Zielony zakątek - Katki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Pięknie!!! Możesz mi Katko przypomnieć jak się nazywa to białe ,co wszędzie i na wszystkim leży ,bo u nas w Wielkopolsce od paru lat prawie tego nie ma. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Ale się uśmiałam . Mirabilis i ja o tym samym myślimy. Mirabilis jako młodsza osóbka ,pamięta jak to się nazywa . U mnie juz gorzej z pamięcią. ;:113
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja to dopiero się uśmiałam drogie Panie :lol: .
Ja mam tego białego prawie zawsze pod dostatkiem, mogę wam podesłać trochę :wink: :lol: .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

No to teraz dla odmiany to „białe” po zmroku :D .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Katko,te zdjęcia to już takie z górnej półki. Wszystko wygląda tak bajkowo,wręcz nierealnie. :P
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Katko - ślicznie u ciebie. Zajrzałam do twojego ogródka i widzę, że masz sporo roślin kwaśnolubnych i sporo berberysów i wszystko to starannie posadzone i wypielęgnowane - wszędzie rośliny podsypane korą. A czy wykładałaś pod korę agrowłókniną lub matą ogrodniczą, czy po prostu kora bezpośrednio na glebę? Bo niektórzy z tego co wiem to tak właśnie wykładają.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Katka
200p
200p

Post »

reniazt pisze:Katko - ślicznie u ciebie. Zajrzałam do twojego ogródka i widzę, że masz sporo roślin kwaśnolubnych i sporo berberysów i wszystko to starannie posadzone i wypielęgnowane - wszędzie rośliny podsypane korą. A czy wykładałaś pod korę agrowłókniną lub matą ogrodniczą, czy po prostu kora bezpośrednio na glebę? Bo niektórzy z tego co wiem to tak właśnie wykładają.
Witam i dzięki za miłe słowa :D .
Tak używam pod korę agrowłókninę, ale zostawiam wokół rośliny nie zakryty kawałek, aby móc łatwiej podlewać i rozsypywać nawozy.
Tak to wygląda przed rozsypaniem kory.

Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

inag1 pisze:Katko,te zdjęcia to już takie z górnej półki. Wszystko wygląda tak bajkowo,wręcz nierealnie. :P
Ina dzięki :D , ale nie są one najlepszej jakości w rzeczywistości wygląda to jeszcze lepiej.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oświetlenie perfekcyjne.Katko bardzo mnie interesuje oświetlenie Twojego ogrodu. Czy mogła byś na ten temat więcej napisać interesuje mnie po prostu wszystko związane z oświetleniem ogrodu ponieważ nie mam żadnego doświadczenia jak to wykonać. :D :D :D
Katka
200p
200p

Post »

grigori24 pisze:Oświetlenie perfekcyjne.Katko bardzo mnie interesuje oświetlenie Twojego ogrodu. Czy mogła byś na ten temat więcej napisać interesuje mnie po prostu wszystko związane z oświetleniem ogrodu ponieważ nie mam żadnego doświadczenia jak to wykonać. :D :D :D
Grzegorzu wiele szczegółów Ci nie powiem, bo robiła to firma, ale co wiem to napisze.
Oświetlenie jest na pilota na radiolinii. Linie są dwie (na pilocie dwa przyciski), jedna linia to to co widać na zdjęciach, czyli lampy stojące wzdłuż drogi do domku. Druga linia to lampy zakopane w ziemi pod drzewami podświetlające je od dołu (w chwili obecnej zasypane śniegiem). Kable do wszystkich lamp kładzione były na głębokości co najmniej 80 cm. (głębokość przemarzania ziemi w moim regionie) w specjalnych osłonkach, aby je coś nie uszkodziło (np. nie przegryzło). Co wiązało się z dużymi wykopami. Jest jeszcze trzecia linia doprowadzająca prąd do gniazdka zewnętrznego w okolice kącika ogniskowego. Wszystkie trzy linie kabli doprowadzone są do skrzyneczki zamontowanej na zewnątrz domku, ale w miejscu zadaszonym. Ze skrzyneczki wystaje antena a w środku jest mieszanina kabli, bezpieczniki, wyłącznik gniazdka zewnętrznego. Skrzynka zamykana na klucz. Pilot działa na odległość od 100-300m. Tyle wiem, jakby co to pytaj.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Katko po prostu super o to mi chodziło!!!!!!!!!. Ale teraz problem gdzie można kupić takie oświetlenie sterowane na pilota??????
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Katko zdjęcia bajeczne :P .
Chociaż nie lubię zimy to już wolałabym aby u nas było tak jak u ciebie. Teraz jest nijako bo ani wiosny ani zimy :cry:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Katka
200p
200p

Post »

grigori24 pisze:Katko po prostu super o to mi chodziło!!!!!!!!!. Ale teraz problem gdzie można kupić takie oświetlenie sterowane na pilota??????
Grzegorzu, pewnie w jakimś dobrym elektrycznym dostaniesz. Spróbuje się dowiedzieć coś więcej na ten temat.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”