Ogród Helen
- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Helen
Witam Cię. Piękna, okazała trzcina. Widać, że masz wprawną rękę jeśli chodzi o cięcie iglaków. Ja jestem dopiero na początku rzeźbienia - etapie wycinania kształtów w postaci kuli lub stożka, ale praktyka podobno czyni mistrza.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam Monika
Helenko,jak piszesz,zamieniałaś rabatki na trawę ale założę się ,że pod wpływem tego forum w niedługim czasie będzie odwrotnie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Tak Aniu , masz rację. Tym bardziej ,że tutaj na tym portalu mażna kupic różne roślinki.
Zreszto w sklepach ogrodniczych można dostać co się chce.Oby tylko chęci i siły do pracy były.
Miło mi że zaglądasz do mnie czasami. Cieszę się
Zreszto w sklepach ogrodniczych można dostać co się chce.Oby tylko chęci i siły do pracy były.
Miło mi że zaglądasz do mnie czasami. Cieszę się
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie mieć już takie duże rośliny. Mam nadzieję, że od wiosny ruszysz z kopyta ze zdjęciami!
- Helen
Igiełko ,wiosna lato to właśnie jest to ;: Można dodawać kwitnące roślinki
Wokół dużych roślin jest trochę pracy.Np obcinanie wysokich tui mam ich chyba z 15, jałowce, i cyprysy niezliczona ilość .Większość rośnie wzdłuż ogrodzenia. Obcinanie czubków na dużej wysokości, dało mi się we znaki,tym bardziej ,że elektryczna pilarka
nie jest zbyt lekka.Należy nad tym czuwać , bo wyrastają one na potężne drzewa, które nieciekawie się prezentują.
Pozdrawiam
.
Wokół dużych roślin jest trochę pracy.Np obcinanie wysokich tui mam ich chyba z 15, jałowce, i cyprysy niezliczona ilość .Większość rośnie wzdłuż ogrodzenia. Obcinanie czubków na dużej wysokości, dało mi się we znaki,tym bardziej ,że elektryczna pilarka
nie jest zbyt lekka.Należy nad tym czuwać , bo wyrastają one na potężne drzewa, które nieciekawie się prezentują.
Pozdrawiam
.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Bardzo ładna kompozycja wyszła z tych iglaków. Wcale ich nie za dużo
pozdrawiam
pozdrawiam
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...znowu jestem ..Twoje tuje to były od poczatku przycinane ...
...moje po wielu latach...trudno teraz o jakąkolwiek formę...
...juki śliczne ...teraz będę czekać jak moja zakwitnie...
...moje po wielu latach...trudno teraz o jakąkolwiek formę...
...juki śliczne ...teraz będę czekać jak moja zakwitnie...
- Helen
Misia, moje tuje były przycinane drugi raz.Podczas pierwszego przycinania miały około 2,5 metra wysokości.Wówczas scięłam same czubki.. Rosły bardzo szybko, więc teraz powiedziałam sobie , nie bedę męczyć się co rok , lub co jakiś czas, i scięłam gdzieś około 1 metra.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Helenko pierwsze co rzuciło mi się w oczy to Twój piękny Rh,toż to imponujący krzak ,nie tyle wielkością ,ale niesamowitym kwitnieniem,wygląda jak krzak róży...
Jeżeli Twoje tuje szybko rosną,to chyba nie będziesz miała spokoju z cięciem,...
Jeżeli Twoje tuje szybko rosną,to chyba nie będziesz miała spokoju z cięciem,...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości