Diamentowe kwiatki
Re: Diamentowe kwiatki
bardzo mi miło, że w ogóle zauważyliście moje złoto i dziękuję czuję się ozłocona
Arletko ozłociłam się wczoraj w nocnym pisaniu
Arletko ozłociłam się wczoraj w nocnym pisaniu
Mam pytanie z wyższej półki.
Skąd się biorą małe muszki, które wylatują z doniczek jak nimi poruszę?
wczoraj u fiołków znalazłam małą ok 2-3 mm białą glisdkę. Co to jest?
proszę o pomoc
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko, te muszki to ziemiórki. Larwa w ziemi to larwa ziemiórki.
To wstrętne beztie. Musiałaś przynieść je w ziemi albo z nowym kwiatkiem. Jak najszybciej się tego pozbądź, bo będzie ich coraz więcej. Larwy podgryzają korzonki roślin.
Najlepiej kup Nomolt i porozkładaj takie żółte lepne kartki, do kupienia w ogrodniczym. Jest jeszcze wyjście "ekologiczne", a mianowicie postaw obok Rosiczkę
Swoje ziemióki dostałam w gratisie z Hiacyntem z Carrefoura.
Gratuluję.
To wstrętne beztie. Musiałaś przynieść je w ziemi albo z nowym kwiatkiem. Jak najszybciej się tego pozbądź, bo będzie ich coraz więcej. Larwy podgryzają korzonki roślin.
Najlepiej kup Nomolt i porozkładaj takie żółte lepne kartki, do kupienia w ogrodniczym. Jest jeszcze wyjście "ekologiczne", a mianowicie postaw obok Rosiczkę
Swoje ziemióki dostałam w gratisie z Hiacyntem z Carrefoura.
Gratuluję.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
Agnieszko bardzo dziękuję za pomoc. Muszę się rozprawić ze szkodnikami
Ziemiórki.. nie zazdroszczę Borykam się z tym gadostwem w trzech doniczkach ze storczykami Przyniosłam sobie to draństwo do domu z podłożem do storczyków właśnie i teraz walczę na wszelkie możliwe sposoby
Próbowałam z gotowanym tytoniem, chwilowy efekt Nomolt150SC i tablice lepne jak radzi Aga z pewnością niezastąpione.
Próbowałam z gotowanym tytoniem, chwilowy efekt Nomolt150SC i tablice lepne jak radzi Aga z pewnością niezastąpione.
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Pięknie CI w złotku
Ja ostatnia również przybiegłam gratulować złotej karty Moniko i powodzenia z ziemiórkami, rzeczywiście te tablice lepne rewelacja i udało mi się pozbyć robactwa dość szybko.
Witaj Aniu
jestem tylko jemy obiadek
co u Ciebie?
jestem tylko jemy obiadek
co u Ciebie?
Aniu Alino i Ulo dziękuję
Słonecznie dziś u mnie było ale zdjęcia nie wychodziły wcale.
zacznę od paczuszki od Marty Maribat . Kwiatki już w doniczkach siedzą. Jeszcze są 3 liście fiołków ale w następnej odsłonie
czy te małe trzykrotki są takie same jak te duże? Posadziałam je razem
uparte hoje, wsadziałam do jednej osłonki, może przemyślą swoje zachowanie i zaczną rosnąć
Bella w kieliszku, jeszcze niedokończone dzieło ale nie mam pomysłu jak wykończyć
Azalia ma coraz większe kwiaty
Słonecznie dziś u mnie było ale zdjęcia nie wychodziły wcale.
zacznę od paczuszki od Marty Maribat . Kwiatki już w doniczkach siedzą. Jeszcze są 3 liście fiołków ale w następnej odsłonie
czy te małe trzykrotki są takie same jak te duże? Posadziałam je razem
uparte hoje, wsadziałam do jednej osłonki, może przemyślą swoje zachowanie i zaczną rosnąć
Bella w kieliszku, jeszcze niedokończone dzieło ale nie mam pomysłu jak wykończyć
Azalia ma coraz większe kwiaty