Sukulenty i kaktusy fiolimeny
Re: sukulenty i kaktusy fiolimeny
Spójrzcie jak mi się rozrósł Aloe. Znowu doniczki zaczynają się robić przyciasne . Na wiosnę będzie przesadzanie .
A u mnie zima wygląda w ten sposób . śnieg widać tylko z daleka .
A u mnie zima wygląda w ten sposób . śnieg widać tylko z daleka .
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aloesy ładne. Ładnie też kwitną. Niestety w ogromnej większości to są duże krzaki. Do BARDZO duże.
Stąd u mnie ich już prawie nie ma.
A było sporo. Kiedyś...
Zimę masz fajną.
U nas też. Wczoraj rano -22 stopnie.
Jeśli ktoś taką lubi...
A było sporo. Kiedyś...
Zimę masz fajną.
Jeśli ktoś taką lubi...
Moje nie kwity jak dotąd . Młode jeszcze są. Dostałam w ubiegłym roku jedną doniczkę i tak się rozbestwiły, że wiosną obdzieliłam nimi wszystkich, którzy chcieli i tych, którzy się wachali także . Mogłabym chyba produkcję rozpocząć . Miejsca mam jeszcze sporo, więc przynajmniej będzie zielono .hen_s pisze:Aloesy ładne. Ładnie też kwitną. Niestety w ogromnej większości to są duże krzaki. Do BARDZO duże.
A było sporo. Kiedyś...
Ja lubię śnieg, ale... tylko podziwiać z daleka . 22 na minusie, to nie dla mnie .hen_s pisze:Zimę masz fajną.
Jeśli ktoś taką lubi...
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
To się lubi co się ma.22 na minusie, to nie dla mnie
Na szczęście dziś dużo lepiej, troszkę tylko w dzień poniżej zera. Dobre i to skoro do wiosny tak daleko.
- Sebek87
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
jeju uwielbiam takie cierniste kaktusiki super oglądam dalejFiolimena pisze:MartaBardzo się cieszę z tej zmiany .maribat pisze:Bywam znacznie częściej jak.. karramba..- z ukrycia ale od dziś to się zmieni
Przyznam się bez bicia, że ja również dosyć często pojawiam się i znikam nie zostawiając śladu w wątkach.
W Twoim również .
Następny nowy dzisiejszy nabytek .
- Sebek87
Boże ja to tam bym się chyba przewrócił z wrażeniaFiolimena pisze:A tutaj kilka zdjęć miejsca, gdzie kupuję zazwyczaj moje rośliny .
(Jakość zdjęć nie jest niestety najlepsza, bo nie mogłam się skoncentrować na ich robieniu . Zazwyczaj mam rozbiegane oczka, gdy tam jadę .)
Tym razem zrobiłam zdjęcia tylko kaktusom. Może następnym razem zrobię sukulentom .
Sami widzicie, że trudno się powstrzymać, gdy ma się taki wybór. Chciałoby się mieć je wszystkie po jednym, choć najmniejszym
- Sebek87
A u nas jak w kwiaciarni znajdziesz jednego to już jest dobrze.julita20 pisze:Fiolimena pisze:A tutaj kilka zdjęć miejsca, gdzie kupuję zazwyczaj moje rośliny .
Panie i panowie, tniemy zbędne cytaty!!! Nalewka
Może ktoś ma chęć na wycieczke, wybierzemy się w odwiedziny [/quote Jestem chętny
- Sebek87
Boże ja to tam bym się chyba przewrócił z wrażenia [/quote Teraz będzie mi się śniło ze tam jestem rewelacja pozdroSebek87 pisze:Fiolimena pisze:A tutaj kilka zdjęć miejsca, gdzie kupuję zazwyczaj moje rośliny .
(Jakość zdjęć nie jest niestety najlepsza, bo nie mogłam się skoncentrować na ich robieniu . Zazwyczaj mam rozbiegane oczka, gdy tam jadę .)
Tym razem zrobiłam zdjęcia tylko kaktusom. Może następnym razem zrobię sukulentom .
Sami widzicie, że trudno się powstrzymać, gdy ma się taki wybór. Chciałoby się mieć je wszystkie po jednym, choć najmniejszym
Witam Cię Sebek w moim wątku . Widzę, że Ci bardzo przypadło do gustu centrum ogrodnicze w moich okolicach .
- Sebek87
Pewnie że tak aż z wrażenia dwa razy napisałem to samo
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
Z chęcią bym się wybrał do tego centrum ogrodniczego i zakupił te wielkie grusony do mojej kolekcji .
Byłyby ciekawą ozdobą mojego foliaka .
Byłyby ciekawą ozdobą mojego foliaka .
Pozdrawiam, Darek.
- Sebek87
Oj wybrało by się tam Darek wybrało.Ja wczoraj pisałem że....no i śniło mi się to centrum
Darek i Sebek niektórzy tu na forum mają zapewne ciekawsze egzemplarze w swoich kolekcjach aniżeli są w tym centrum . Biorąc pod uwagę na przykład tylko foliak Tomka (blabla), można już dostać kręciołka w oczach .
- Sebek87
Można się rozmarzyć..... ale jutro zamierzam odwiedzić markety i sobie coś zakupić a na wiosnę wybiorę się na giełdę kwiatową wtedy na pewno przybędzie roślinek :;230foliak tomka też jest super
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
No Tomek ma wiele wspaniałych roślinek, bardzo mi się podobają
W centrum za to jest ciekawy efekt różnorodności roślinek i to chyba daje takie niesamowite wrażenie. Niby marketowce, ale jakieś takie ciekawe .
W centrum za to jest ciekawy efekt różnorodności roślinek i to chyba daje takie niesamowite wrażenie. Niby marketowce, ale jakieś takie ciekawe .
Pozdrawiam, Darek.