Karmnik dla ptaków
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Karmnik dla ptaków
Zazdroszczę Wam - chciałbym kiedyś zobaczyć w swoich karmnikach grubodzioba 

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
'Moje' gile
Jak chciałem zrobić foto jak jadły, to się spłoszyły, i odleciały właśnie w te krzaczorki.

Jak chciałem zrobić foto jak jadły, to się spłoszyły, i odleciały właśnie w te krzaczorki.

- polanka
- 100p
- Od: 19 gru 2009, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zazdraszczam Ci Dawidku takich gości.
U siebie ich nie widuję, ale pamiętam z dziecięcych lat. Oj dawno to było, dawno. 

Kiedy człowiek zabije ostatnie zwierzę i spali ostatnie drzewo - przekona się, że pieniędzy nie można zjeść.
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
A ja wszystkim zazdroszczę grubodziobów.
U mnie jeszcze nigdy nie widziałem

- WojtekB
- 50p
- Od: 1 kwie 2010, o 21:01
- Kontakt:
Może z tego względu, że grubodziób jest naszym największym łuszczakiem i może jak już raz krogulec poczuje uścisk jego dzioba, to potem nie chce już powtórnie się narażaćkarpek pisze:Twoje zdjęcia potwierdzają jaki respekt mają inne, mniejsze ptaki przed grubodziobem. Jemu byle kto nie podskoczy. Zauważyłem, że nie próbuje go atakować nawet krogulec.

Co do gili to już w poprzednim tygodniu nie chciały mi zejść z drogi jak jechałem do pracy

Były już u was jemiołuszki

-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dokarmiam ptaki sypiąc ziarno do karmnika, a także bezpośrednio na ziemię
najwięcej jest oczywiście wróbli, przylatują też sikorki, kosy, synogarlice i co jakiś czas pojawia się dzięcioł, mazurki. W ubiegłym roku parę razy pojawiły się gile, w tym roku jeszcze ich nie było.
Przy okazji chciałem zapytać, znajoma też dokarmia ptaki między innymi całe stado kosów - sypie im rodzynki ... ! Kosy za tymi rodzynkami przepadają, natychmiast przylatują i błyskawicznie zjadają. Ja mam obawy czy słodkie rodzynki nie zaszkodzą ptakom??
najwięcej jest oczywiście wróbli, przylatują też sikorki, kosy, synogarlice i co jakiś czas pojawia się dzięcioł, mazurki. W ubiegłym roku parę razy pojawiły się gile, w tym roku jeszcze ich nie było.
Przy okazji chciałem zapytać, znajoma też dokarmia ptaki między innymi całe stado kosów - sypie im rodzynki ... ! Kosy za tymi rodzynkami przepadają, natychmiast przylatują i błyskawicznie zjadają. Ja mam obawy czy słodkie rodzynki nie zaszkodzą ptakom??
Rysiek
Witajcie
Co do rodzynek to na pewno nie zaszkodza kosom a jest to ich przysmak . Tylko dosc kosztowny na nasza kieszen
. Ja tez troche wysypalem ale kosy sie jeszcze nie zblizyly do karmnika . A rodzynki sroki zjadly hihi. Za to widze kosy w poblizu . Pojawil sie krogulec samica ktora jest zdecydowanie wieksza od samca wielkosci gawrona . Usiadla na duzym orzechu i obserwowala ale nie atakowala ptakow ktore zamarly , po chwili odleciala .Samiec krogulca jest wiekosci golebia .

-
- 500p
w takim razie jeśli im nie szkodzą to też będę dosypywał rodzynki ...
no niestety u mnie co jakiś czas też pojawia się krogulec ...
no niestety u mnie co jakiś czas też pojawia się krogulec ...
Rysiek
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Zawsze się moge czegoś nowego i bardzo ciekawego dowiedzieć od Was. Dziękuję!!!
W tym roku przylatuje do mnie pojedynczy kos. Nie wiem co z resztą. Zeszłej zimy kładłam kosom połówki jabłek. Fajnie je wyjadały aż została sama skórka. Też im bardzo smakował biały ser. Zatem, czekam dalej na kosy.

W tym roku przylatuje do mnie pojedynczy kos. Nie wiem co z resztą. Zeszłej zimy kładłam kosom połówki jabłek. Fajnie je wyjadały aż została sama skórka. Też im bardzo smakował biały ser. Zatem, czekam dalej na kosy.

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
U mnie w ogrodzie jest troche krzewow berberysa i teraz to ich owocami zywia sie kosy , dlatego je codzienie widze jak zjadaja czerwone owoce .
-
- 500p
kosy w moim ogrodzie są przez cały rok
w sezonie robią bałagan - rozgrzebują korę, jesienią zjadły owoce z krzewów irg, a teraz bardzo lubią słonecznik i owoce - głównie jabłka ...

Rysiek
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
U mnie też w tamtym roku ich nie było,dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam go z bliskadawidbanan pisze:A ja wszystkim zazdroszczę grubodziobów.

Pozdrawiam - Justyna
Witajcie
Dzis u mnie przy karmniku wojna , krogulec zaatakowal i mial na uwadze kosa samca co mial ochote na co nieco . Ale kos rzucil sie do rozpaczliwej ucieczki i mu sie udalo . Krogulec nie chcial odpuscic i zaczal gonic wroble i sikorki co ukryly sie w krzewach i tez nie udalo mu sie nic upolowac . Na razie 1:0 dla ptakow ale wydaje mi sie ze na tym sie nie skonczy i bedzie odwiedzal .

Moze ktos chcialby ogladnac z bliska gosci w stolowce to polecam karmnik z kamerka . http://www.ustream.tv/channel/nestbox-norway.Czynny od rana do wieczora , tyle ze on w Norwegii .Moge zapodac tez inne .
Czasem jak ktoras jest wylaczona to mozna inna np. http://www.ustream.tv/channel/specht