W.o...Grzybach
Tak po prawdzie martas to się szczerze zastanawiam nad tym czy nie zbierać ich na zarobek... W sakiewce licho a to taki przyjemny sposób zarobkowania Słyszałem, że za pogrzybki w skupie dają 4-6 zł/kg. Jak się uzbiera w dwie osoby 20 kg to jest już średnio licząc 100zł za jeden dzień pracy - chyba nie tak źle 8)
Broniusz
Tylko wiesz jak to jest martas - jeśli ktoś się zna na grzybach to może kupować od kobity przy drodze, ale jeśli się nie zna to ja bym znowu takiego zaufania do obcej było nie było osoby nie miał... Może podgrzybki to akurat trudno pomylić, ale z innymi grzybami może nie być tak przyjemnie ... No i nie wiadomo gdzie to było zbierane - bo jak np. przy drodze to pyszności - grzyby z racji tego, że mają w sobie dużo wody, to zbierają jak gąbka wszystkie świństwa...
No ale my się takimi rzeczami nie musimy martwić - sami sobie pozbieramy 8) A jak od nas skup będzie chciał kupić za dobra cenę to jego sprawa 8) A poza tym to właściwie nie wiem czy taka zwykła osoba może kupić detalicznie grzyby ze skupu - to przecież idzie do firm...
No ale my się takimi rzeczami nie musimy martwić - sami sobie pozbieramy 8) A jak od nas skup będzie chciał kupić za dobra cenę to jego sprawa 8) A poza tym to właściwie nie wiem czy taka zwykła osoba może kupić detalicznie grzyby ze skupu - to przecież idzie do firm...
Broniusz
A to ostatnio zebrane przez nas grzybki:
krawce (koźlarze pomarańczowożółte)-> kozaki (koźlarze babka)-> prawdziwki (borowiki szlachetne)-> kurki (pieprzniki jadalne)-> maślaki zwyczajne-> i trochę czarnych łepków (podgrzybków brunatnych)-same się nawijały w rękę choć wcale nie je poszliśmy zbierać tylko te poprzednio zaprezentowane->
krawce (koźlarze pomarańczowożółte)-> kozaki (koźlarze babka)-> prawdziwki (borowiki szlachetne)-> kurki (pieprzniki jadalne)-> maślaki zwyczajne-> i trochę czarnych łepków (podgrzybków brunatnych)-same się nawijały w rękę choć wcale nie je poszliśmy zbierać tylko te poprzednio zaprezentowane->
Broniusz
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nie dziwię się,że szukacie rynku zbytu.....Można się "przejeść i przesuszyć",ale jaka przyjemność ....zazdroszczę,ale w tak dobrym tego słowa znaczeniu i to głównie spacerów po lesie.Pamiętam post,w kt órym pisałeś,że wybieracie sie pierwszy raz na grzyby i że będzie rozpoznawał je ktoś inny....Popatrzcie państwo,jakim znawcą grzybów i to jakich grzybów ,szlachetnych gatunków jest już broniusz.Zyczę dalszych owocnych wypraw no i oczywiście smacznego....
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.