Rośliny z południowego parapetu
Re: Rośliny z południowego parapetu
Obiecane fotki
Biały Phal na starym pędzie wypuścił podwójny pęd kwiatowy, wszystkich pączków jest czternaście
Dendrobium też powoli zaczyna rozchylać niewielkie kwiatuszki :P
Phal żółty z różowymi paskami też niedługo powinien zakwitnąć...ze starego pędu wypuścił jeden pęd i jeden całkiem nowy z pomiędzy liści
Biały Phal na starym pędzie wypuścił podwójny pęd kwiatowy, wszystkich pączków jest czternaście
Dendrobium też powoli zaczyna rozchylać niewielkie kwiatuszki :P
Phal żółty z różowymi paskami też niedługo powinien zakwitnąć...ze starego pędu wypuścił jeden pęd i jeden całkiem nowy z pomiędzy liści
- julita20
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lip 2010, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ktoś tu ma piękną koolekcje Astrpythum.
Reszta kawiatuszków także urocza.
Pozdrawiam Julita
Reszta kawiatuszków także urocza.
Pozdrawiam Julita
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Piękną niespodziankę zrobiły Ci storczyki. I jak fajnie wyglądają na parapecie, kiedy za oknem zima.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj obejrzałam wszystkie twoje roślinki i jestem pod wielkim wrażeniem , same piękności posiadasz
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
Witajcie
Julito Astro oblazły wełnowce...wychodzi grupowe sadzenie...zarażone są dwie sztuki. Nie wiem co z nich zostanie do wiosny
Elu naprawdę to wielka niespodzianka...ten w kolorze różowym to z odzysku...kupiłam z jednym kwiatuszkiem, wypuścił nowy przyrost i dwa pędy kwiatowe.
agapuszka_83_28 dziękuję...bardzo lubię jak parapety są zastawione, w zimie to jedyne kolorki na których można zawiesić oko.
Zrobiłam nowe focie są troszkę wyraźniejsze...czekam jeszcze na kwiaty dwu pozostałych storczyków
Julito Astro oblazły wełnowce...wychodzi grupowe sadzenie...zarażone są dwie sztuki. Nie wiem co z nich zostanie do wiosny
Elu naprawdę to wielka niespodzianka...ten w kolorze różowym to z odzysku...kupiłam z jednym kwiatuszkiem, wypuścił nowy przyrost i dwa pędy kwiatowe.
agapuszka_83_28 dziękuję...bardzo lubię jak parapety są zastawione, w zimie to jedyne kolorki na których można zawiesić oko.
Zrobiłam nowe focie są troszkę wyraźniejsze...czekam jeszcze na kwiaty dwu pozostałych storczyków
- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Pięknie presentuje się rózowy storczyk na tle zimowego krajobrazu
Ingo nawet się nie spodziewałam że wszystkie trzy zakwitną na święta.
Czy biały nie wygląda cudownie
Czy biały nie wygląda cudownie
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witaj Aniu weszłam z rewizytą do twoich wąteczków i tu zatrzymałam się na amen coś pięknego jaka różnorodność od sukulentów po storczyki, fiołki skrętniki i inne zielone , masz naprawdę wspaniałą kolekcję po prostu wymiatasz !! jeżeli pozwolisz będę wracała i zapraszam też do moich zielonych doniczkowców
trzynastko na parapetach jest straszny rozgardiasz...uwielbiam jak są tak zastawione
Dzięki dziewczynom z forum zapełniłam parapety, bardzo wszystkim dziękuję za wielkie
Trzykrotki pięknie się rozrosły...mają cudowne paski na listkach...wspaniale wyglądają na parapecie
Dzięki dziewczynom z forum zapełniłam parapety, bardzo wszystkim dziękuję za wielkie
Trzykrotki pięknie się rozrosły...mają cudowne paski na listkach...wspaniale wyglądają na parapecie
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Faktycznie, trzykrotki bardzo ładnie rosną i te ich kolorki... śliczne. Żeby jeszcze tylko nie trzeba było ich co roku
odmładzac byłyby idealnymi roślinkami.
odmładzac byłyby idealnymi roślinkami.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
O matko!!! W polsce jest jeszcze tyle sniegu???!!!
Twoje storczyki cudownie wygladaja w zimowej scenerii A twoje "malenstwa" na parapecie widac maja sie dobrze bo zaczely puszczac
Twoje storczyki cudownie wygladaja w zimowej scenerii A twoje "malenstwa" na parapecie widac maja sie dobrze bo zaczely puszczac
Piękne kwiatuszki Trzykrotki ślicznie rosną
A ta roślinka na 2foci z drobymi listkami to co to takiego???
A ta roślinka na 2foci z drobymi listkami to co to takiego???
Elka jak trzeba to trzeba, lubię ukorzeniać...na nowo posadzone ładniej wyglądają, dobrze że takie szczepienie jest tylko raz w roku Widok paseczków jest tego wart
mojsze dodaj jeszcze do śniegu mróz na szczęście przez szybę grzeje słoneczko, rośliny zaczynają rosnąć.
Aluniu to jest jakaś odmiana paproci...prawie mi uschła. Posadziłam w ogrodzie i o dziwo odżyła. Na jesieni wykopałam i posadziłam do doniczki. Stoi w łazience, tu ma w miarę więcej wilgoci i chłodniejsze powietrze.
Begonie wypuszczają listki, ciekawe czy wszystkie przetrwają zimę.
W tamtym roku wyglądały bardzo okazale
Miałam problem z posadzeniem, nie wiedziałam gdzie jest góra cebulki Zanim pokazały się listki różnie były posadzone.
mojsze dodaj jeszcze do śniegu mróz na szczęście przez szybę grzeje słoneczko, rośliny zaczynają rosnąć.
Aluniu to jest jakaś odmiana paproci...prawie mi uschła. Posadziłam w ogrodzie i o dziwo odżyła. Na jesieni wykopałam i posadziłam do doniczki. Stoi w łazience, tu ma w miarę więcej wilgoci i chłodniejsze powietrze.
Begonie wypuszczają listki, ciekawe czy wszystkie przetrwają zimę.
W tamtym roku wyglądały bardzo okazale
Miałam problem z posadzeniem, nie wiedziałam gdzie jest góra cebulki Zanim pokazały się listki różnie były posadzone.