Zamawianie kalendarza Forumowego

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zamawianie kalendarza Forumowego

Post »

Wiem Andrzeju ;:196 , przepraszam , to tylko luźne uwagi nie pretensje .
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Ludzie....trzeba było głosować.....liczył się każdy głos
a nie teraz narzekać...każdy w jakiś tam sposób angażował się w promocję tego kalendarza....
wystarczyło chęci.... zainteresować się tym co dzieje się na forum....
wchodząc na nie każdego dnia, powinno się zwracać uwagę na ogłoszenia....
to tak jak z wyborami w naszym kraju....wszyscy narzekają a frekwencja nigdy nie przekracza 50%
i co robi druga połowa naszego pięknego kraju?
narzeka później na wszystko....i o pogodę obwinia nawet rząd
ja czuje się oburzony....

Po pierwsze
-nie śledziłeś wątku?
a szkoda....wtedy miałbyś prawo wyrazić swoje zdanie
-wstyd? to kraść...a nie wieszać kalendarz z pięknymi zdjęciami
-logika? była...i jest....wszystko w regulaminie
tylko kto go czyta?
nikt....a potem jest jak jest
-już skrytykowano kalendarz....a czy nikt nie widzi tego iż bishop i Andrzej robi to dla NAS
a własnej nieprzymuszonej woli
mogliby leżeć do góry brzuchem...popijając piwko....albo śnieg odgarniać
ale oni robią coś dla forum....
krytykować może każdy...a do roboty nie ma nikogo
takie jest moje zdanie....
jackon
500p
500p
Od: 6 sty 2008, o 07:24

Post »

Grzesiu, wyraziłem tylko mój pogląd
nikogo nie krytykowałem
widzisz, ja nie siedzę z rękoma w kieszeni
fakt, nie czytałem regulaminu, bo mam naprawdę sporo innych zajęć dotyczących ochrony przyrody
po prostu powiedziałem, to co można byłoby naprawić w następnym roku
idea jest jak najbardziej słuszna
ale każdy popełnia jakieś błędy
pozdrawiam
Jacek
jackon
500p
500p
Od: 6 sty 2008, o 07:24

Post »

lubelski, powtarzam jeszcze raz skoro nie doczytałeś, nikogo nie chcę obrażać
doceniam taką inicjatywę, ale czy kilka uwag dotyczących następnych edycji są niemile widziane?
pozdrawiam
Jacek
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2010, o 08:16

Post »

W przyszłym roku , jeśli będziemy robić kalendarz, proponuję pokazać wybrane przez nas zdjęcia przed zamawianiem kalendarza. Wtedy jeśli się podoba -zamawiamy, jeśli nie, to do księgarni. Jak będzie stówa drukujemy , jak nie to trudno. Wybór większości nie musi każdemu odpowiadać. W tym roku faktycznie czas naglił. Ja tam przyjmuję kalendarz jaki jest , z dobrodziejstwem inwentarza :wink: . Będzie wisiał w biurze. Pomysł zimy w lecie i odwrotnie wydaje mi sie też dziwny , ale zobaczymy. Mam rok ,żeby przywyknąć :wink: Jak się klienci będą dziwić co zaspy robią w lecie , powiem kto wymyślił i tyle ;:224 . Cieszę się ,że taki gadżet powstał, w przyszłym roku też zamawiam. Już mne możesz Andzrzeju na listę wpisać :tan . Pozdrawiam ,Piotr
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę :-)
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Andrzeju, nie gniewaj się.
Nie chciałam zabierać głosu, bo akurat moje zdjęcie jest na kalendarzu. Wydawało mi się, że wszyscy obecni na forum są dorośli a przynajmniej poważni. Jeżeli ktoś czytał regulamin to chyba zdawał sobie sprawę, że mogą się trafić tam zdjęcia, które niekoniecznie będą mu się podobały, a jeżeli nie czytał a mimo to zamówił kalendarz to... jego strata. Czytać trzeba.
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i tych mniej.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piotrek T pisze:W przyszłym roku , jeśli będziemy robić kalendarz, proponuję pokazać wybrane przez nas zdjęcia przed zamawianiem kalendarza. Wtedy jeśli się podoba -zamawiamy, jeśli nie, to do księgarni. [...]
OK, więc tu nie będziemy robić zmian.
Wybrane zdjęcia też podamy po zakończeniu ankiety:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p1896032
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=39142

Natomiast projekt całości niestety po uzbieraniu zamówień. Chyba, że grafik zgodzi się zaryzykować :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

I podamy cenę kalendarza....żeby ktoś za dużo na konto....moje... nie wpłacił :wink:
Awatar użytkownika
Aisyrk
1000p
1000p
Od: 18 sie 2008, o 16:22

Post »

