Sadzenie cebul,koszyczki i inne porady dot. cebulek
Sadzenie cebul,koszyczki i inne porady dot. cebulek
Mam następujący problem. Dostałam właśnie (grudzień) całe pudło cebulek hiacyntów, tulipanów, krokusów i narcyzów.
Wiem ze jest już byt późno na sadzenie do gruntu (za oknem śnieg i mróz) a bardzo zależy mi na tym żeby jednak na wiosnę zakwitły w ogrodzie.
Poradźcie proszę co zrobić. Czy da się je posadzić wczesną wiosną? A może jest jakiś inny sposób?
Wiem ze jest już byt późno na sadzenie do gruntu (za oknem śnieg i mróz) a bardzo zależy mi na tym żeby jednak na wiosnę zakwitły w ogrodzie.
Poradźcie proszę co zrobić. Czy da się je posadzić wczesną wiosną? A może jest jakiś inny sposób?
DT
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sadzenie hiacyntów, tulipanów, krokusów i narcyzów
Absolutnie nie odkładaj sadzenia cebul do wiosny. Posadź je natychmiast, najlepiej do gruntu. Metoda zaproponowana przez flowers też jest dobra (jeśli masz kompostownik).DT pisze:Mam następujący problem. Dostałam właśnie (grudzień) całe pudło cebulek hiacyntów, tulipanów, krokusów i narcyzów.
Mietek.
A jednak urosły
Niniejszym melduję ze prawie wszystkie ceblki na wiosnę wyrosły.
Posadziałm je w styczniu na tarasie z dużą ilością kompostu.
Na drugi dzień był mróz i już myślałam że po nich a tu prosze taka niespodzianka.
Drugą grupę wsadziłam do donicy z ziemią i wstawiłam do ciemnej piwnicy. Na wiosnę wystawiłam na zewnątrz i też rosną.
Dzięki za pomoc
Posadziałm je w styczniu na tarasie z dużą ilością kompostu.
Na drugi dzień był mróz i już myślałam że po nich a tu prosze taka niespodzianka.
Drugą grupę wsadziłam do donicy z ziemią i wstawiłam do ciemnej piwnicy. Na wiosnę wystawiłam na zewnątrz i też rosną.
Dzięki za pomoc
DT
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.