko . Ja miałam tak samo, a teraz dojdą mi następne jak urosną . Postawię je chyba same w kącie z dala od wszystkich innych, to będę miała z głowy ten problem .Spy pisze:Oj, ile to ja się nazrywałem tych rozmnóżek kalanchoe przy ostatnim pryskaniu to głowa boli, a już nie piszę o zbieraniu ich z sąsiednich doniczek i usuwaniu tych, które już zdążyły sobie podrosnąć
- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Ojej, wspaniałe miejsce na zakupy. Moje oczka też by były rozbiegane od takiej ilości .
Pokażesz jeszcze zdjęcia sukulentów? Plosie, plosie....
Pokażesz jeszcze zdjęcia sukulentów? Plosie, plosie....