Zielony w zielonym ogrodzie.
Re: Zielony w zielonym ogrodzie.
... może kilka fotek moich wrzosów i wrzośców
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Na Twoim miejscu bardzo bym uważał na tą roślinkę. W naszych warunkach klimatycznych Choisja ternata lubi przemarznąć.maagg pisze:
Kolejna nowa roślinka Czojsia trójlistkowa 'Lich'
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witaj
Podoba mi się projekt Twojego ogrodu. Teraz kiedy masz już " postawione sztalugi" możesz " malować" ogród w barwach które grają w Twojej duszy.
Już pierwsze duże plamy wyglądają zachwycająco.
Ta zabawa nie ma końca. Ogród będzie się zmieniał z Twoją pomocą i bez Twojej pomocy.
Wątek dla mnie bardzo interesujący głównie z powodu prośby o zdrowie dla Twoich roślin. Czuję że będę tutaj czerpała wiedzę na temat upraw różnych gatunków.
Sama przez wiele lat gospodarując na swoim kawałku ziemi zmarnowałam dużo roślin. Głównym powodem było podłoże. I tak w moim ogrodzie zadomowiły się rośliny z "parszywej dwunastki - rośliny ekspansywne"
Będę czekała na kolejne zdjęcia z Twojego raju.
pozdrawiam Elżbieta
Podoba mi się projekt Twojego ogrodu. Teraz kiedy masz już " postawione sztalugi" możesz " malować" ogród w barwach które grają w Twojej duszy.
Już pierwsze duże plamy wyglądają zachwycająco.
Ta zabawa nie ma końca. Ogród będzie się zmieniał z Twoją pomocą i bez Twojej pomocy.
Wątek dla mnie bardzo interesujący głównie z powodu prośby o zdrowie dla Twoich roślin. Czuję że będę tutaj czerpała wiedzę na temat upraw różnych gatunków.
Sama przez wiele lat gospodarując na swoim kawałku ziemi zmarnowałam dużo roślin. Głównym powodem było podłoże. I tak w moim ogrodzie zadomowiły się rośliny z "parszywej dwunastki - rośliny ekspansywne"
Będę czekała na kolejne zdjęcia z Twojego raju.
pozdrawiam Elżbieta
Witam serdecznie nowego gościa. Kajpej pięknie u Ciebie oj pięknie:). Będe zaglądał .
Krzysztofie mam świadomość, że na nasze warunki to egzotyczna roślina, ale nie mogłem się jej oprzeć wołała za mną w szkółce . Będzie okryta jak się jej uda przetrwać zimę to będzie z nami dalej jak nie trudno. Oko cieszyła całe lato warto było choćby dla jednego sezonu .
Krzysztofie mam świadomość, że na nasze warunki to egzotyczna roślina, ale nie mogłem się jej oprzeć wołała za mną w szkółce . Będzie okryta jak się jej uda przetrwać zimę to będzie z nami dalej jak nie trudno. Oko cieszyła całe lato warto było choćby dla jednego sezonu .
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twój ogród rozwija się z każdym dniem. Wrzosowisko wyglądało wiosną uroczo, ale teraz prezentuje się rewelacyjnie. Wrzosy rozrosły sie przez lato imponująco.
Całość projektu jest bardzo fajna. Podoba mi się szczególnie wykorzystanie rosnących już brzóz, chyba że to nowe nasadzenia
Całość projektu jest bardzo fajna. Podoba mi się szczególnie wykorzystanie rosnących już brzóz, chyba że to nowe nasadzenia
Margo2 brzozy to samosiejki cała działka była zarośnięta nimi swego czasu. Jakby zostawić je bez kontroli to pewnie za kilka lat było by tak znowu. Co kilka tygodni wyrywam dziesiątki małych brzózek z rabat na całej działce plenią się niesamowicie.
- Margo2
To fakt, że duzo pracy z nimi, ale jaki efekt. Mysle, ze warto czasami popracować dla takiego widoku.
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Ona nie jest znowu tak egzotyczna jak na pozór mogło by się wydawać. Problemem w jej uprawie jest kilka pierwszych zim.maagg pisze:...mam świadomość, że na nasze warunki to egzotyczna roślina, ale nie mogłem się jej oprzeć wołała za mną w szkółce
Starsze egzemplarze nie są już tak wrażliwe na mróz. Jeśli więc uda Ci się ją przezimować, czego Ci życzę, to masz szanse na to że Ci się pięknie rozrośnie.
Miskianty pod brzozami walczą już 3 sezon i mam wrażenie, że powoli tą walkę wygrywają.
Coraz senniej w oczku. Przejrzystość wody jak w strumieniu górskim
- Margo2
Maag, dlaczego tak zamilkłeś?
Na pewno masz więcej zdjęć jesiennego ogrodu.
To zdjęcie z brzozami cudne
Na pewno masz więcej zdjęć jesiennego ogrodu.
To zdjęcie z brzozami cudne
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj ziomku. Dla mnie ogród bomba. Każdy robi tak,żeby czuł sie w nim dobrze i wiadomo,że wszystkim się nie dogodzi,a robimy to dla siebie,a przy okazji jak ktos pochwali to na pewno mile połechce po serduszku.Masz piękne roslinki, które mam na swojej liście chciejstw,ale najwiekszy problem,że te ogrody nie chcą sie rozciagac i ogranicza mała przestrzeń.Pozdrawiam.
- Margo2
Niesamowite zmiany. Czyli skalniak nie będzie kaskadą, tylko typowym skalniakiem?
Ciekawe jakie masz wiosenne pomysły.
Ciekawe jakie masz wiosenne pomysły.