Diamentowe kwiatki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Diamentowe kwiatki

Post »

Moniko,przecudne widoczki pokazałaś ;:109 ;:113
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monisiu niechże rosną wszystkie te maluszki ;:196
Trzykrotki.. ta większa to inna odmiana :D
Hojkę to pewnie czymś obsypiesz, a za azalię trzymam kciuki ;:215
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Aniu dziękuję :lol:

Marto nie wiem czy inna. Ma większe liście ale też miała srebrne paseczki i fiolet pod spodem :roll: Z jakiegoś powodu kolor zgubiła.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Moniś wpadłam na chwilkę, bo jestem w łóżku uziemiona ;:223 piękne roślinki ;:138 ;:138

Mam takie pytanko odnośnie ziemiórek czy któraś próbowała podlewać kwiatki tonikiem czosnkowym? Słyszałam, że to działa także na larwy :roll: tylko troszkę się boję czy nie zaszkodzi to np. hojom i fiołkom czy storczykom? Bo w końcu na nich najbardziej mi zależy a jak zacznę wojnę to już powinnam wszystko tym podlać :roll:
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Moniko piekne nowości, trzeba się spieszyć z paczuszkami bo zima nadciąga... brrr
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moniko widzę, że poszerzyło Ci się grono "zielonych przyjaciół" :D jeżeli chodzi o trzykrotkę, to myślę, że miała za mało słoneczka i dlatego zgubiła wzorek i kolorek :D jeżeli na dodatek wydłużyły się międzywęźla (odcinek łodygi między liśćmi) to na bank spowodowało to brak słońca ;:7
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

arlet3 pisze:Mam takie pytanko odnośnie ziemiórek czy któraś próbowała podlewać kwiatki tonikiem czosnkowym? Słyszałam, że to działa także na larwy ..
Pozwolisz Moniś, że się rozpiszę co nieco..Arletko, od jakiegoś czasu walczę z tym paskudztwem w kilku doniczkach.. Ostatnio wzięłam się za czosnek właśnie. Rozdrobnione ząbki czosnku zalać wrzątkiem, pogotować chwilkę i odstawić do ostygnięcia. Ja dodaję przy podlewaniu do wody. Śmierdzi niemiłosiernie, ale tylko tego dnia :lol: Można powtórzyć za tydzień.
Ponadto można powtykać cząstki ząbków w doniczki, jakieś 2 na doniczkę. To na pewno nie szkodzi. Jeśli wzejdzie, to go po prostu wyskubiesz. Dziś spróbowałam jeszcze jednej metody.. na dno doniczki na cienkiej warstwie podłoża dodałam suchej , mielonej kawy.. na wierzchnią warstwę też.. podobno im śmierdzi jak dia... ;:224 zobaczymy :roll:
* Monisiu.. nie ukręcisz mi głowy? ;:170 ;:219
wszystko moje jest tu:
zapraszam
x-ni-a
---
Od: 5 sie 2009, o 10:17

Post »

Arletko, próbowałam i nic to nie dało ale zaszkodzić też nie powinno. U mnie się wylęgały hurtowo od podłoża owadożernych bo wciąż wilgotne a one to uwielbiają. Jeszcze podlewałam jakimś gotowym środkiem ale już nie pamiętam jakim i problem w tym, że larwy z ziemi może usunąć chemia ale muszki tylko tablice. :roll:

Moniko, piękne nowości a hojkom powinno teraz być dobrze i na pewno się ruszą. ;:108
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Alinko, to mnie nieco zmartwiłaś ;:144 Bo tą metodą walczę od niedawna, a miałam już taakie nadzieje..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny dziękuję ;:196 ;:167

Arletko a co się stało, że w łóżku jesteś? Z czosnkiem nie miałam nigdy do czynienia.

Beato zima się rozkręca na dobre :( No własnie paczuszki będą miały pauzę. Ja na jeszcze jedną liczę ;:65

Iwonko też myślę że przez brak odpowiedniej ilości światła zgubiła kolor. Ta malutka od Marty jest cudna brokatowa i świecąca.

Marto no pewnie, że nie ukręcę a wręcz przeciwnie, cieszę się że odpowiedź sama do mnie przyszła. Jutro zadział czosnkiem.

Alina obyś miała rację i z muchami i wzrostem hojek ;:138
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Marto, Alinko, Moniś ;:196 popróbuję jednak z tym czosnkiem :roll: zobaczymy :roll:
Moniś musisz sama zadecydować co z tą paczką? Na wtorek i środę w necie zapowiadają - 15* więc sama nie wiem co robić :?:
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

diament pisze: mój cyklamen też chyba za długo nie pożyje, gniją mu łodyżki od kwiatów. Miał jeszcze sporo pąków ale usychają albo właśnie gniją. Dlaczego :cry:
Nie przelałaś go?
Podlewasz na podstawek?

cyklamen nie lubi mieć za gorąco, więc u Ciebie powinno być mu dobrze :wink:
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Ingga podlewam do ziemi, ma chłodno i sama nie wiem co mu dolega. Podobno lubi mieć mokro :roll:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”