Zamawianie kalendarza Forumowego
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zamawianie kalendarza Forumowego
Wiem Andrzeju
, przepraszam , to tylko luźne uwagi nie pretensje .

- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Ludzie....trzeba było głosować.....liczył się każdy głos
a nie teraz narzekać...każdy w jakiś tam sposób angażował się w promocję tego kalendarza....
wystarczyło chęci.... zainteresować się tym co dzieje się na forum....
wchodząc na nie każdego dnia, powinno się zwracać uwagę na ogłoszenia....
to tak jak z wyborami w naszym kraju....wszyscy narzekają a frekwencja nigdy nie przekracza 50%
i co robi druga połowa naszego pięknego kraju?
narzeka później na wszystko....i o pogodę obwinia nawet rząd
ja czuje się oburzony....
Po pierwsze
-nie śledziłeś wątku?
a szkoda....wtedy miałbyś prawo wyrazić swoje zdanie
-wstyd? to kraść...a nie wieszać kalendarz z pięknymi zdjęciami
-logika? była...i jest....wszystko w regulaminie
tylko kto go czyta?
nikt....a potem jest jak jest
-już skrytykowano kalendarz....a czy nikt nie widzi tego iż bishop i Andrzej robi to dla NAS
a własnej nieprzymuszonej woli
mogliby leżeć do góry brzuchem...popijając piwko....albo śnieg odgarniać
ale oni robią coś dla forum....
krytykować może każdy...a do roboty nie ma nikogo
takie jest moje zdanie....
a nie teraz narzekać...każdy w jakiś tam sposób angażował się w promocję tego kalendarza....
wystarczyło chęci.... zainteresować się tym co dzieje się na forum....
wchodząc na nie każdego dnia, powinno się zwracać uwagę na ogłoszenia....
to tak jak z wyborami w naszym kraju....wszyscy narzekają a frekwencja nigdy nie przekracza 50%
i co robi druga połowa naszego pięknego kraju?
narzeka później na wszystko....i o pogodę obwinia nawet rząd
ja czuje się oburzony....
Po pierwsze
-nie śledziłeś wątku?
a szkoda....wtedy miałbyś prawo wyrazić swoje zdanie
-wstyd? to kraść...a nie wieszać kalendarz z pięknymi zdjęciami
-logika? była...i jest....wszystko w regulaminie
tylko kto go czyta?
nikt....a potem jest jak jest
-już skrytykowano kalendarz....a czy nikt nie widzi tego iż bishop i Andrzej robi to dla NAS
a własnej nieprzymuszonej woli
mogliby leżeć do góry brzuchem...popijając piwko....albo śnieg odgarniać
ale oni robią coś dla forum....
krytykować może każdy...a do roboty nie ma nikogo
takie jest moje zdanie....
-
- 500p
- Od: 6 sty 2008, o 07:24
Grzesiu, wyraziłem tylko mój pogląd
nikogo nie krytykowałem
widzisz, ja nie siedzę z rękoma w kieszeni
fakt, nie czytałem regulaminu, bo mam naprawdę sporo innych zajęć dotyczących ochrony przyrody
po prostu powiedziałem, to co można byłoby naprawić w następnym roku
idea jest jak najbardziej słuszna
ale każdy popełnia jakieś błędy
nikogo nie krytykowałem
widzisz, ja nie siedzę z rękoma w kieszeni
fakt, nie czytałem regulaminu, bo mam naprawdę sporo innych zajęć dotyczących ochrony przyrody
po prostu powiedziałem, to co można byłoby naprawić w następnym roku
idea jest jak najbardziej słuszna
ale każdy popełnia jakieś błędy
pozdrawiam
Jacek
Jacek
-
- 500p
- Od: 6 sty 2008, o 07:24
lubelski, powtarzam jeszcze raz skoro nie doczytałeś, nikogo nie chcę obrażać
doceniam taką inicjatywę, ale czy kilka uwag dotyczących następnych edycji są niemile widziane?
doceniam taką inicjatywę, ale czy kilka uwag dotyczących następnych edycji są niemile widziane?
pozdrawiam
Jacek
Jacek
-
- Od: 10 kwie 2010, o 08:16
W przyszłym roku , jeśli będziemy robić kalendarz, proponuję pokazać wybrane przez nas zdjęcia przed zamawianiem kalendarza. Wtedy jeśli się podoba -zamawiamy, jeśli nie, to do księgarni. Jak będzie stówa drukujemy , jak nie to trudno. Wybór większości nie musi każdemu odpowiadać. W tym roku faktycznie czas naglił. Ja tam przyjmuję kalendarz jaki jest , z dobrodziejstwem inwentarza
. Będzie wisiał w biurze. Pomysł zimy w lecie i odwrotnie wydaje mi sie też dziwny , ale zobaczymy. Mam rok ,żeby przywyknąć
Jak się klienci będą dziwić co zaspy robią w lecie , powiem kto wymyślił i tyle
. Cieszę się ,że taki gadżet powstał, w przyszłym roku też zamawiam. Już mne możesz Andzrzeju na listę wpisać
. Pozdrawiam ,Piotr

Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę 
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Andrzeju, nie gniewaj się.
Nie chciałam zabierać głosu, bo akurat moje zdjęcie jest na kalendarzu. Wydawało mi się, że wszyscy obecni na forum są dorośli a przynajmniej poważni. Jeżeli ktoś czytał regulamin to chyba zdawał sobie sprawę, że mogą się trafić tam zdjęcia, które niekoniecznie będą mu się podobały, a jeżeli nie czytał a mimo to zamówił kalendarz to... jego strata. Czytać trzeba.
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i tych mniej.
Nie chciałam zabierać głosu, bo akurat moje zdjęcie jest na kalendarzu. Wydawało mi się, że wszyscy obecni na forum są dorośli a przynajmniej poważni. Jeżeli ktoś czytał regulamin to chyba zdawał sobie sprawę, że mogą się trafić tam zdjęcia, które niekoniecznie będą mu się podobały, a jeżeli nie czytał a mimo to zamówił kalendarz to... jego strata. Czytać trzeba.
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i tych mniej.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
OK, więc tu nie będziemy robić zmian.Piotrek T pisze:W przyszłym roku , jeśli będziemy robić kalendarz, proponuję pokazać wybrane przez nas zdjęcia przed zamawianiem kalendarza. Wtedy jeśli się podoba -zamawiamy, jeśli nie, to do księgarni. [...]
Wybrane zdjęcia też podamy po zakończeniu ankiety:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p1896032
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=39142
Natomiast projekt całości niestety po uzbieraniu zamówień. Chyba, że grafik zgodzi się zaryzykować

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
I podamy cenę kalendarza....żeby ktoś za dużo na konto....moje... nie wpłacił 

- Aisyrk
- 1000p
- Od: 18 sie 2008, o 16:22
Ludzie, przecież na samym początku było napisane o zamianie pór roku! Na tym polega witz tego kalendarza.
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Z mojego wyboru też niewiele zostało... No cóż, już parę razy tłumaczyłam jak to jest z tą demokracją, wydawało się, że to prostebishop pisze:(...) z mojego wyboru też tylko niektóre trafiły, ale tak wybrali Forumowicze i pozostaje się z tym pogodzić. Takie są wady demokracji. Na pocieszenie powiem, ze podobno są też jakieś zalety...

A Ty takie rzeczy... no wiesz... podobno ma zalety...

Za rok będzie może więcej różnych zdjęć, ale to zależy tylko i wyłącznie od forumowiczów. Rozumiem, że ten żal to tak bardziej do losu, a nie do kogoś konkretnie?camellia pisze:(...) Tylko mam taki mały żal... Na forum mamy dużo przepięknych, wręcz bajecznych i mistrzowskich zdjęć, które oczywiście wpasowałyby się w tematykę konkursu ale nawet nie zostały zgłoszone.

Połowę? Aż? Byłoby świetnie, gdyby zdjęć do wyboru było jeszcze więcej, ale z drugiej strony forumowicze głosują i wybierają te, które im się najbardziej podobają, kto wie, czy z miliona pięknych zdjęć nie wybiorą za rok dwunastu tylko przeciętnych?7koliberek9 pisze:Ja co prawda nie zamówiłam (bo już mam na 2011) ale zgadzam się z Gienią. Połowę zdjęć bym wymieniła. Druga sprawa że trochę za dużo zimy w tym kalendarzuJedno zdjęcie pięknej zimy i jedno zdjęcie przymrozku moim zdaniem w zupełności by wystarczało
bo kalendarz dla ogrodnika powinien być przepełniony radosnymi kolorami kwiatów i soczystą zielenią wiosny
W zupełności wystarczy że zima w rzeczywistości jest za długa
![]()
Dwa zdjęcia zimy? Też wolę żywe kolory i ciepełko, ale tak właśnie wybrali forumowicze. Można tylko rozłożyć ręce i apelować, żeby za rok wybrali więcej kolorów...
No i oplułam monitorlubelski pisze:..ja powieszę w domu...prywatnym...nie publicznym...

