Karmnik dla ptaków

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
sylwekw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Karmnik dla ptaków

Post »

Zazdroszczę Wam - chciałbym kiedyś zobaczyć w swoich karmnikach grubodzioba :-(
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

'Moje' gile :wink:
Jak chciałem zrobić foto jak jadły, to się spłoszyły, i odleciały właśnie w te krzaczorki.

Obrazek
Awatar użytkownika
polanka
100p
100p
Od: 19 gru 2009, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zazdraszczam Ci Dawidku takich gości. ;:138 U siebie ich nie widuję, ale pamiętam z dziecięcych lat. Oj dawno to było, dawno. ;:108
Kiedy człowiek zabije ostatnie zwierzę i spali ostatnie drzewo - przekona się, że pieniędzy nie można zjeść.

Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

A ja wszystkim zazdroszczę grubodziobów.
U mnie jeszcze nigdy nie widziałem :(
Awatar użytkownika
WojtekB
50p
50p
Od: 1 kwie 2010, o 21:01
Kontakt:

Post »

karpek pisze:Twoje zdjęcia potwierdzają jaki respekt mają inne, mniejsze ptaki przed grubodziobem. Jemu byle kto nie podskoczy. Zauważyłem, że nie próbuje go atakować nawet krogulec.
Może z tego względu, że grubodziób jest naszym największym łuszczakiem i może jak już raz krogulec poczuje uścisk jego dzioba, to potem nie chce już powtórnie się narażać :wink:

Co do gili to już w poprzednim tygodniu nie chciały mi zejść z drogi jak jechałem do pracy :shock: w ostatniej chwili odleciały.

Były już u was jemiołuszki :?: Ja jak do tej pory miałem je okazje widzieć na początku listopada, potem już tylko raz je słyszałem 8-)
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dokarmiam ptaki sypiąc ziarno do karmnika, a także bezpośrednio na ziemię
najwięcej jest oczywiście wróbli, przylatują też sikorki, kosy, synogarlice i co jakiś czas pojawia się dzięcioł, mazurki. W ubiegłym roku parę razy pojawiły się gile, w tym roku jeszcze ich nie było.
Przy okazji chciałem zapytać, znajoma też dokarmia ptaki między innymi całe stado kosów - sypie im rodzynki ... ! Kosy za tymi rodzynkami przepadają, natychmiast przylatują i błyskawicznie zjadają. Ja mam obawy czy słodkie rodzynki nie zaszkodzą ptakom??
Rysiek
piotrkr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 lis 2010, o 18:47

Post »

Witajcie :) Co do rodzynek to na pewno nie zaszkodza kosom a jest to ich przysmak . Tylko dosc kosztowny na nasza kieszen :( . Ja tez troche wysypalem ale kosy sie jeszcze nie zblizyly do karmnika . A rodzynki sroki zjadly hihi. Za to widze kosy w poblizu . Pojawil sie krogulec samica ktora jest zdecydowanie wieksza od samca wielkosci gawrona . Usiadla na duzym orzechu i obserwowala ale nie atakowala ptakow ktore zamarly , po chwili odleciala .Samiec krogulca jest wiekosci golebia .
Matrix2
500p
500p

Post »

w takim razie jeśli im nie szkodzą to też będę dosypywał rodzynki ...
no niestety u mnie co jakiś czas też pojawia się krogulec ...
Rysiek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Zawsze się moge czegoś nowego i bardzo ciekawego dowiedzieć od Was. Dziękuję!!! ;:180

W tym roku przylatuje do mnie pojedynczy kos. Nie wiem co z resztą. Zeszłej zimy kładłam kosom połówki jabłek. Fajnie je wyjadały aż została sama skórka. Też im bardzo smakował biały ser. Zatem, czekam dalej na kosy. :wit :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
piotrkr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

U mnie w ogrodzie jest troche krzewow berberysa i teraz to ich owocami zywia sie kosy , dlatego je codzienie widze jak zjadaja czerwone owoce .
Matrix2
500p
500p

Post »

kosy w moim ogrodzie są przez cały rok :) w sezonie robią bałagan - rozgrzebują korę, jesienią zjadły owoce z krzewów irg, a teraz bardzo lubią słonecznik i owoce - głównie jabłka ...
Rysiek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

dawidbanan pisze:A ja wszystkim zazdroszczę grubodziobów.
U mnie jeszcze nigdy nie widziałem :(
U mnie też w tamtym roku ich nie było,dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam go z bliska :)
Pozdrawiam - Justyna
piotrkr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Witajcie :) Dzis u mnie przy karmniku wojna , krogulec zaatakowal i mial na uwadze kosa samca co mial ochote na co nieco . Ale kos rzucil sie do rozpaczliwej ucieczki i mu sie udalo . Krogulec nie chcial odpuscic i zaczal gonic wroble i sikorki co ukryly sie w krzewach i tez nie udalo mu sie nic upolowac . Na razie 1:0 dla ptakow ale wydaje mi sie ze na tym sie nie skonczy i bedzie odwiedzal .
piotrkr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Moze ktos chcialby ogladnac z bliska gosci w stolowce to polecam karmnik z kamerka . http://www.ustream.tv/channel/nestbox-norway.Czynny od rana do wieczora , tyle ze on w Norwegii .Moge zapodac tez inne .
piotrkr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Czasem jak ktoras jest wylaczona to mozna inna np. http://www.ustream.tv/channel/specht
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”