Diamentowe kwiatki
- chan-dzia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Diamentowe kwiatki
Moniko,przecudne widoczki pokazałaś
Monisiu niechże rosną wszystkie te maluszki
Trzykrotki.. ta większa to inna odmiana
Hojkę to pewnie czymś obsypiesz, a za azalię trzymam kciuki
Trzykrotki.. ta większa to inna odmiana
Hojkę to pewnie czymś obsypiesz, a za azalię trzymam kciuki
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Aniu dziękuję
Marto nie wiem czy inna. Ma większe liście ale też miała srebrne paseczki i fiolet pod spodem Z jakiegoś powodu kolor zgubiła.
Marto nie wiem czy inna. Ma większe liście ale też miała srebrne paseczki i fiolet pod spodem Z jakiegoś powodu kolor zgubiła.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś wpadłam na chwilkę, bo jestem w łóżku uziemiona piękne roślinki
Mam takie pytanko odnośnie ziemiórek czy któraś próbowała podlewać kwiatki tonikiem czosnkowym? Słyszałam, że to działa także na larwy tylko troszkę się boję czy nie zaszkodzi to np. hojom i fiołkom czy storczykom? Bo w końcu na nich najbardziej mi zależy a jak zacznę wojnę to już powinnam wszystko tym podlać
Mam takie pytanko odnośnie ziemiórek czy któraś próbowała podlewać kwiatki tonikiem czosnkowym? Słyszałam, że to działa także na larwy tylko troszkę się boję czy nie zaszkodzi to np. hojom i fiołkom czy storczykom? Bo w końcu na nich najbardziej mi zależy a jak zacznę wojnę to już powinnam wszystko tym podlać
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Moniko widzę, że poszerzyło Ci się grono "zielonych przyjaciół" jeżeli chodzi o trzykrotkę, to myślę, że miała za mało słoneczka i dlatego zgubiła wzorek i kolorek jeżeli na dodatek wydłużyły się międzywęźla (odcinek łodygi między liśćmi) to na bank spowodowało to brak słońca
Pozwolisz Moniś, że się rozpiszę co nieco..Arletko, od jakiegoś czasu walczę z tym paskudztwem w kilku doniczkach.. Ostatnio wzięłam się za czosnek właśnie. Rozdrobnione ząbki czosnku zalać wrzątkiem, pogotować chwilkę i odstawić do ostygnięcia. Ja dodaję przy podlewaniu do wody. Śmierdzi niemiłosiernie, ale tylko tego dnia Można powtórzyć za tydzień.arlet3 pisze:Mam takie pytanko odnośnie ziemiórek czy któraś próbowała podlewać kwiatki tonikiem czosnkowym? Słyszałam, że to działa także na larwy ..
Ponadto można powtykać cząstki ząbków w doniczki, jakieś 2 na doniczkę. To na pewno nie szkodzi. Jeśli wzejdzie, to go po prostu wyskubiesz. Dziś spróbowałam jeszcze jednej metody.. na dno doniczki na cienkiej warstwie podłoża dodałam suchej , mielonej kawy.. na wierzchnią warstwę też.. podobno im śmierdzi jak dia... zobaczymy
* Monisiu.. nie ukręcisz mi głowy?
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Arletko, próbowałam i nic to nie dało ale zaszkodzić też nie powinno. U mnie się wylęgały hurtowo od podłoża owadożernych bo wciąż wilgotne a one to uwielbiają. Jeszcze podlewałam jakimś gotowym środkiem ale już nie pamiętam jakim i problem w tym, że larwy z ziemi może usunąć chemia ale muszki tylko tablice.
Moniko, piękne nowości a hojkom powinno teraz być dobrze i na pewno się ruszą.
Moniko, piękne nowości a hojkom powinno teraz być dobrze i na pewno się ruszą.
Alinko, to mnie nieco zmartwiłaś Bo tą metodą walczę od niedawna, a miałam już taakie nadzieje..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Dziewczyny dziękuję
Arletko a co się stało, że w łóżku jesteś? Z czosnkiem nie miałam nigdy do czynienia.
Beato zima się rozkręca na dobre No własnie paczuszki będą miały pauzę. Ja na jeszcze jedną liczę
Iwonko też myślę że przez brak odpowiedniej ilości światła zgubiła kolor. Ta malutka od Marty jest cudna brokatowa i świecąca.
Marto no pewnie, że nie ukręcę a wręcz przeciwnie, cieszę się że odpowiedź sama do mnie przyszła. Jutro zadział czosnkiem.
Alina obyś miała rację i z muchami i wzrostem hojek
Arletko a co się stało, że w łóżku jesteś? Z czosnkiem nie miałam nigdy do czynienia.
Beato zima się rozkręca na dobre No własnie paczuszki będą miały pauzę. Ja na jeszcze jedną liczę
Iwonko też myślę że przez brak odpowiedniej ilości światła zgubiła kolor. Ta malutka od Marty jest cudna brokatowa i świecąca.
Marto no pewnie, że nie ukręcę a wręcz przeciwnie, cieszę się że odpowiedź sama do mnie przyszła. Jutro zadział czosnkiem.
Alina obyś miała rację i z muchami i wzrostem hojek
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Marto, Alinko, Moniś popróbuję jednak z tym czosnkiem zobaczymy
Moniś musisz sama zadecydować co z tą paczką? Na wtorek i środę w necie zapowiadają - 15* więc sama nie wiem co robić
Moniś musisz sama zadecydować co z tą paczką? Na wtorek i środę w necie zapowiadają - 15* więc sama nie wiem co robić
- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Nie przelałaś go?diament pisze: mój cyklamen też chyba za długo nie pożyje, gniją mu łodyżki od kwiatów. Miał jeszcze sporo pąków ale usychają albo właśnie gniją. Dlaczego
Podlewasz na podstawek?
cyklamen nie lubi mieć za gorąco, więc u Ciebie powinno być mu dobrze
Ingga podlewam do ziemi, ma chłodno i sama nie wiem co mu dolega. Podobno lubi mieć mokro