Andrzeju, że tak familiarnie się zwrócę, wielkie dzięki za chęć i trud włożony już, a i za ten co za chwilę...

Krzysiu, tak, tak, Twoją pracę i czas też doceniam i też serdecznie dziękuję. A pomysł na mróz w lecie i kolory w zimie jest genialny w swojej prostocie! W końcu ktoś zerknie i wzrok mu się na chwilę zatrzyma na czymś, co odbiega od normy. Na coś innego, niż do tej pory. Co różni się od sztampy i wszystkich innych kalendarzy z kwiatkami, pszczółkami i motylkami... A więc uważam, że spokojnie można taki kalendarz powiesić i w miejscu nieco bardziej publicznym, niż własny dom

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
a mnie się podoba taki przekorny zamysł z porami roku i kaska już poszła na 2 sztukesy według wcześniejszych deklaracji
choć zdjęcia widziałam fajniejsze choćby te z tulipanami

Patrysia
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Nalewko, to tak ogólnie. Widziałam w wątkach piękne zdjęcia, nawet teraz już nie pamiętam, do kogo należały. Może w przyszłym roku więcej osób zechce dodać swoje zdjęcia.
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Przemyślałem sprawę, i doszedłem do wniosku, że niestety nie możemy nic z tym zrobić.e-genia pisze:Było tyle pięknych zdjęć ale niestety gusty mamy różne i tylko kilka ładnych zdjęć trafiło do kalendarza , a reszta nie szczególna .

Ogrodnicy powinni być przyzwyczajeni do takich kompromisów, przecież z tysięcy ładnych roślin muszą wybierać te, które u siebie wsadzą. A przecież nie wybierają brzydkich

Camellio, też mam taką nadzieję, ale wiesz, że wtedy będzie jeszcze trudniej? ;;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- 7koliberek9
- 200p
- Od: 17 mar 2008, o 12:37
Na następną edycję to proponuję zorganizowanie kilku ankiet ze zdjęciami na każdą porę roku albo jednej ale z podziałem np. że każdy może oddać 12 głosów w tym na dwa zdjęcia zimowe i dwa jesienne a resztę na wiosnę i lato. Można też zaproponować inne tematy niż tylko pory roku i zapowiedzieć że w kalendarzu ma się znaleźć po jednym zdjęciu z np. zachodem słońca, mieszkańcami ogrodów (mam na myśli ptaki, owady itp.), oczek wodnych itd.
Wiecie chodzi mi o to żeby zdjęcia były jak najbardziej ciekawe a cały kalendarz urozmaicony bo co by to było gdyby okazało się że zostały wybrane same zimowe widoki
Trzeba po prostu pomóc użytkownikom w dokonaniu wyboru i "ograniczenie" demokracji w pewien rozsądny sposób
Nie ma się co denerwować bo sam kalendarz to super pomysł a takie dyskusje są kreatywne i na pewno uczą a co za tym idzie w przyszłym roku będziemy glosować rozważniej i zorganizujemy to lepiej
w końcu mamy na to prawie rok 
Wiecie chodzi mi o to żeby zdjęcia były jak najbardziej ciekawe a cały kalendarz urozmaicony bo co by to było gdyby okazało się że zostały wybrane same zimowe widoki

Nie ma się co denerwować bo sam kalendarz to super pomysł a takie dyskusje są kreatywne i na pewno uczą a co za tym idzie w przyszłym roku będziemy glosować rozważniej i zorganizujemy to lepiej

Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
Piękne zdjęcia, lipiec jaki piękny... a jaki listopad!! Przyjemnie będzie sobie popatrzeć w czasie "tropikalnych" upałów na ten cudny widok. To będzie przypominać, jak zmienna i cudna jest nasza przyroda. Moim zdaniem pomysł super, kalendarz bardzo oryginalny! No i nasz własny
Na pewno zwróci na siebie uwagę