Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
Re: Identyfikacja paprotka
Na pewno Nephrolepis, mam identyczną. Zapewne jakaś odmiana Nephrolepis exaltata. Dokładnie jaka, to nie odważyłabym się strzelać, nie ogarniam ich wszystkich...
,,Być ateistą to żaden wstyd. Wprost przeciwnie: wyprostowana postawa, która pozwala spoglądać dalej, powinna być powodem do dumy" - R. Dawkins
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 1 lut 2010, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: identyfikacja (Nephrolepis)
witam, moim zdaniem to odmiana "corditas", też mam taką a nawet dwie, jest u mnie prawie dwa lata, często ją spryskuję letnią wodą, widzę,że to jej służy. Może warto by było też spróbować, może pomoże. Pozdrawiam
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
Re: identyfikacja roślin
Piękny hibiskus, ale nie za bardzo ma szanse na kwitnienie, bo trzeba go przyciąć. Ręka mi drżała, ale przycięłam mego, i już ma drugi kwiatek. Radzą ciąć wczesną wiosną, ale ja przycięłam niedawno, i kwitnie.
Waleria
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 25 wrz 2010, o 21:02
Piękny hibiskus,to stara odmiana o wąskich lisciach i pomaraczowych lub jak kto woli różowych kwiatkach,niestety on bardzo rzadko kwitnie,nawet po przycięciu.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi Wiedziałam, że tutaj mogę liczyc na pomoc
co do hibiskusa to obetnę ale na wiosnę...trochę szkoda bo fajny krzak z niego...ale bardzo chciałabym też zobaczyć i kwiaty
co do hibiskusa to obetnę ale na wiosnę...trochę szkoda bo fajny krzak z niego...ale bardzo chciałabym też zobaczyć i kwiaty
- Grzesik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Re: Prośba o identyfikację rośliny.
To jest Fatsja japońska ;)