Ogródkowe rozmaitości cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.4
Wielkie poruszenie wokół Stefanika
narobiłaś nim smaku Taki czeski Kardynał ...
narobiłaś nim smaku Taki czeski Kardynał ...
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Nela w razie cóś, to ja tyż chcę tego Stefanika!!!!! Jak tam odśnieżanko!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pisałam i pisałam i zniknęło...
Jadziu super by było,gdyby tak zleciało...chociaż ostatnio miesiące upływają w ekspresowym tempie... Na razie musimy się zmagać z zamieciami i zawiejami śnieżnymi... najgorsze to ubieranie na cebulę i drapanie szyb,nie wspominając o odśnieżaniu...gimnastyka pełna...
Małgoś ,bo Ty jesteś zdecydowaną dziewczyną...a ja mam wciąż dylematy,zrobić tak...a może inaczej... i to ze wszystkim...
Nostalgicznie ...,jesienne liście... Claptona,i pomyśleć ,że niedawno tak było...
http://www.youtube.com/watch?v=JK9uwmiz ... re=related
Izka selekcja w Twoim stylu jak najbardziej mi odpowiada...też tak chcę...
Generała Stefanika niestety nie mam,chciałam,ale zająłby mi ćwierć ogrodu...no może trochę przesadziłam,ale do małych krzaków nie należy... A motyle niech idą spać...w końcu zima...
Eluś jak dobrze ,że mnie odnalazłaś...
Generał w kilku egzemplarzach...toż to widok byłby niezapomniany... Jest najprawdziwszym krzakiem ,wielkim i rozłożystym
Tutaj zdjęcie z Pruchonic
Z tym powtarzaniem kwitnienia ...to różnie jest,w Czechach są przekonani,że tylko raz w roku...ale może się pomylili...
http://ruze.wi.cz/cs/general-stefanik.html
Aniu takie pochwały od Królowej róż to balsam na duszę...
Ewuś trafne porównanie...ale Stefanik musi powtarzać kwitnienie,jeżeli w HMF tak twierdzą...
Tosia Stefanik będzie twój...tylko żebym trafiła na niego... Odśnieżanko idzie pełna parą...a do tego drapanko...
Jak już jestem w Pruchonicach... pokażę jeszcze jedną pnącą różę,Rudolfina -Benetka,istna piękność
Jadziu super by było,gdyby tak zleciało...chociaż ostatnio miesiące upływają w ekspresowym tempie... Na razie musimy się zmagać z zamieciami i zawiejami śnieżnymi... najgorsze to ubieranie na cebulę i drapanie szyb,nie wspominając o odśnieżaniu...gimnastyka pełna...
Małgoś ,bo Ty jesteś zdecydowaną dziewczyną...a ja mam wciąż dylematy,zrobić tak...a może inaczej... i to ze wszystkim...
Nostalgicznie ...,jesienne liście... Claptona,i pomyśleć ,że niedawno tak było...
http://www.youtube.com/watch?v=JK9uwmiz ... re=related
Izka selekcja w Twoim stylu jak najbardziej mi odpowiada...też tak chcę...
Generała Stefanika niestety nie mam,chciałam,ale zająłby mi ćwierć ogrodu...no może trochę przesadziłam,ale do małych krzaków nie należy... A motyle niech idą spać...w końcu zima...
Eluś jak dobrze ,że mnie odnalazłaś...
Generał w kilku egzemplarzach...toż to widok byłby niezapomniany... Jest najprawdziwszym krzakiem ,wielkim i rozłożystym
Tutaj zdjęcie z Pruchonic
Z tym powtarzaniem kwitnienia ...to różnie jest,w Czechach są przekonani,że tylko raz w roku...ale może się pomylili...
http://ruze.wi.cz/cs/general-stefanik.html
Aniu takie pochwały od Królowej róż to balsam na duszę...
Ewuś trafne porównanie...ale Stefanik musi powtarzać kwitnienie,jeżeli w HMF tak twierdzą...
Tosia Stefanik będzie twój...tylko żebym trafiła na niego... Odśnieżanko idzie pełna parą...a do tego drapanko...