Ludzie, przecież na samym początku było napisane o zamianie pór roku! Na tym polega witz tego kalendarza.
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

bishop pisze:(...) z mojego wyboru też tylko niektóre trafiły, ale tak wybrali Forumowicze i pozostaje się z tym pogodzić. Takie są wady demokracji. Na pocieszenie powiem, ze podobno są też jakieś zalety... :roll:
Z mojego wyboru też niewiele zostało... No cóż, już parę razy tłumaczyłam jak to jest z tą demokracją, wydawało się, że to proste ;:14
A Ty takie rzeczy... no wiesz... podobno ma zalety... :;230
camellia pisze:(...) Tylko mam taki mały żal... Na forum mamy dużo przepięknych, wręcz bajecznych i mistrzowskich zdjęć, które oczywiście wpasowałyby się w tematykę konkursu ale nawet nie zostały zgłoszone.
Za rok będzie może więcej różnych zdjęć, ale to zależy tylko i wyłącznie od forumowiczów. Rozumiem, że ten żal to tak bardziej do losu, a nie do kogoś konkretnie? :?
7koliberek9 pisze:Ja co prawda nie zamówiłam (bo już mam na 2011) ale zgadzam się z Gienią. Połowę zdjęć bym wymieniła. Druga sprawa że trochę za dużo zimy w tym kalendarzu ;:156 Jedno zdjęcie pięknej zimy i jedno zdjęcie przymrozku moim zdaniem w zupełności by wystarczało :roll: bo kalendarz dla ogrodnika powinien być przepełniony radosnymi kolorami kwiatów i soczystą zielenią wiosny :tan W zupełności wystarczy że zima w rzeczywistości jest za długa :(
Połowę? Aż? Byłoby świetnie, gdyby zdjęć do wyboru było jeszcze więcej, ale z drugiej strony forumowicze głosują i wybierają te, które im się najbardziej podobają, kto wie, czy z miliona pięknych zdjęć nie wybiorą za rok dwunastu tylko przeciętnych?

Dwa zdjęcia zimy? Też wolę żywe kolory i ciepełko, ale tak właśnie wybrali forumowicze. Można tylko rozłożyć ręce i apelować, żeby za rok wybrali więcej kolorów...
lubelski pisze:..ja powieszę w domu...prywatnym... :wink: nie publicznym...
No i oplułam monitor :;230 Chyba dlatego lubię nasze forum, zawsze można liczyć na pigułkę radości na wieczór, czy z samego ranka ;:180

Andrzeju, że tak familiarnie się zwrócę, wielkie dzięki za chęć i trud włożony już, a i za ten co za chwilę... :) Szczere i niekłamane podziękowania ode mnie najzupełniej prywatnie, nie jako moderka, tylko ode mnie, Beaty M. ;:180 Mnie się nie chciało :oops: A Ty to zaproponowałeś, przypilnowałeś i ... już się drukuje ;:180 Super!!!

Krzysiu, tak, tak, Twoją pracę i czas też doceniam i też serdecznie dziękuję. A pomysł na mróz w lecie i kolory w zimie jest genialny w swojej prostocie! W końcu ktoś zerknie i wzrok mu się na chwilę zatrzyma na czymś, co odbiega od normy. Na coś innego, niż do tej pory. Co różni się od sztampy i wszystkich innych kalendarzy z kwiatkami, pszczółkami i motylkami... A więc uważam, że spokojnie można taki kalendarz powiesić i w miejscu nieco bardziej publicznym, niż własny dom ;:180
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

a mnie się podoba taki przekorny zamysł z porami roku i kaska już poszła na 2 sztukesy według wcześniejszych deklaracji ;:224 choć zdjęcia widziałam fajniejsze choćby te z tulipanami
Patrysia
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Nalewko, to tak ogólnie. Widziałam w wątkach piękne zdjęcia, nawet teraz już nie pamiętam, do kogo należały. Może w przyszłym roku więcej osób zechce dodać swoje zdjęcia.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:Było tyle pięknych zdjęć ale niestety gusty mamy różne i tylko kilka ładnych zdjęć trafiło do kalendarza , a reszta nie szczególna .
Przemyślałem sprawę, i doszedłem do wniosku, że niestety nie możemy nic z tym zrobić. :( W kolejnym kalendarzu też trzeba będzie wybrać tylko 12 zdjęć. I znów dużo ładnych będzie musiało odpaść.
Ogrodnicy powinni być przyzwyczajeni do takich kompromisów, przecież z tysięcy ładnych roślin muszą wybierać te, które u siebie wsadzą. A przecież nie wybierają brzydkich :wink:

Camellio, też mam taką nadzieję, ale wiesz, że wtedy będzie jeszcze trudniej? ;;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Na następną edycję to proponuję zorganizowanie kilku ankiet ze zdjęciami na każdą porę roku albo jednej ale z podziałem np. że każdy może oddać 12 głosów w tym na dwa zdjęcia zimowe i dwa jesienne a resztę na wiosnę i lato. Można też zaproponować inne tematy niż tylko pory roku i zapowiedzieć że w kalendarzu ma się znaleźć po jednym zdjęciu z np. zachodem słońca, mieszkańcami ogrodów (mam na myśli ptaki, owady itp.), oczek wodnych itd.

Wiecie chodzi mi o to żeby zdjęcia były jak najbardziej ciekawe a cały kalendarz urozmaicony bo co by to było gdyby okazało się że zostały wybrane same zimowe widoki :lol: Trzeba po prostu pomóc użytkownikom w dokonaniu wyboru i "ograniczenie" demokracji w pewien rozsądny sposób :D

Nie ma się co denerwować bo sam kalendarz to super pomysł a takie dyskusje są kreatywne i na pewno uczą a co za tym idzie w przyszłym roku będziemy glosować rozważniej i zorganizujemy to lepiej :D w końcu mamy na to prawie rok :wink:
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Piękne zdjęcia, lipiec jaki piękny... a jaki listopad!! Przyjemnie będzie sobie popatrzeć w czasie "tropikalnych" upałów na ten cudny widok. To będzie przypominać, jak zmienna i cudna jest nasza przyroda. Moim zdaniem pomysł super, kalendarz bardzo oryginalny! No i nasz własny ;:138 Na pewno zwróci na siebie uwagę ;:3
Zablokowany

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”