Ogródek Aga2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Aga2

Post »

Aga2, :wit piękne róże. Bardzo mi do serca wpadła RUMBA. ;:167 Cudowna. Muszę pozapisywać sobie chciejstwa...
I proszę wpadaj do mnie kiedy dusza zapragnie... ;:108 ;:108 ;:108

Piękne zdjęcie z krokusami i z Tobą z różą. Ślicznie wyglądacie. :uszy ;:138
A te pszczoły...uciekam, bo już się boję ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 ;:65
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

Pozwoliłam sobie pochodzić ;:65 po Twoim ogrodzie.

Niby 5 stron - ALE JAKICH :shock: ;:138 ;:63.

A do tego ule i pszczoły to trzy razy : :shock: :shock: :shock:.

Będę do Ciebie zaglądać ;:108 , chociaż żądlących się boję :roll: (wlazłam dużo lat temu w gniazdo dzikich os w lesie :roll: :evil: ).
Tak zwiewałam :pogon i do tego ;:145 a potem jeszcze ;:147
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ;:167 :wit ;:196

Ewa 2204, możemy podać sobie dłonie. Ja do dziś pamiętam jak uciekałam siedmimilowymi susami, przed pszczołami/osami? Jak wspomnę, brrr.... :evil:
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 11:54

Post »

Stasiu i Ewo z pierwszymi pszczołami przeglad robiłam gołymi rękami aż do momentu :;230 kiedy 5 użądli Cię na raz :;230 :;230 wtedy obiecałam sobie że koniec tej brawury .Teraz wystepuje jak kosmonałta i to też trzeba uważać bo znajdą nawet najmniejszą dziurkię .
Pierwsze rasowe pszczółki " Wigor "były faktycznie spokojne ,obecnie to złośnice. Latem próbowałam odbudować tę rasę podkładając odpowiednie matki, zobaczymy jak będzie po zimie :roll:
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p

Post »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Mój najstarszy liliowiec zarósł swojego czasu drzewem zrobił się cień i przestał kwitnąć .Przesadziłam na słońce i odzyskał swój urok .To faktycznie rośliny słońca.

Obrazek

To moj nowy tegoroczny

mam też siewki 12 szt wzeszły wszystkie nasionka .Mają być cudeńka zobaczymy ;:224 To już roślinki 20 cm wsadzone do gruntu teraz śniegu na nich dużo zobaczymy czy zimę przetrwają :roll:
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Agunia, witaj u Ciebie. Wszystko, co zasadziłaś bardzo piękne, budzi uwznioślające uczucia, ale pszczółki, to jest to co najbardziej mi się podoba.Też myślałam, ale mam ogródek tuż obok okólnika z końmi. Nie da rady! ;:223
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aga co ty robisz kobieto że tak młode krzaczki róż już są tak oblepione kwieciem?
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gratuluję pięknych róż i odwagi do pszczół ;:138 ;:138 ;:138 :wit
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p

Post »

Kinga słyszałam o tym połączeniu zapaszku konia z pszczołami -podobno jak płachta na byka :;230
Miałam taki ul że po prostu nie dało się podnieść ramki to był totalny zmasowany atak .
Zostawiłam ten ul i nic przy nim nie robiłam ,po dwu miesiącach dwa pokolenia robotnic sie zmieniły i zmądrzały.
Robotnicaw sezonie letnim żyje jeden miesiąc, całe swoje krótkie życie tyra niesamowicie
robotnica zimująca żyje parę miesięcy ale nic nie robi

Gosiu róże to moje ostatnie zwariowanie .Tyle pracy przy sadzeniu krzewów to z żadnymi innymi roślinamy nie robię :roll:

Stasiu Będę teraz drugi rok sprawdzać na różach miksture z (1lwody + garstka zmiażdżonych ząbków czosnku
na 24 godziny moczenia )+mydło potasowe -tym pryszczę róże co jakiś czas .Wyglądało w tym roku obiecująco . Oprysk chemiczny zrobiłam tylko raz i to na robale a nie na grzybki. Mam dużą nadzieję związaną z tą miksturą .Obrywałam oczywiście listki porażone bo cudów nie ma .
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie u mnie goszczą od dwu lat nie miałam pojęcia że te pachnące to aż tak pachną ;:138
Gdy się przechodzi to czuć z paru metrów ,to najsilniej pachnące rośliny u mnie

Obrazek

Obrazek

lilia trąbkowaTriummphator -ta z pachnących :roll:
w planach na wiosnę na pewno dokupie cebulek tej odmiany
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś2 :wit zapiszę sobie Twoją miksturę. Mam cichą nadzieję że i mi pomoże.
Lilie cudowne :shock: :shock: ;:154 ;:79
Adresy do moich wątków
x_r-t
---
Od: 30 maja 2010, o 13:34

Post »

Aga2 pisze:Będę teraz drugi rok sprawdzać na różach miksture z (1lwody + garstka zmiażdżonych ząbków czosnku
na 24 godziny moczenia )+mydło potasowe -tym pryszczę róże co jakiś czas .Wyglądało w tym roku obiecująco.
Ja stosuję podobną miksturę ze 100% powodzeniem. Woda, czosnek roztarty z solą i pokrzywa. Wszystko do garnka 5 - 10 litrowego i wstawiam na gaz. Mocno podgrzewam. Po wystudzeniu cześć przelewam do opryskiwacza, dodaję mydło potasowe i od razu pryskam. Resztę przelewam do kastry budowlanej. W razie potrzeby poprawiam oprysk za dwa dni. Po kilku dniach, z wywaru do oprysków w kastrze budowlanej otrzymuję wspaniały nawóz. Zapach raczej nieprzyjemny, stąd kastra i przechowywanie w miejscu, skąd zapaszek nie doleci do nosa. Czasem podlewam od razu drzewa i krzewy, częściej jednak zostawiam na dłużej, dodaję pokrzyw i gromadzę zapas do nawożenia w najodpowiedniejszym momencie.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rolnik :wit t - wielkie dzięki! ;:108 ;:108
Adresy do moich wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”