Jak już jestem w Pruchonicach... pokażę jeszcze jedną pnącą różę,Rudolfina -Benetka,istna piękność
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
NELU ta Rudolfina to dopiero piękność łał ,ale gdzie taką wielką wyexponowac . Toż to pół mojej rabaty
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale za to jak pięknie prowadzona. Fajny pomysł, ala pienna.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Rudolfina piękna i do tego ładnie poprowadzona
- Alionuszka
Jadziu jak się ja mocno w talii ściągnie,to może nawet w dolnych partiach mniej miejsca zająć...ale z drugiej strony róże nie lubią ścisku...
Małgośwszystkie róże pnące w Pruchonicach są tak poprowadzone,jakiś spsób to jest na mniejsze ogrody
Aniu mnie też zachwyciła i dlatego bytuje sobie w jednym z rogów...ale kiepsko mi rośnie...miejsce po wiśni...,wiosną będę musiała ją chyba do nowej ziemi posadzić...
Małgośwszystkie róże pnące w Pruchonicach są tak poprowadzone,jakiś spsób to jest na mniejsze ogrody
Aniu mnie też zachwyciła i dlatego bytuje sobie w jednym z rogów...ale kiepsko mi rośnie...miejsce po wiśni...,wiosną będę musiała ją chyba do nowej ziemi posadzić...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Nie dawaj spać motylom... one mi skrzydeł dodają
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Nelusia dzięki za linka do Stefanika .....o takim kolorze i o takich krzakach właśnie marzę ...po prostu cud.
Chyba dziś obiadu nie będzie.
Chyba dziś obiadu nie będzie.
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witaj Nelu, :P miło jest wpaść do Ciebie i po oglądać cudeńka. Zapisałam sobie niektóre: żmijowiec, przetacznik kłosowy, dzwonek, kozłówkę... Powojniki masz przecudne, lilia żółta jak słoneczko. Ciekawi mnie czy ze żmijówki zbierasz nasiona?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Alionuszka
Izka teraz więcej czasu na zwiedzanie większej ilości ogrodów niż latem ,a w nich pokazane cudeńka ,które same na listę wiosenną się proszą... dziwnym trafem,lista dłuższa niż w sezonie...
Eluś nie chciałabym się przyczynić do głodzenia rodziny... Najlepiej poczekaj do wiosny,wtedy realnie pomyślimy o zamówieniach... Super ,że trafiłam w gust...
Witaj Stasiu wzajemnie zapisujemy sobie to i owo co zobaczymy u innych,tylko jeden problem ...wciąż ten sam,gdzie to potem posadzić co rozmnożymy ...,..ja ogród mam wypełniony po wręby,nie wiem, ,czy żmijowiec ,kwiat pól i łąk,którego odkryłam w tym roku jako super zioło... znajdzie parę cm w moim gąszczu...
Zebrałam trochę nasion z niego,jakże by inaczej... Nasion różnych kwiatów na wiosenne sianie mam tyle,że mogłabym wypełnić całe pole... Będę potem dzielić ,tylko ,żeby chętni się znaleźli...
Eluś nie chciałabym się przyczynić do głodzenia rodziny... Najlepiej poczekaj do wiosny,wtedy realnie pomyślimy o zamówieniach... Super ,że trafiłam w gust...
Witaj Stasiu wzajemnie zapisujemy sobie to i owo co zobaczymy u innych,tylko jeden problem ...wciąż ten sam,gdzie to potem posadzić co rozmnożymy ...,..ja ogród mam wypełniony po wręby,nie wiem, ,czy żmijowiec ,kwiat pól i łąk,którego odkryłam w tym roku jako super zioło... znajdzie parę cm w moim gąszczu...
Zebrałam trochę nasion z niego,jakże by inaczej... Nasion różnych kwiatów na wiosenne sianie mam tyle,że mogłabym wypełnić całe pole... Będę potem dzielić ,tylko ,żeby chętni się znaleźli...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Nelu Kochana, to ja bardzo proszę o zapisanie mnie na żmijowca itd... Proszę na PW napisać ile za nasionka i przesyłkę. Ja już czekam.
Adresy do moich wątków
Pani Kamila powinna mieć jeszcze 4szt 'Generała Stefanika'
Pozdrawiam - Jurek