Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Co to za roślina
Ciągle dążymy nie do tego celu - roślinka rośnie w ciepłym domu, wewnątrz, nie w ogrodzie. Sypie mocno listkami.
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Re: Co to za kwiat ??
Kolokazja lub alokazja. Może wypowie się ktoś, kto bardziej zna się na obrazkowatych.
,,Być ateistą to żaden wstyd. Wprost przeciwnie: wyprostowana postawa, która pozwala spoglądać dalej, powinna być powodem do dumy" - R. Dawkins
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 sie 2010, o 12:44
Ale nie chodzi o to gdzie ma stać! :P
Tylko jak się nazywa?
Sam nie wiem co to jest
Tylko jak się nazywa?
Sam nie wiem co to jest
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam i ja coś podobnego- o ile nie to samo... Kupiłam wiosną- bez nazwy i "instrukcji obsługi"...
Trzymam pierwszą zimę teraz - w piwnicy- nie przyszło mi do głowy by postawic na parapecie- chociaż nie- za duże na parapet...
Trzymam pierwszą zimę teraz - w piwnicy- nie przyszło mi do głowy by postawic na parapecie- chociaż nie- za duże na parapet...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- Anno
- 500p
- Kontakt:
Błagam
Nelu, to nie to samo
Nie będę nigdzie wstawiać, do żadnego pojemnika z wodą !
Nie jest to roślina ogrodowa! Roślinka nie sypie z powodu, tylko tak ma i myślałam, ze da do myślenia. Pomyliłam się, niestety.
Szukam pomocy i czekam na nazwy.
Dziękuje.
Nelu, to nie to samo
Nie będę nigdzie wstawiać, do żadnego pojemnika z wodą !
Nie jest to roślina ogrodowa! Roślinka nie sypie z powodu, tylko tak ma i myślałam, ze da do myślenia. Pomyliłam się, niestety.
Dziękuje.
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
Przyznaję rację - faktycznie się pomyliłaś ! Szukasz pomocy, zależy Ci, to pokaż nam przynajmniejAnno pisze:... myślałam, ze da do myślenia. Pomyliłam się, niestety.
Dziękuje.
wyraźne zdjęcia ! Do identyfikacji roślin z fotek, potrzebne są szczegóły , a więc najlepiej zbliżenia liści,
kwiatów, pędów itd ...
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Tak patrząc na fotki Anno i Neli przypuszczam że to te same rośliny tylko inne odmiany
Mam namyśli Alternanthera
Na pierwszej fotce myślę że to odmiana 'Crinkle Red' a na drugiej tą co Nela pokazała to 'Party Time' lub też 'Summer Flame'
Ale tak jak wspomniałam powyżej nie mam 100% pewności czy dobrze zidentyfikowałam rośliny
Mam namyśli Alternanthera
Na pierwszej fotce myślę że to odmiana 'Crinkle Red' a na drugiej tą co Nela pokazała to 'Party Time' lub też 'Summer Flame'
Ale tak jak wspomniałam powyżej nie mam 100% pewności czy dobrze zidentyfikowałam rośliny
Trafiony, zatopiony...
I dobrze, bo strasznie mnie to męczyło Ciekawe, jeszcze skleroza czy już ten pan... no wiecie...
I dobrze, bo strasznie mnie to męczyło Ciekawe, jeszcze skleroza czy już ten pan... no wiecie...
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Andziu- bardzo dziękuje- teraz poszukam i porównam- skoro nazwa wiadoma będzie łatwiej szukać w necie... Zapisałam sobie- dzięki...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- Anno
- 500p
- Kontakt:
Alternatery są roślinami wodnymi, a ściślej: podwodnymi.
Moja roślina nie jest tą, niestety .
Moja roślina nie jest tą, niestety .
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Stety
Wkleję, bo mi sie nie chce...
Several species are aquatic plant in habit, but most are spreading stoloniferous plants, sometimes used as ground cover. The leaves are simple and verticillate. The small white or yellow flowers are arranged in chafflike bracts, growing in the leaf buds.
Zresztą...
http://www.youtube.com/watch?v=yGBNKZcZVME
A lat temu ze dwadzieścia rozmnażałem toto na rabaty masowo. Gatunkow sporo, odmian od diabła i trochę wiecej.
Wkleję, bo mi sie nie chce...
Several species are aquatic plant in habit, but most are spreading stoloniferous plants, sometimes used as ground cover. The leaves are simple and verticillate. The small white or yellow flowers are arranged in chafflike bracts, growing in the leaf buds.
Zresztą...
http://www.youtube.com/watch?v=yGBNKZcZVME
A lat temu ze dwadzieścia rozmnażałem toto na rabaty masowo. Gatunkow sporo, odmian od diabła i trochę wiecej.
- Anno
- 500p
- Kontakt:
A czy masz zdjęcie czegoś podobnego do mojej? Bo na filmiku nie ma żadnej rośliny podobnej do mojej.
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek